Kutluca: AB Ülkeleri, Türkiye’nin İnsana Verdiği Değerlerden Ders Çıkarmalıdır

KÜLTÜR-SANAT 14.08.2017 - 12:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1546+ kez okundu.
 

Kutluca: AB Ülkeleri, Türkiye’nin İnsana Verdiği Değerlerden Ders Çıkarmalıdır

          ADANA- TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca   Türkiye’nin belli başlı sorunlarından birinin ‘Göç Krizi’ olduğunu söyledi.   Başkan Kutluca, yaptığı yazılı açıklamada ‘Göç Krizi’ne parmak bastı. Kutluca uluslararası göçün tarihten bu yana hep var olduğunu belirterek, vatansız, yurtsuz kalan insanlarına savaşlar nedeniyle, ya da daha iyi bir hayat standardı yakalamak amacıyla veya köle ticareti ile topraklarını terk etmeye mecbur bırakıldıklarının altını çizdi.   TÜMSİAD DEVLETİNİN YANINDA   Özellikle 2011 yılında Suriye’de başlayan karışıklıklar ve çatışmalar neticesinde Türkiye’nin, dünyada en fazla mülteci barındıran ülke konumuna geldiğini belirten Kutluca, ‘’2015 yılından itibaren sığınmacı krizine daha duyarsız kalan ve verdiği sözü tutmayan AB ülkeleri, Türkiye’nin insana ve  insanlığa verdiği değerlerden ders çıkarmalıdır. Öyle anlaşılıyor ki, Türkiye-AB ilişkileri siyasi açıdan, gerekse insani yardım ve güvenlik açısından önemli gündem maddeleri oluşturmaya devam edecektir. Temennimiz bir an önce çözüme kavuşturulmasıdır’’ açıklamasında bulundu. Bu hususta olağanüstü gayret sarf eden ve dünya ülkelerine örnek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AB Bakanı ve Baş müzakereci Ömer Çelik’i çalışmalarından dolayı tebrik eden Yakup Kutluca, ‘Göç Krizi’nin bir an önce çözülmesi için birinci şartın, göçe kaynaklık eden bu ülkelerdeki mevcut durumun değişmesine bağlı olduğunu ifade etti. Kutluca, dezavantaj gibi görünen bu Göç Krizi’nin, avantaja çevrilmesinin mutlaka bir yolunun olduğunu  belirterek, ‘’TÜMSİAD ailesi olarak, daima devletimizin yanındayız’’  dedi.  

 

 

 

 

 

ADANA- TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca   Türkiye’nin belli başlı sorunlarından birinin ‘Göç Krizi’ olduğunu söyledi.  

Başkan Kutluca, yaptığı yazılı açıklamada ‘Göç Krizi’ne parmak bastı. Kutluca uluslararası göçün tarihten bu yana hep var olduğunu belirterek, vatansız, yurtsuz kalan insanlarına savaşlar nedeniyle, ya da daha iyi bir hayat standardı yakalamak amacıyla veya köle ticareti ile topraklarını terk etmeye mecbur bırakıldıklarının altını çizdi.

 

TÜMSİAD DEVLETİNİN YANINDA

 

Özellikle 2011 yılında Suriye’de başlayan karışıklıklar ve çatışmalar neticesinde Türkiye’nin, dünyada en fazla mülteci barındıran ülke konumuna geldiğini belirten Kutluca, ‘’2015 yılından itibaren sığınmacı krizine daha duyarsız kalan ve verdiği sözü tutmayan AB ülkeleri, Türkiye’nin insana ve  insanlığa verdiği değerlerden ders çıkarmalıdır. Öyle anlaşılıyor ki, Türkiye-AB ilişkileri siyasi açıdan, gerekse insani yardım ve güvenlik açısından önemli gündem maddeleri oluşturmaya devam edecektir. Temennimiz bir an önce çözüme kavuşturulmasıdır’’ açıklamasında bulundu.

Bu hususta olağanüstü gayret sarf eden ve dünya ülkelerine örnek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AB Bakanı ve Baş müzakereci Ömer Çelik’i çalışmalarından dolayı tebrik eden Yakup Kutluca, ‘Göç Krizi’nin bir an önce çözülmesi için birinci şartın, göçe kaynaklık eden bu ülkelerdeki mevcut durumun değişmesine bağlı olduğunu ifade etti.

Kutluca, dezavantaj gibi görünen bu Göç Krizi’nin, avantaja çevrilmesinin mutlaka bir yolunun olduğunu  belirterek, ‘’TÜMSİAD ailesi olarak, daima devletimizin yanındayız’’  dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.