Kutluca, yerli ürün ve marka kullanımı için çağrıda bulundu

EKONOMİ 14.10.2017 - 08:21, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 967+ kez okundu.
 

Kutluca, yerli ürün ve marka kullanımı için çağrıda bulundu

         TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca bölgesinde ve dünyada yükselen bir güç olan Türkiye’nin geleceği için, daha çok yerli ürün ve marka kullanılması gerektiğini söyledi.   Yazılı bir açıklama ile çağrıda bulunan Başkan Kutluca, son bölgesel ve küresel sorunlara değindi. Kutluca, açıklamasında, ‘’Sonu belirsiz, bölgesel ve küresel sorunlara karşı milli menfaatler göz önünde bulundurularak alınacak siyasi ve ekonomik önlemler, ülkemize ve iş dünyasına güven verecektir’’ dedi. Yeterli önlemler alınmadığı takdirde, en çok KOBİ’lerin etkileneceğini söyleyen Yakup Kutluca, ‘’KOBİ’lerin Ar-Ge ve inovasyon yoluyla rekabet güçlerinin artırılması, uluslar arası pazarlara erişimlerini kolaylaştıracaktır’’ şeklinde konuştu.  Sorunların fırsata çevrilebilmesi için, yerli ürün ve markaların daha çok kullanılması için yapılacak tercihlerin milli bir politika oluşturacağının da altını çizen Kutluca, doğru kararın ülkemizi güçlendireceğini belirtti. Kutluca açıklamasında şunları da kaydetti: ‘’Sağlıklı, çalışabilir durumda olan ve sosyal yardım alan kesimlerin, bir an önce üretken hale gelmeleri önemlidir. İşgücü programları ile bu sorunlar çözülebilir. Eğer, bölgesel ve küresel sorunların ülkemizi teğet geçmesini istiyorsak, devletimizin desteğini de alarak üretim, istihdam ve ihracat artırımı ile rekabetçi, istikrarlı bir büyüme ile, muhtemel ekonomik krizleri fırsata çevirebiliriz.’’         

  

 

 

 

TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca bölgesinde ve dünyada yükselen bir güç olan Türkiye’nin geleceği için, daha çok yerli ürün ve marka kullanılması gerektiğini söyledi.   Yazılı bir açıklama ile çağrıda bulunan Başkan Kutluca, son bölgesel ve küresel sorunlara değindi.

Kutluca, açıklamasında, ‘’Sonu belirsiz, bölgesel ve küresel sorunlara karşı milli menfaatler göz önünde bulundurularak alınacak siyasi ve ekonomik önlemler, ülkemize ve iş dünyasına güven verecektir’’ dedi. Yeterli önlemler alınmadığı takdirde, en çok KOBİ’lerin etkileneceğini söyleyen Yakup Kutluca, ‘’KOBİ’lerin Ar-Ge ve inovasyon yoluyla rekabet güçlerinin artırılması, uluslar arası pazarlara erişimlerini kolaylaştıracaktır’’ şeklinde konuştu.

 Sorunların fırsata çevrilebilmesi için, yerli ürün ve markaların daha çok kullanılması için yapılacak tercihlerin milli bir politika oluşturacağının da altını çizen Kutluca, doğru kararın ülkemizi güçlendireceğini belirtti.

Kutluca açıklamasında şunları da kaydetti:

‘’Sağlıklı, çalışabilir durumda olan ve sosyal yardım alan kesimlerin, bir an önce üretken hale gelmeleri önemlidir. İşgücü programları ile bu sorunlar çözülebilir. Eğer, bölgesel ve küresel sorunların ülkemizi teğet geçmesini istiyorsak, devletimizin desteğini de alarak üretim, istihdam ve ihracat artırımı ile rekabetçi, istikrarlı bir büyüme ile, muhtemel ekonomik krizleri fırsata çevirebiliriz.’’

  

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.