Kutluca, ‘’Türk Milleti Bağımsız Olmadan Yaşayamaz’’

KÜLTÜR-SANAT 04.01.2018 - 11:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2049+ kez okundu.
 

Kutluca, ‘’Türk Milleti Bağımsız Olmadan Yaşayamaz’’

TÜMSİAD Adana Şubesi Başkanı Yakup Kutluca, 5 Ocak Kurtuluş Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, Türk Milleti’nin sonsuza kadar bağımsız yaşayacağının altını çizerek, Adanalıların 5 Ocak Kurtuluş Bayramını kutladı. Adana’nın kurtuluşunun büyük bir azim, kahramanlık ve iman gücüyle gerçekleştirildiğini söyleyen Kutluca, ‘’Birinci Dünya Savaşı sonrasında Alman Komutan Limon Van Sanders’in ’Yenildik..Bizim için her şey bitti’ demesi üzerine Mustafa Kemal’in, ’Müttefikler için bitmiş olabilir ama bizi ilgilendiren savaş, kendi istiklalimizin savaşı, ancak şimdi başlıyor’ cevabını vermesi ve ’İskenderun’a çıkartma yapmayı düşünen İngiliz ve Fransızlara ateşle karşılık verilecektir’ emrini ilk defa Adana’dan vermesi, Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşının başlangıcı olmuştur’’ ifadesini kullandı. Türk Milletinin bağımsız olmadan yaşayamayacağının da altını çizenTÜMSİAD Adana Şubesi Başkanı Kutluca, ‘’96 yıl önce bağımsızlığını koruyan kahraman Adanalı şehit ve gazileri, Kurtuluş Savaşının ilk emrini veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Adanalıların 5 Ocak Kurtuluş Bayramını kutluyorum’’ dedi.

TÜMSİAD Adana Şubesi Başkanı Yakup Kutluca, 5 Ocak Kurtuluş Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, Türk Milleti’nin sonsuza kadar bağımsız yaşayacağının altını çizerek, Adanalıların 5 Ocak Kurtuluş Bayramını kutladı.

Adana’nın kurtuluşunun büyük bir azim, kahramanlık ve iman gücüyle gerçekleştirildiğini söyleyen Kutluca, ‘’Birinci Dünya Savaşı sonrasında Alman Komutan Limon Van Sanders’in ’Yenildik..Bizim için her şey bitti’ demesi üzerine Mustafa Kemal’in, ’Müttefikler için bitmiş olabilir ama bizi ilgilendiren savaş, kendi istiklalimizin savaşı, ancak şimdi başlıyor’ cevabını vermesi ve ’İskenderun’a çıkartma yapmayı düşünen İngiliz ve Fransızlara ateşle karşılık verilecektir’ emrini ilk defa Adana’dan vermesi, Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşının başlangıcı olmuştur’’ ifadesini kullandı.

Türk Milletinin bağımsız olmadan yaşayamayacağının da altını çizenTÜMSİAD Adana Şubesi Başkanı Kutluca, ‘’96 yıl önce bağımsızlığını koruyan kahraman Adanalı şehit ve gazileri, Kurtuluş Savaşının ilk emrini veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Adanalıların 5 Ocak Kurtuluş Bayramını kutluyorum’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.