Kütahya UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’nda

21.04.2018 - 08:50, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1176+ kez okundu.
 

Kütahya UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’nda

      Edebiyat, film, müzik, zanaat, halk sanatları, tasarım, gastronomi ve medya olarak belirlenen 7 farklı temadan oluşan ‘UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilen Kütahya’da Unesco lansmanı düzenlendi. Organizasyon, Kütahya Belediyesi ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın işbirliğiyle, 18 Nisan Çarşamba günü, Hilton Garden Inn’de gerçekleştirildi. Toplantıya, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, UNESCO temsilcileri ve çok sayıda çini sanatçısı katıldı. Etkinlikte konuşan Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu,” Çini yaşayan önemli bir sanat dalıdır.  Gelecek nesillere aktarılarak insan gücüyle her daim var olacaktır” dedi.   Yaratıcı Şehirler Ağı (Creative Cities Network), 2004 yılında UNESCO Yürütme Kurulunun 170. toplantısında alınan karar doğrultusunda dünyanın farklı ülkelerinden 116 şehrin katılımıyla kuruldu. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin şehirlerinin sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmalarına katkı sağlamayı hedefleyen ağ, üye olan şehirlerin yerel yaratıcılık, tanıtım ve görünürlüklerini artırmayı hedefliyor. 2 yıl süren çalışmalar neticesinde geçtiğimiz yıl ‘Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı’na kabul edilen Kütahya ise ağa katılan 180 şehirden biri oldu.  Zanaat ve Halk Sanatları alanında Unesco’ya dahil edilen Kütahya’da, Kütahya Belediyesi ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın işbirliğiyle lansman düzenlendi. Lansmanda Unesco’ya katılmak için yapılan çalışmalar ve bu katılımın şehre yapacağı katkılar anlatıldı.   Zanaat ve Halk Sanatları Alanında İlk Şehir Birçok önemli ismin katıldığı etkinlikte konuşan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir  ‘UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına’ Kütahya’nın Zanaat ve Halk Sanatları alanında Türkiye’den giren ilk şehir olduğuna dikkat çekti. Unesco Türkiye Milli Komisyonu Genel Sekreteri İrem Alparslan Basık ise bu kültürel değerin sadece şehir paydaşları ve sanatçılar değil tüm şehrin benimsemesi gerektiğini vurguladı. Toplantı açılış konuşmalarının ardından Unesco Yaşayan İnsan Hazinesi sanatçı Mehmet Gürsoy’un oturum başkanlığındaki panelle devam etti.    

 

 

 

Edebiyat, film, müzik, zanaat, halk sanatları, tasarım, gastronomi ve medya olarak belirlenen 7 farklı temadan oluşan ‘UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilen Kütahya’da Unesco lansmanı düzenlendi. Organizasyon, Kütahya Belediyesi ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın işbirliğiyle, 18 Nisan Çarşamba günü, Hilton Garden Inn’de gerçekleştirildi. Toplantıya, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, UNESCO temsilcileri ve çok sayıda çini sanatçısı katıldı. Etkinlikte konuşan Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu,” Çini yaşayan önemli bir sanat dalıdır.  Gelecek nesillere aktarılarak insan gücüyle her daim var olacaktır” dedi.

 

Yaratıcı Şehirler Ağı (Creative Cities Network), 2004 yılında UNESCO Yürütme Kurulunun 170. toplantısında alınan karar doğrultusunda dünyanın farklı ülkelerinden 116 şehrin katılımıyla kuruldu. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin şehirlerinin sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmalarına katkı sağlamayı hedefleyen ağ, üye olan şehirlerin yerel yaratıcılık, tanıtım ve görünürlüklerini artırmayı hedefliyor. 2 yıl süren çalışmalar neticesinde geçtiğimiz yıl ‘Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı’na kabul edilen Kütahya ise ağa katılan 180 şehirden biri oldu.  Zanaat ve Halk Sanatları alanında Unesco’ya dahil edilen Kütahya’da, Kütahya Belediyesi ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın işbirliğiyle lansman düzenlendi. Lansmanda Unesco’ya katılmak için yapılan çalışmalar ve bu katılımın şehre yapacağı katkılar anlatıldı.

 

Zanaat ve Halk Sanatları Alanında İlk Şehir

Birçok önemli ismin katıldığı etkinlikte konuşan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir  ‘UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına’ Kütahya’nın Zanaat ve Halk Sanatları alanında Türkiye’den giren ilk şehir olduğuna dikkat çekti. Unesco Türkiye Milli Komisyonu Genel Sekreteri İrem Alparslan Basık ise bu kültürel değerin sadece şehir paydaşları ve sanatçılar değil tüm şehrin benimsemesi gerektiğini vurguladı. Toplantı açılış konuşmalarının ardından Unesco Yaşayan İnsan Hazinesi sanatçı Mehmet Gürsoy’un oturum başkanlığındaki panelle devam etti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.