LİSELİLER YAZ OKULUNDA ÜNİVERSİTELİ OLUYOR!

EĞİTİM 31.03.2018 - 07:51, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2020+ kez okundu.
 

LİSELİLER YAZ OKULUNDA ÜNİVERSİTELİ OLUYOR!

Türkiye’nin dört bir yanından lise öğrencileri, Özyeğin Üniversitesi’nin düzenlediği Yaz Okulu Programı sayesinde gerçek bir üniversite deneyimi yaşama fırsatı yakalıyor. Özyeğin Üniversitesi gelecekte okumak istedikleri bölümü ve üniversite ortamını yakından tanımak isteyen gençlerin başvurularını bekliyor.
Evrensel değerlerle donatılmış gençler yetiştirmeyi hedefleyen Özyeğin Üniversitesi, bu yıl altıncı kez “Liseliler için Yaz Okulu” programını düzenliyor. Akademik eğitimin yanı sıra sosyal aktivitelerin ve spor etkinliklerinin de olduğu program kapsamında lise öğrencileri 360 derecelik tam bir kampüs deneyimi yaşıyor. 24 Haziran - 08 Temmuz ve 15 Temmuz - 29 Temmuz olmak üzere iki farklı dönemde gerçekleştirilecek olan programa katılmak için son başvuru tarihi 01 Mayıs.   Merak edilenleri deneyimle fırsatı Lise hazırlık, 9, 10, 11 ve 12’nci sınıf öğrencilerinin yaz dönemini en verimli şekilde değerlendirebilmeleri hedefiyle kurgulanan iki haftalık programa katılanlar, gelecekte okumak istedikleri bölümü yakından tanıma fırsatı yakalıyor. Bölüm konusunda kararsız olan ya da kampüs hayatının nasıl olduğunu merak eden gençler de bu deneyim sayesinde akıllarındaki tüm sorulara cevap bulabiliyor. Özyeğin Üniversitesi ayrıca, ‘eğitimde fırsat eşitliği’ felsefesi doğrultusunda, Lise Yaz Okuluna başvuran öğrencilere akademik başarılarını ve ekonomik koşullarını göz önünde bulundurarak burs desteği de sağlıyor.   Özyeğin Üniversitesi’nin Liseler İçin Yaz Okulu, 10 saati İngilizce, 27 saati akademik dersler, 15 saati ise seçmeli dersler ve atölye çalışmaları olmak üzere toplam 52 saatten oluşuyor. Derslerin tamamı Özyeğin Üniversitesi akademisyen kadrosu tarafından veriliyor. Kamp süresince öğrencilere üniversitede okumak isteyecekleri mesleklere yönelik derslerden, kişisel gelişim atölyelerinde hayat boyu kullanabilecekleri uygulamaları deneyimlemeye, yabancı dil bilgilerini geliştirmekten, öğretici sosyal ve sportif aktivitelere katılmaya kadar pek çok olanak sunuluyor. Programa katılmaya hak kazanan öğrenciler, yurtlar da dahil olmak üzere derslerin yapıldığı Çekmeköy Kampüsü’nün tüm imkanlarından yararlanabiliyorlar.   İki hafta boyunca liseli öğrencilere tüm üniversite yaşamını deneyimleme imkânı sunan Yaz Okulu’na başvurmak için http://liseyazokulu.ozyegin.edu.tr adresindeki online başvuru formunun doldurulması gerekiyor.
Türkiye’nin dört bir yanından lise öğrencileri, Özyeğin Üniversitesi’nin düzenlediği Yaz Okulu Programı sayesinde gerçek bir üniversite deneyimi yaşama fırsatı yakalıyor. Özyeğin Üniversitesi gelecekte okumak istedikleri bölümü ve üniversite ortamını yakından tanımak isteyen gençlerin başvurularını bekliyor.

Evrensel değerlerle donatılmış gençler yetiştirmeyi hedefleyen Özyeğin Üniversitesi, bu yıl altıncı kez “Liseliler için Yaz Okulu” programını düzenliyor. Akademik eğitimin yanı sıra sosyal aktivitelerin ve spor etkinliklerinin de olduğu program kapsamında lise öğrencileri 360 derecelik tam bir kampüs deneyimi yaşıyor. 24 Haziran - 08 Temmuz ve 15 Temmuz - 29 Temmuz olmak üzere iki farklı dönemde gerçekleştirilecek olan programa katılmak için son başvuru tarihi 01 Mayıs.

 

Merak edilenleri deneyimle fırsatı

Lise hazırlık, 9, 10, 11 ve 12’nci sınıf öğrencilerinin yaz dönemini en verimli şekilde değerlendirebilmeleri hedefiyle kurgulanan iki haftalık programa katılanlar, gelecekte okumak istedikleri bölümü yakından tanıma fırsatı yakalıyor. Bölüm konusunda kararsız olan ya da kampüs hayatının nasıl olduğunu merak eden gençler de bu deneyim sayesinde akıllarındaki tüm sorulara cevap bulabiliyor. Özyeğin Üniversitesi ayrıca, ‘eğitimde fırsat eşitliği’ felsefesi doğrultusunda, Lise Yaz Okuluna başvuran öğrencilere akademik başarılarını ve ekonomik koşullarını göz önünde bulundurarak burs desteği de sağlıyor.

 

Özyeğin Üniversitesi’nin Liseler İçin Yaz Okulu, 10 saati İngilizce, 27 saati akademik dersler, 15 saati ise seçmeli dersler ve atölye çalışmaları olmak üzere toplam 52 saatten oluşuyor. Derslerin tamamı Özyeğin Üniversitesi akademisyen kadrosu tarafından veriliyor. Kamp süresince öğrencilere üniversitede okumak isteyecekleri mesleklere yönelik derslerden, kişisel gelişim atölyelerinde hayat boyu kullanabilecekleri uygulamaları deneyimlemeye, yabancı dil bilgilerini geliştirmekten, öğretici sosyal ve sportif aktivitelere katılmaya kadar pek çok olanak sunuluyor. Programa katılmaya hak kazanan öğrenciler, yurtlar da dahil olmak üzere derslerin yapıldığı Çekmeköy Kampüsü’nün tüm imkanlarından yararlanabiliyorlar.

 

İki hafta boyunca liseli öğrencilere tüm üniversite yaşamını deneyimleme imkânı sunan Yaz Okulu’na başvurmak için http://liseyazokulu.ozyegin.edu.tr adresindeki online başvuru formunun doldurulması gerekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.