KURAKLIK ENDİŞESİ!

EKONOMİ 08.12.2020 - 16:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2029+ kez okundu.
 

KURAKLIK ENDİŞESİ!

  Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, aralık ayı olmasına rağmen yağmur yağmayışının buğday ekim alanlarında kuraklık yaşanmasına yol açabileceğini söyledi.  YAĞMURLAR GECİKTİ Doğru, Egemen’e yaptığı açıklamada, kuraklıkla ilgili bir tehlikenin söz konusu olabileceğine değinerek, “Yağmurlar gecikti, Aralık ayı oldu, hala doğru düzgün yağmur yağmadı Adana’ya. Bilhassa buğday ekim alanlarında kuraklık var” dedi.  YAĞIŞ BEKLİYORUZ ANCAK  Yağmurun bugüne kadar yağması gerektiğine dikkat çeken Mutlu Doğru, “Kışlık yağışları almamız lazımdı. Aralık oldu hala normal ve uzun süreli yağışları alamadık. Ancak bu hafta perşembeden itibaren yağış bekliyoruz” diye konuştu.  YETERLİ OLMAZSA KALİTE BOZULUR Doğru, “Yağış azlığı başta kışlık ürünlerde, (buğday gibi) verim düşüklüğüne yol açabilir. Narenciyede renk tam oturmaz, kalitede bozukluk olur. Allah korusun uzun süreli yağmazsa da baraj gölünün dolmamasından dolayı yazlık ürünler de riske girer.”

 

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, aralık ayı olmasına rağmen yağmur yağmayışının buğday ekim alanlarında kuraklık yaşanmasına yol açabileceğini söyledi. 
YAĞMURLAR GECİKTİ
Doğru, Egemen’e yaptığı açıklamada, kuraklıkla ilgili bir tehlikenin söz konusu olabileceğine değinerek, “Yağmurlar gecikti, Aralık ayı oldu, hala doğru düzgün yağmur yağmadı Adana’ya. Bilhassa buğday ekim alanlarında kuraklık var” dedi. 
YAĞIŞ BEKLİYORUZ ANCAK 
Yağmurun bugüne kadar yağması gerektiğine dikkat çeken Mutlu Doğru, “Kışlık yağışları almamız lazımdı. Aralık oldu hala normal ve uzun süreli yağışları alamadık. Ancak bu hafta perşembeden itibaren yağış bekliyoruz” diye konuştu. 
YETERLİ OLMAZSA KALİTE BOZULUR
Doğru, “Yağış azlığı başta kışlık ürünlerde, (buğday gibi) verim düşüklüğüne yol açabilir. Narenciyede renk tam oturmaz, kalitede bozukluk olur. Allah korusun uzun süreli yağmazsa da baraj gölünün dolmamasından dolayı yazlık ürünler de riske girer.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.