LÖSEV'e taze kan

25.10.2018 - 15:13, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 936+ kez okundu.
 

LÖSEV'e taze kan

  Kısa adı LÖSEV olan Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, Adana İrtibat Ofisi açılıyor. 1998 yılında Pediatrik Hematolog, Onkolog Dr. Üstün Ezer tarafından Ankara'da kurulan ve lösemili çocuklara yardımda bulunan ve birçok ihtiyacını karşılayan LÖSEV, Adana İrtibat Ofisiyle birlikte taze bir güç kazanmış oldu. Merkezi Ankara’da bulunan LÖSEV'in Adana’da 450, Türkiye genelinde ise 30.000’i aşkın kayıtlı hastası bulunuyor.Diğer kanserli çocuklara da maddi yardımın yanı sıra kan, ilaç, giysi yardımında bulunan Vakıf, bütün erişkin kanser hastalarına ilaç ve sosyal destek de sağlıyor. Binlerce lösemili aileye karşılıksız destek veren LÖSEV ücretsiz tedavi hizmetlerini, 12 ay boyunca taze et ve et ürünlerini dağıtımlarını, sağlık-eğitim burslarını, giysi gıda yardımlarını, ilaç kömür ve yol parası desteklerini aralıksız sürdürüyor. ÖZCAN'DAN AÇILIŞA DAVET Zaman zaman Genel Merkez tarafından Adana'ya gönderilen gönüllülerden oluşan heyetle birlikte farkındalık yaratmak için çabalayan, Adana'da çeşitli hastenelerde tedavi görmekte olan Lösemili çocuklar ve ailelerine ulaşarak çeşitli etkinlikler düzenleyen LÖSEV, Adana irtibat Ofisi'nin faaliyete geçmesiyle birlikte, çalışmalarına daha bir hız vermiş olacak. LÖSEV İl Koordinatörü Füsun Emecan Özcan, LÖSEV Yönetim Kurulu başkanı Doktor Üstün EZER ile Adana Protokolünün katılımıyla 27 Ekim Cumartesi günü gerçekleşecek olan açılış programına tüm Adanalılar’ı davet etti. Özcan, Adana İrtibat Ofisi’nde kayıtlı hastalara Vakfın ücretsiz tedavi olanaklarına yönlendirmenin yanı sıra eğitimler de verileceğini, Lösemili çocukların anneleri içinse bir üretim atölyesi kurulacağını, bu atölyeler bir yandan hasta çocukların ailelerine sosyal güvence ve gelir sağlarken, diğer yandan da uğraş tedavilerine katkıda bulunmasının amaçlandığını söyledi. Özcan, son yıllarda giderek artan kanser vakalarına karşı toplumda farkındalık yaratmak, hasta çocukların tedavilerine yardımcı olmak, onların moral-motivasyonlarını artırabilmek için bir dizi etkinlik yaptıklarını, halkı bilinçlendirmek için geniş kalabalıkların bulunduğu mekanlarda aydınlatıcı broşür ve dergi dağıtıp, konuşmalar yaptıklarını, LÖSEV'in amacı ve çalışmaları hakkında toplumu bilgilendirdiklerini belirterek, Adana İrtibat Ofisi'nin faaliyete geçmesiyle birlikte çalışmaların daha geniş kesimlere ulaşmasını amaçladıklarını dile getirdi.

 

Kısa adı LÖSEV olan Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, Adana İrtibat Ofisi açılıyor.

1998 yılında Pediatrik Hematolog, Onkolog Dr. Üstün Ezer tarafından Ankara'da kurulan ve lösemili çocuklara yardımda bulunan ve birçok ihtiyacını karşılayan LÖSEV, Adana İrtibat Ofisiyle birlikte taze bir güç kazanmış oldu.

Merkezi Ankara’da bulunan LÖSEV'in Adana’da 450, Türkiye genelinde ise 30.000’i aşkın kayıtlı hastası bulunuyor.Diğer kanserli çocuklara da maddi yardımın yanı sıra kan, ilaç, giysi yardımında bulunan Vakıf, bütün erişkin kanser hastalarına ilaç ve sosyal destek de sağlıyor.

Binlerce lösemili aileye karşılıksız destek veren LÖSEV ücretsiz tedavi hizmetlerini, 12 ay boyunca taze et ve et ürünlerini dağıtımlarını, sağlık-eğitim burslarını, giysi gıda yardımlarını, ilaç kömür ve yol parası desteklerini aralıksız sürdürüyor.

ÖZCAN'DAN AÇILIŞA DAVET

Zaman zaman Genel Merkez tarafından Adana'ya gönderilen gönüllülerden oluşan heyetle birlikte farkındalık yaratmak için çabalayan, Adana'da çeşitli hastenelerde tedavi görmekte olan Lösemili çocuklar ve ailelerine ulaşarak çeşitli etkinlikler düzenleyen LÖSEV, Adana irtibat Ofisi'nin faaliyete geçmesiyle birlikte, çalışmalarına daha bir hız vermiş olacak.

LÖSEV İl Koordinatörü Füsun Emecan Özcan, LÖSEV Yönetim Kurulu başkanı Doktor Üstün EZER ile Adana Protokolünün katılımıyla 27 Ekim Cumartesi günü gerçekleşecek olan açılış programına tüm Adanalılar’ı davet etti.

Özcan, Adana İrtibat Ofisi’nde kayıtlı hastalara Vakfın ücretsiz tedavi olanaklarına yönlendirmenin yanı sıra eğitimler de verileceğini, Lösemili çocukların anneleri içinse bir üretim atölyesi kurulacağını, bu atölyeler bir yandan hasta çocukların ailelerine sosyal güvence ve gelir sağlarken, diğer yandan da uğraş tedavilerine katkıda bulunmasının amaçlandığını söyledi.

Özcan, son yıllarda giderek artan kanser vakalarına karşı toplumda farkındalık yaratmak, hasta çocukların tedavilerine yardımcı olmak, onların moral-motivasyonlarını artırabilmek için bir dizi etkinlik yaptıklarını, halkı bilinçlendirmek için geniş kalabalıkların bulunduğu mekanlarda aydınlatıcı broşür ve dergi dağıtıp, konuşmalar yaptıklarını, LÖSEV'in amacı ve çalışmaları hakkında toplumu bilgilendirdiklerini belirterek, Adana İrtibat Ofisi'nin faaliyete geçmesiyle birlikte çalışmaların daha geniş kesimlere ulaşmasını amaçladıklarını dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.