KURBANLIK FİYATI EL YAKACAK!

EKONOMİ 02.07.2018 - 13:21, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1971+ kez okundu.
 

KURBANLIK FİYATI EL YAKACAK!

    50 KG’LIK KURBAN 1250 TL! Geçen yıl kilosu 19 lira olan canlı koyun fiyatının bu yıl 23 liradan aşağı olmayacağı belirtiliyor. Ortalama 50-60 kilogram arasındaki kurbanlığın fiyatı ise en az 1250 TL’yi bulacak.    BAYRAM GELİYOR FAKAT! Besiciler, büyük umut bağladıkları Kurban Bayramı’na 2 aydan az bir süre kala hazırlıklara başladı. Hayvan yetiştiricileri, en fazla yem fiyatlarından yakınıyor. Şüpheli görülen hayvanlar için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı 174 hattının aranmasını isteniyor.      SAKİNE AYHAN / ÖZEL HABER / ADANA Önceki yıl 12, geçen yıl 19 lira olan canlı koyunun fiyatının bu yıl 23 liradan aşağı olmaması bekleniyor. Canlı kurbanlık fiyatı iki yıl içinde yüzde 100’e varan oranda pahalanması dikkat çekiyor. Besiciyi en fazla yüksek yem fiyatları vuruyor. Besiciler, büyük umut bağladıkları Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamladı. Hayvan yetiştiricileri, bir yıl boyunca besledikleri küçükbaş ve büyükbaş hayvanları elden çıkarmanın telaşına düştü. Besiciler, büyükşehirlere getirecekleri hayvanları yeniden köylerine götürmek istemiyor. Büyüklüğüne göre kurbanlık fiyatları değişiyor ancak bu yıl Kurban bayramında 1000 liranın altında küçükbaş hayvan bulmak zor olacak. Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl bayramın ilk 3 günü, Seyhan ilçesinde Öğretmenler Bulvarı ile Çevreyolu otoban çıkışı, 2000 Evler mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı Gülen Özkan camii yanı, Yüreğir ilçesinde Sinanpaşa mahallesi Yüreğir otogarı bitişiği fabrika arsası, Çukurova ilçesinde Toros mahallesi İsmet Atlı bulvarı zeytinlik alanında ücretsiz kesim yapmıştı.  Yüreğir’de ise belediyenin yine geçen yıllardan anlaştığı ‘oto yıkamacı’larda belirli ücret karşılığı kurban kesimi yaptıracağı belirtiliyor. Seyhan ilçesinde, vatandaşlar Emek mahallesi semt pazarı, 2000 Evler mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı Gülen Özkan Camii yanı, Pınar mahallesi semt pazarı içi, Gürselpaşa mahallesi 75001 sokak Çarşamba Pazarı, Gürselpaşa kapalı semt pazarı yanı, Şakirpaşa semt pazarı kuzey yanı ve Narlıca semt pazarı güneyi olmak üzere 7 ayrı noktada ücretsiz kurban kesimi yaptırmıştı. ÇUKUROVA Çukurova Belediyesi, geçen yıl yaptığı gibi kurban kesimini ücretsiz gerçekleştirmeyi planlıyor. Bu ilçede kurban kesim yerleri şöyle olmuştu: Toros Mahallesi kapalı semt pazarı, 100. Yıl semt pazarı, Beyazevler Miraç Cami yanı, Kurttepe semt pazarı eski itfaiye yanı, İsmet Atlı Bulvarı Zeytinlik içi, Huzurevleri semt pazarı.   KURBANLIKLARDA ARANACAK ÖZELLİKLER: -Kör, topal ayrıca boynuzları kırık olmamalı. -Ağız, dil ve ağız çevresinde yara, şişlik olmamalı. - Ayak tırnaklarında yara bulunmamalı. - Gözlerinde ve burnunda akıntı olmamalı. - Hayvanların tüyleri parlak olmalı.

 

 

50 KG’LIK KURBAN 1250 TL!

Geçen yıl kilosu 19 lira olan canlı koyun fiyatının bu yıl 23 liradan aşağı olmayacağı belirtiliyor. Ortalama 50-60 kilogram arasındaki kurbanlığın fiyatı ise en az 1250 TL’yi bulacak. 

 

BAYRAM GELİYOR FAKAT!

Besiciler, büyük umut bağladıkları Kurban Bayramı’na 2 aydan az bir süre kala hazırlıklara başladı. Hayvan yetiştiricileri, en fazla yem fiyatlarından yakınıyor. Şüpheli görülen hayvanlar için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı 174 hattının aranmasını isteniyor. 

 

 

SAKİNE AYHAN / ÖZEL HABER / ADANA

Önceki yıl 12, geçen yıl 19 lira olan canlı koyunun fiyatının bu yıl 23 liradan aşağı olmaması bekleniyor. Canlı kurbanlık fiyatı iki yıl içinde yüzde 100’e varan oranda pahalanması dikkat çekiyor. Besiciyi en fazla yüksek yem fiyatları vuruyor.

Besiciler, büyük umut bağladıkları Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamladı. Hayvan yetiştiricileri, bir yıl boyunca besledikleri küçükbaş ve büyükbaş hayvanları elden çıkarmanın telaşına düştü. Besiciler, büyükşehirlere getirecekleri hayvanları yeniden köylerine götürmek istemiyor. Büyüklüğüne göre kurbanlık fiyatları değişiyor ancak bu yıl Kurban bayramında 1000 liranın altında küçükbaş hayvan bulmak zor olacak.

Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl bayramın ilk 3 günü, Seyhan ilçesinde Öğretmenler Bulvarı ile Çevreyolu otoban çıkışı, 2000 Evler mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı Gülen Özkan camii yanı, Yüreğir ilçesinde Sinanpaşa mahallesi Yüreğir otogarı bitişiği fabrika arsası, Çukurova ilçesinde Toros mahallesi İsmet Atlı bulvarı zeytinlik alanında ücretsiz kesim yapmıştı. 

Yüreğir’de ise belediyenin yine geçen yıllardan anlaştığı ‘oto yıkamacı’larda belirli ücret karşılığı kurban kesimi yaptıracağı belirtiliyor. Seyhan ilçesinde, vatandaşlar Emek mahallesi semt pazarı, 2000 Evler mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı Gülen Özkan Camii yanı, Pınar mahallesi semt pazarı içi, Gürselpaşa mahallesi 75001 sokak Çarşamba Pazarı, Gürselpaşa kapalı semt pazarı yanı, Şakirpaşa semt pazarı kuzey yanı ve Narlıca semt pazarı güneyi olmak üzere 7 ayrı noktada ücretsiz kurban kesimi yaptırmıştı.

ÇUKUROVA

Çukurova Belediyesi, geçen yıl yaptığı gibi kurban kesimini ücretsiz gerçekleştirmeyi planlıyor. Bu ilçede kurban kesim yerleri şöyle olmuştu: Toros Mahallesi kapalı semt pazarı, 100. Yıl semt pazarı, Beyazevler Miraç Cami yanı, Kurttepe semt pazarı eski itfaiye yanı, İsmet Atlı Bulvarı Zeytinlik içi, Huzurevleri semt pazarı.

 

KURBANLIKLARDA ARANACAK ÖZELLİKLER:

-Kör, topal ayrıca boynuzları kırık olmamalı.

-Ağız, dil ve ağız çevresinde yara, şişlik olmamalı.

- Ayak tırnaklarında yara bulunmamalı.

- Gözlerinde ve burnunda akıntı olmamalı.

- Hayvanların tüyleri parlak olmalı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.