“Kuşkuları bitirecek Şartlar oluşturulsun”

SİYASET 21.12.2017 - 13:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1858+ kez okundu.
 

“Kuşkuları bitirecek Şartlar oluşturulsun”

  ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya; “Hastanelerde doğan çocukların başka ailelere verildiği” şeklindeki iddialarla ilgili “Tüm kamu ve özel hastanelerde doğum yapan annenin, doğan çocuğun babasının veya ebeveynlerin asla kuşku duymayacağı şartların sunulması toplumun beklentisidir.” dedi. KARAKAYA ÖNERGE VERDİ Mevlüt Karakaya, kamuoyu gündeminde yoğunluk kazanan ve birçok kaygılara neden olan hastanelerde doğan bebeklerin başka ailelere verildiği yönündeki iddiaları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın cevaplandırması talebiyle yazılı soru önergesi veren Karakaya,  “Bazı kamu ve özel hastanelerde doğan bebeklerin ‘öldü’ denilerek ailesine verilmeyip çocuk sahibi olmayı bekleyen başka ailelere satıldığı yönündeki iddialar kamuoyunu meşgul etmektedir.” dedi. ÜÇ BAKANLIK BİRLİKTE ÇALIŞABİLİR Geçmiş yıllara ilişkin iddialara konu olan Adana Meydan Doğumevi Hastanesi’ndeki olaylarla ilgili soruşturma ve inceleme başlatılmış olmasının “Önemli” olduğu vurgulanan önergede Karakaya, “Araştırmaların tüm illerde adı geçen hastaneler için de başlatılması yerinde olacaktır. Bu konuda Sağlık Bakanlığı’nın, İçişleri Bakanlığı’nın ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın işbirliği içinde eşgüdümlü ortak bir çalışma yapmaları daha sağlıklı sonuç verebilecektir.” teklifini paylaştı. KUŞKU DUYULMAYACAK ŞARTLAR OLUŞTURULMALI Adana Milletvekili MHP’li Mevlüt Karakaya şöyle devam etti: “İddiaların dikkate alınması ve benzer olayların yaşanmaması için tedbirler alınmalıdır. Tüm kamu ve özel hastanelerde doğum yapan annenin, doğan çocuğun babasının veya ebeveynlerin asla kuşku duymayacağı şartların sunulması toplumun beklentisidir.” KAÇ İDDİA, KAÇ BAŞVURU VAR?  MHP Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Bakan Demircan’a şu soruları yöneltti: “Bahse konu olaylarla ilgili Bakanlığınıza ulaşmış kaç iddia ve başvuru vardır? Bu iddia ve başvurularla ilgili hangi çalışmalar yapılmaktadır?  Benzer olayların bir daha yaşanmaması için ne tür adımlar atılacaktır?

 

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya; “Hastanelerde doğan çocukların başka ailelere verildiği” şeklindeki iddialarla ilgili “Tüm kamu ve özel hastanelerde doğum yapan annenin, doğan çocuğun babasının veya ebeveynlerin asla kuşku duymayacağı şartların sunulması toplumun beklentisidir.” dedi.

KARAKAYA ÖNERGE VERDİ

Mevlüt Karakaya, kamuoyu gündeminde yoğunluk kazanan ve birçok kaygılara neden olan hastanelerde doğan bebeklerin başka ailelere verildiği yönündeki iddiaları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın cevaplandırması talebiyle yazılı soru önergesi veren Karakaya,  “Bazı kamu ve özel hastanelerde doğan bebeklerin ‘öldü’ denilerek ailesine verilmeyip çocuk sahibi olmayı bekleyen başka ailelere satıldığı yönündeki iddialar kamuoyunu meşgul etmektedir.” dedi.

ÜÇ BAKANLIK BİRLİKTE ÇALIŞABİLİR

Geçmiş yıllara ilişkin iddialara konu olan Adana Meydan Doğumevi Hastanesi’ndeki olaylarla ilgili soruşturma ve inceleme başlatılmış olmasının “Önemli” olduğu vurgulanan önergede Karakaya, “Araştırmaların tüm illerde adı geçen hastaneler için de başlatılması yerinde olacaktır. Bu konuda Sağlık Bakanlığı’nın, İçişleri Bakanlığı’nın ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın işbirliği içinde eşgüdümlü ortak bir çalışma yapmaları daha sağlıklı sonuç verebilecektir.” teklifini paylaştı.

KUŞKU DUYULMAYACAK ŞARTLAR OLUŞTURULMALI

Adana Milletvekili MHP’li Mevlüt Karakaya şöyle devam etti:

“İddiaların dikkate alınması ve benzer olayların yaşanmaması için tedbirler alınmalıdır. Tüm kamu ve özel hastanelerde doğum yapan annenin, doğan çocuğun babasının veya ebeveynlerin asla kuşku duymayacağı şartların sunulması toplumun beklentisidir.”

KAÇ İDDİA, KAÇ BAŞVURU VAR?

 MHP Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Bakan Demircan’a şu soruları yöneltti:

“Bahse konu olaylarla ilgili Bakanlığınıza ulaşmış kaç iddia ve başvuru vardır? Bu iddia ve başvurularla ilgili hangi çalışmalar yapılmaktadır?  Benzer olayların bir daha yaşanmaması için ne tür adımlar atılacaktır?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.