LEZZET FESTİVALİ BAŞLADI

GÜNDEM 12.10.2018 - 18:08, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1759+ kez okundu.
 

LEZZET FESTİVALİ BAŞLADI

Adana’da 2. Lezzet Festivali Merkez Park’ta başladı. 14 Ekim Pazar günü de dahil açık kalacak “Gelenekselin Gücü Adına!” temalı festivalin açılışı büyük ilgi gördü.  Lezzet Festivali kısa bir açılış yürüyüşüyle start aldı. Vali Mahmut Demirtaş eşi Beyhan Demirtaş’la birlikte elele yürüdü. Yürüyüşe, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana milletvekilleri AK Partili Tamer Dağlı, Ahmet Zenbilci, CHP’li Müzeyyen Şevkin, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik de katıldı.  ÇELİK VE SARIEROĞLU ÇAY İKRAM ETTİ  Ömer Çelik ile Jülide Sarıeroğlu Lezzet Festivali’ne birlikte geldi. Çelik, özel bir çay şirketinin stantında Sarıeroğlu ile birlikte katılanlara çay ikram etti. Vali Mahmut Demirtaş, Adana’nın ülkemizin malzeme çeşitliliği, kalitesi ve zenginliğiyle geleneksel Türk mutfağının önemli merkezlerinden biri olduğunu bildirdi. Demirtaş, “Yerel mutfağımızın değerlerini koruyarak bugüne adapte etmenin ve geleceğe taşımanın gayreti içindeyiz” dedi.  ZAİMOĞLU: ÇABALAR ETKİSİNİ GÖSTERDİ  Adana Turizmciler Birliği Başkanı ve Lezzet Festivali Yürütme Kurulu Üyesi Tayyar Zaimoğlu, ilki geçen yıl düzenlenen ve büyük ilgi gören Lezzet Festivali’nin daha fazla ilgi uyandırmasına yönelik çabaların etkisini gösterdiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül, festivalin ilgi görmesinden mutlu olduklarını bildirdi.  KENDİ ÜRÜNLERİNİ TANITMA FIRSATI BULDULAR  Adana’nın birbirinden güzel lezzetleri vatandaşların damaklarını tatlandırdı. Şırdan, börek, cezerye, şalgam, sucuk ile Adana’nın Pozantı, Tufanbeyli, Yüreğir ilçesi, Saimbeyli, Aladağ, Çukurova ve Büyükşehir Belediyeleri de yörelerine ait ürünlerle festivale renk kattı. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, gazetecilere çilek ikram etti. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, gazetemiz kurucusu Hakan Denizli’ye Yüreğir Belediyesi’nin Kültürevlerinde üretilen seramik bir balık figürü hediye etti.

Adana’da 2. Lezzet Festivali Merkez Park’ta başladı. 14 Ekim Pazar günü de dahil açık kalacak “Gelenekselin Gücü Adına!” temalı festivalin açılışı büyük ilgi gördü. 

Lezzet Festivali kısa bir açılış yürüyüşüyle start aldı. Vali Mahmut Demirtaş eşi Beyhan Demirtaş’la birlikte elele yürüdü. Yürüyüşe, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana milletvekilleri AK Partili Tamer Dağlı, Ahmet Zenbilci, CHP’li Müzeyyen Şevkin, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik de katıldı. 
ÇELİK VE SARIEROĞLU ÇAY İKRAM ETTİ 
Ömer Çelik ile Jülide Sarıeroğlu Lezzet Festivali’ne birlikte geldi. Çelik, özel bir çay şirketinin stantında Sarıeroğlu ile birlikte katılanlara çay ikram etti. Vali Mahmut Demirtaş, Adana’nın ülkemizin malzeme çeşitliliği, kalitesi ve zenginliğiyle geleneksel Türk mutfağının önemli merkezlerinden biri olduğunu bildirdi. Demirtaş, “Yerel mutfağımızın değerlerini koruyarak bugüne adapte etmenin ve geleceğe taşımanın gayreti içindeyiz” dedi. 
ZAİMOĞLU: ÇABALAR ETKİSİNİ GÖSTERDİ 
Adana Turizmciler Birliği Başkanı ve Lezzet Festivali Yürütme Kurulu Üyesi Tayyar Zaimoğlu, ilki geçen yıl düzenlenen ve büyük ilgi gören Lezzet Festivali’nin daha fazla ilgi uyandırmasına yönelik çabaların etkisini gösterdiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül, festivalin ilgi görmesinden mutlu olduklarını bildirdi. 
KENDİ ÜRÜNLERİNİ TANITMA FIRSATI BULDULAR 
Adana’nın birbirinden güzel lezzetleri vatandaşların damaklarını tatlandırdı. Şırdan, börek, cezerye, şalgam, sucuk ile Adana’nın Pozantı, Tufanbeyli, Yüreğir ilçesi, Saimbeyli, Aladağ, Çukurova ve Büyükşehir Belediyeleri de yörelerine ait ürünlerle festivale renk kattı. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, gazetecilere çilek ikram etti. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, gazetemiz kurucusu Hakan Denizli’ye Yüreğir Belediyesi’nin Kültürevlerinde üretilen seramik bir balık figürü hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.