Lozan Barış Antlaşması’nın 96. Yıldönümü Heybeliada İnönü Evi’nde kutlandı

GÜNDEM 26.07.2019 - 13:49, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2609+ kez okundu.
 

Lozan Barış Antlaşması’nın 96. Yıldönümü Heybeliada İnönü Evi’nde kutlandı

  İnönü Vakfı, ÇYDD ve Adalar Belediyesi tarafından düzenlenen anma toplantısının konuk konuşmacısı Alev Coşkun idi. Toplantının açılış konuşmasını yapan İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker, katılımcıların toplantıya gösterdikleri yoğun ilgiye teşekkür etti. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, “24 Temmuz da, 30 Ağustos da bizim bayramımız, kutlu olsun. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’nün yaptıklarından aldığımız güçle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül yaptığı konuşmada Lozan Antlaşması’nın önemini şu sözlerle ifade etti:  “Bizim bir şeylerin kıymetini kaybettikten sonra anlama gibi bir özelliğimiz var. Lozan geçmiş dönemlerde tekrar gündeme geldi, siyasiler Lozan Antlaşmasını tartışmaya açmaya çalıştılar. Biz birçok değerimizi kaybettik, özgürlüklerimizi kaybettik, medyamızı kaybettik bunların değerini sonradan anladık. Parlamenter sistemi kaybettik o bakımdan sağlam değerlerimize kuruluşumuzdaki köklü temellerimize sahip çıkalım değerlerimizi koruyalım.” Anma etkinliğine ÇYDD Öğrencisi Bahar Zeynep Aşçı’nın arp dinletisiyle devam edildi. Anma toplantısının konuk konuşmacısı olan Alev Coşkun, Cumhuriyetin temel felsefesine, Atatürk’ün aydınlanma devrimlerine, Cumhuriyeti kuran Atatürk’e ve onun en yakın arkadaşı silah arkadaşı İsmet İnönü’ye sistematik olarak saldırıyorlar. Lozan Antlaşması Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası düzeyde kabul edilişidir. Atatürk Lozan’la ilgili “ Bu antlaşma, Türk milletine karşı, yüzyıllardan beri hazırlanmış ve Sevr Antlaşması ile tamamlandığı sanılmış büyük bir suikastın sonuçsuz kaldığını bildirir bir belgedir. Osmanlı tarihinde benzeri görülmemiş bir siyasi zafer eseridir!” İşte bu en güzel cevaptır, dedi. Alev Coşkun konuşmasını Atatürk’ün İsmet İnönü’ye gönderdiği telgraf ile bitirdi.  

 

İnönü Vakfı, ÇYDD ve Adalar Belediyesi tarafından düzenlenen anma toplantısının konuk konuşmacısı Alev Coşkun idi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker, katılımcıların toplantıya gösterdikleri yoğun ilgiye teşekkür etti.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, “24 Temmuz da, 30 Ağustos da bizim bayramımız, kutlu olsun. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’nün yaptıklarından aldığımız güçle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül yaptığı konuşmada Lozan Antlaşması’nın önemini şu sözlerle ifade etti:  “Bizim bir şeylerin kıymetini kaybettikten sonra anlama gibi bir özelliğimiz var. Lozan geçmiş dönemlerde tekrar gündeme geldi, siyasiler Lozan Antlaşmasını tartışmaya açmaya çalıştılar. Biz birçok değerimizi kaybettik, özgürlüklerimizi kaybettik, medyamızı kaybettik bunların değerini sonradan anladık. Parlamenter sistemi kaybettik o bakımdan sağlam değerlerimize kuruluşumuzdaki köklü temellerimize sahip çıkalım değerlerimizi koruyalım.”

Anma etkinliğine ÇYDD Öğrencisi Bahar Zeynep Aşçı’nın arp dinletisiyle devam edildi.

Anma toplantısının konuk konuşmacısı olan Alev Coşkun, Cumhuriyetin temel felsefesine, Atatürk’ün aydınlanma devrimlerine, Cumhuriyeti kuran Atatürk’e ve onun en yakın arkadaşı silah arkadaşı İsmet İnönü’ye sistematik olarak saldırıyorlar. Lozan Antlaşması Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası düzeyde kabul edilişidir. Atatürk Lozan’la ilgili “ Bu antlaşma, Türk milletine karşı, yüzyıllardan beri hazırlanmış ve Sevr Antlaşması ile tamamlandığı sanılmış büyük bir suikastın sonuçsuz kaldığını bildirir bir belgedir. Osmanlı tarihinde benzeri görülmemiş bir siyasi zafer eseridir!” İşte bu en güzel cevaptır, dedi.

Alev Coşkun konuşmasını Atatürk’ün İsmet İnönü’ye gönderdiği telgraf ile bitirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.