LİMONCU, YASADIŞI BORÇLANMA İDDİASINI SORDU

GÜNDEM 04.11.2018 - 16:17, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1333+ kez okundu.
 

LİMONCU, YASADIŞI BORÇLANMA İDDİASINI SORDU

Seyhan Belediyesi’ndeki izinsiz borçlanma iddiası meclis gündemine taşındı.  YAPILDI MI, YAPILMADI MI?  Gazetemizin gündeme getirdiği meclis kararı olmaksızın 5 milyon TL’lik izinsiz ve yasadışı borçlanma iddiasıyla ilgili belediye meclis oturumunda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Yalçın Limoncu, “Böyle bir borçlanma yapılmış mıdır? Yapılıp yapılmadığını kamuoyuna açıklasınlar. Çünkü bu konuda biz de cevap veremiyoruz” dedi.  EŞLİ “SÖZLEŞME” DİYOR?  Başkan Zeydan Karalar’ın katılmadığı oturumu Yusuf Akıncı yönetti. Akıncı ise ilgili başkan yardımcısı Türkan Eşli’den bilgilendirme istedi. Eşli, “Enerjisa’dan parça parça gelen bir elektrik vergimiz var. O vergi karşılığında bir temlik sözleşmesi ile parayı peşin aldık bu kadar. Temlik sözleşmesi yaptık yani, kredi niteliği yok” dedi.  DETAYLI İNCELEME TALEP EDİLECEK Olayın temlik sözleşmesi mi yoksa usulsüz borçlanma olup olmadığının ortaya çıkarılması için AK Parti’nin Zeydan Karalar’ın katıldığı bir oturumda detaylı inceleme talep edeceği öğrenildi. Çünkü bazı meclis üyeleri ısrarla meclis onayı alınmadan izinsiz borçlanma yapıldığını iddia ediyor.

Seyhan Belediyesi’ndeki izinsiz borçlanma iddiası meclis gündemine taşındı. 

YAPILDI MI, YAPILMADI MI? 
Gazetemizin gündeme getirdiği meclis kararı olmaksızın 5 milyon TL’lik izinsiz ve yasadışı borçlanma iddiasıyla ilgili belediye meclis oturumunda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Yalçın Limoncu, “Böyle bir borçlanma yapılmış mıdır? Yapılıp yapılmadığını kamuoyuna açıklasınlar. Çünkü bu konuda biz de cevap veremiyoruz” dedi. 
EŞLİ “SÖZLEŞME” DİYOR? 
Başkan Zeydan Karalar’ın katılmadığı oturumu Yusuf Akıncı yönetti. Akıncı ise ilgili başkan yardımcısı Türkan Eşli’den bilgilendirme istedi. Eşli, “Enerjisa’dan parça parça gelen bir elektrik vergimiz var. O vergi karşılığında bir temlik sözleşmesi ile parayı peşin aldık bu kadar. Temlik sözleşmesi yaptık yani, kredi niteliği yok” dedi. 
DETAYLI İNCELEME TALEP EDİLECEK
Olayın temlik sözleşmesi mi yoksa usulsüz borçlanma olup olmadığının ortaya çıkarılması için AK Parti’nin Zeydan Karalar’ın katıldığı bir oturumda detaylı inceleme talep edeceği öğrenildi. Çünkü bazı meclis üyeleri ısrarla meclis onayı alınmadan izinsiz borçlanma yapıldığını iddia ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.