‘Kurtuluş Mücadelesi’nin kahramanlarını minnetle anıyoruz

GÜNDEM 23.07.2019 - 14:26, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2178+ kez okundu.
 

‘Kurtuluş Mücadelesi’nin kahramanlarını minnetle anıyoruz

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Lozan Barış Anlaşması’nın 96.yılında Kurtuluş Mücadelesi kahramanlarını andı
  ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, zaferle sonuçlanan Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin ardından, TBMM Hükümetinin uluslararası arenada tanınmasını ve vatan topraklarını sömürge haline getiren uygulamaların son bulmasına sağlayan Lozan Barış Antlaşmasının 96.yılını kutladı. Çelebi, “Lozan’ın 96.yılında Önderimiz Atatürk ve Lozan Fatihi İsmet İnönü olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, saygıyla, özlemle anıyoruz” dedi. KURTULUŞ MÜCADELESİ BÜYÜK BEDELLER ÖDENEREK KAZANILDI CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Lozan Barış Antlaşmasının 96.yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada;  vatan topraklarının emperyalist güçlerce işgaline direnen ulusun, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği kurtuluş mücadelesinin büyük bedeller ödenerek kazanıldığını kaydetti. ATATÜRK VE İNÖNÜ’NÜN KARARLI TUTUMU Başkomutanlık Meydan Muharebesinin ardından TBMM Hükümeti güçlerinin 9 Eylül 1922’de Yunan kuvvetlerini İzmir’den denize dökmesinin ardından, itilaf devletlerinin TBMM Hükümeti’ni Lozan’da toplanacak barış konferansına davet ettiğini anımsatan Çelebi,  “Mustafa Kemal Atatürk’ün görevlendirmesiyle Lozan’da TBMM Hükümeti’ni temsil eden İsmet İnönü, burada eşsiz bir diplomasi örneği sergilemiştir. Atatürk ve İnönü’nün kararlı tutumu sonucunda imzalanan barış antlaşmasıyla Fransızlarla imzalanan Ankara Anlaşması’nda çizilen sınırlar kabul edilmiş,  Yunanistan Batı Anadolu’da yaptığı tahribata karşılık savaş tazminatı olarak bazı bölgeleri Türkiye’ye bırakmış ve vatan topraklarını sömürge haline getiren kapitülasyonların tümü kaldırılmıştır” dedi. KAHRAMANLARIMIZI MİNNETLE ANIYORUZ Lozan Barış Antlaşması’nın Türkiye’nin önünü açtığını ve TBMM Hükümeti’nin uluslararası alanda tanınmasını sağladığını dile getiren Çelebi, “Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedi olarak kabul edilen Lozan Barış Antlaşması’nın 96. yılında, Kurtuluş Mücadelesi’ni başlatan Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve mücadele arkadaşlarını, Lozan Fatihi İsmet İnönü’yü,  vatanın birliği ve bütünlüğü, ulusun bağımsızlığı ve özgürlüğü için canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Emanetlerini koruma konusundaki kararlılığımızdan asla geri adım atmayacağız” diye konuştu.      
CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Lozan Barış Anlaşması’nın 96.yılında Kurtuluş Mücadelesi kahramanlarını andı

 

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, zaferle sonuçlanan Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin ardından, TBMM Hükümetinin uluslararası arenada tanınmasını ve vatan topraklarını sömürge haline getiren uygulamaların son bulmasına sağlayan Lozan Barış Antlaşmasının 96.yılını kutladı. Çelebi, “Lozan’ın 96.yılında Önderimiz Atatürk ve Lozan Fatihi İsmet İnönü olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, saygıyla, özlemle anıyoruz” dedi.

KURTULUŞ MÜCADELESİ BÜYÜK BEDELLER ÖDENEREK KAZANILDI

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Lozan Barış Antlaşmasının 96.yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada;  vatan topraklarının emperyalist güçlerce işgaline direnen ulusun, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği kurtuluş mücadelesinin büyük bedeller ödenerek kazanıldığını kaydetti.

ATATÜRK VE İNÖNÜ’NÜN KARARLI TUTUMU

Başkomutanlık Meydan Muharebesinin ardından TBMM Hükümeti güçlerinin 9 Eylül 1922’de Yunan kuvvetlerini İzmir’den denize dökmesinin ardından, itilaf devletlerinin TBMM Hükümeti’ni Lozan’da toplanacak barış konferansına davet ettiğini anımsatan Çelebi,  “Mustafa Kemal Atatürk’ün görevlendirmesiyle Lozan’da TBMM Hükümeti’ni temsil eden İsmet İnönü, burada eşsiz bir diplomasi örneği sergilemiştir. Atatürk ve İnönü’nün kararlı tutumu sonucunda imzalanan barış antlaşmasıyla Fransızlarla imzalanan Ankara Anlaşması’nda çizilen sınırlar kabul edilmiş,  Yunanistan Batı Anadolu’da yaptığı tahribata karşılık savaş tazminatı olarak bazı bölgeleri Türkiye’ye bırakmış ve vatan topraklarını sömürge haline getiren kapitülasyonların tümü kaldırılmıştır” dedi.

KAHRAMANLARIMIZI MİNNETLE ANIYORUZ

Lozan Barış Antlaşması’nın Türkiye’nin önünü açtığını ve TBMM Hükümeti’nin uluslararası alanda tanınmasını sağladığını dile getiren Çelebi, “Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedi olarak kabul edilen Lozan Barış Antlaşması’nın 96. yılında, Kurtuluş Mücadelesi’ni başlatan Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve mücadele arkadaşlarını, Lozan Fatihi İsmet İnönü’yü,  vatanın birliği ve bütünlüğü, ulusun bağımsızlığı ve özgürlüğü için canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Emanetlerini koruma konusundaki kararlılığımızdan asla geri adım atmayacağız” diye konuştu.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.