Kuzey Iraklılar sağlıkta Türkiye’yi tercih ediyor

01.11.2017 - 12:34, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1078+ kez okundu.
 

Kuzey Iraklılar sağlıkta Türkiye’yi tercih ediyor

  Kuzey Irak Derolok Sivil Toplum Örgütleri Kurumu Başkanı Doski Ertisi, Kuzey Iraklıların sağlık için yurt dışına çıkmaları gerektiğinde öncelikle Türkiye’yi tercih ettiklerini söyledi     KUZEY Irak Duhok Amedi Bölgesi Derolok Sivil Toplum Örgütleri Kurumu Başkanı Doski Ertisi ile kurum yöneticileri, Çukurova’daki sağlık kuruluşlarını ziyaret etti. Kurum Başkanı Doski Ertisi, ülkesinde sağlıkla ilgili önemli eksikler ve sıkıntılar bulunduğunu, başka ülkelerde şifa araması gereken hastaların öncelikli tercihinin Türkiye’deki hastaneler olduğunu söyledi.   KÜLTÜRLERİMİZN BİRBİRİNE YAKIN Çukurova ziyaretleri kapsamında Doski Ertisi ve kurum yöneticileri, Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Müdürü Ahmet Egin’le de görüştü. Ertisi, Kuzey Irak’ın gelişmekte olduğunu ancak sağlıktaki ilerlemenin istenen seviyeye gelmediğini söyledi. Bu nedenle hastaların birçok durumda şifa aramak için yurt dışına gittiğini kaydeden Ertisi, “Öncelikli tercih her zaman Türkiye oluyor. Çünkü hem Türkiye tıpta çok ileri düzeyde bir ülke hem de sınır komşumuz. Kültürlerimizin birbirine yakınlığı, iletişimi kolaylaştırıyor. Türkiye ve Kuzey Irak’ın sağlıktaki işbirliği artmalı” dedi.   ÇUKUROVA’NIN AVANTAJI ÇOK Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Müdürü Ahmet Egin de son yıllarda Kuzey Irak’tan özellikle cerrahi branşlarda hastaya hizmet verdiklerini belirtti. Egin, “Kuzey Iraklı hastaların Tarsus’u ve Medical Park’ı tercih etme oranı giderek artıyor. Artık eskisinden daha fazla Kuzey Iraklı hastayı ağırlıyoruz. Birçoğu ülkesine döndüğünde, yakınlarına hastanemizi ve Türkiye’yi öneriyor” dedi. Egin, Çukurova bölgesinin Kuzey Irak’la sağlık turizmi ilişkisi kurması için birçok avantaja sahip olduğunu, kamu hastaneleri, üniversite hastaneleri ve özel hastanelerin bu konuya ağırlık vermesi gerektiğini söyledi.  

 

Kuzey Irak Derolok Sivil Toplum Örgütleri Kurumu Başkanı Doski Ertisi, Kuzey Iraklıların sağlık için yurt dışına çıkmaları gerektiğinde öncelikle Türkiye’yi tercih ettiklerini söyledi

 

 

KUZEY Irak Duhok Amedi Bölgesi Derolok Sivil Toplum Örgütleri Kurumu Başkanı Doski Ertisi ile kurum yöneticileri, Çukurova’daki sağlık kuruluşlarını ziyaret etti. Kurum Başkanı Doski Ertisi, ülkesinde sağlıkla ilgili önemli eksikler ve sıkıntılar bulunduğunu, başka ülkelerde şifa araması gereken hastaların öncelikli tercihinin Türkiye’deki hastaneler olduğunu söyledi.

 

KÜLTÜRLERİMİZN BİRBİRİNE YAKIN

Çukurova ziyaretleri kapsamında Doski Ertisi ve kurum yöneticileri, Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Müdürü Ahmet Egin’le de görüştü. Ertisi, Kuzey Irak’ın gelişmekte olduğunu ancak sağlıktaki ilerlemenin istenen seviyeye gelmediğini söyledi. Bu nedenle hastaların birçok durumda şifa aramak için yurt dışına gittiğini kaydeden Ertisi, “Öncelikli tercih her zaman Türkiye oluyor. Çünkü hem Türkiye tıpta çok ileri düzeyde bir ülke hem de sınır komşumuz. Kültürlerimizin birbirine yakınlığı, iletişimi kolaylaştırıyor. Türkiye ve Kuzey Irak’ın sağlıktaki işbirliği artmalı” dedi.

 

ÇUKUROVA’NIN AVANTAJI ÇOK

Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Müdürü Ahmet Egin de son yıllarda Kuzey Irak’tan özellikle cerrahi branşlarda hastaya hizmet verdiklerini belirtti. Egin, “Kuzey Iraklı hastaların Tarsus’u ve Medical Park’ı tercih etme oranı giderek artıyor. Artık eskisinden daha fazla Kuzey Iraklı hastayı ağırlıyoruz. Birçoğu ülkesine döndüğünde, yakınlarına hastanemizi ve Türkiye’yi öneriyor” dedi. Egin, Çukurova bölgesinin Kuzey Irak’la sağlık turizmi ilişkisi kurması için birçok avantaja sahip olduğunu, kamu hastaneleri, üniversite hastaneleri ve özel hastanelerin bu konuya ağırlık vermesi gerektiğini söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.