M. Çoban Yurtçu, 38. ölüm yıldönümünde anıldı

16.03.2019 - 12:32, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1471+ kez okundu.
 

M. Çoban Yurtçu, 38. ölüm yıldönümünde anıldı

  Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Kurucu Başkanı, Şıhlı Mezarlığı´ndaki kabri başında anıldı.   14 Mart 1981 tarihinde vefat eden merhum Gazeteci M.Çoban Yurtçu için düzenlenen anma törenine Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Belediye Meclis Üyesi Zeki Bülbül ve Mahmut Sezer, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve ÇGC Kurucu üyeleri katıldı. Törende Çoban Yurtçu´nun mezarına çiçekler koyuldu. Belediye Meclis Üyesi Mahmut Sezer tarafından haşr suresi okunarak dua edildi.   Okunan dua sonrasında kısa bir konuşma yapan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, “14 Mart 1981 tarihinde kaybettiğimiz merhum Çoban Yurtçu’nun mezarı başındayız. Çoban Yurtçu ilkeleriyle, prensipleriyle bizlere örnek olmuş, bu meslekte bizlere dersler vermiş çok sevdiğimiz değerli bir ağabeyimizdi. Ölümünden itibaren onu hiç unutmadık. Her ölüm yıldönümünde onu burada mezarı başında andık. Bundan sonra da anmaya devam edeceğiz. Mekânı cennet olsun.” Dedi.   Duygu ve düşüncelerini dile getiren Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ise; “Memleketimizin evladı, çok değerli büyüğümüz Çoban Yurtçu ağabeyimi Adana’da gazeteciler cemiyetinde ilk kurucusu olması ve aynı zamanda sizlere ışık olması münasebetiyle bu memleketin bir belediye başkanı olmaktan önce bir halkı olarak gururla rahmetle yâd ediyoruz. Pozantı’dan böyle bir değer çıkmış olması nedeniyle gurur duyuyoruz. Bizim ilçemizden yetişmiş bir değere değer koyduğunuz için de sizlere teşekkür ediyoruz. Mekânı cennet olsun.” Dedi.  

 

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Kurucu Başkanı, Şıhlı Mezarlığı´ndaki kabri başında anıldı.

 

14 Mart 1981 tarihinde vefat eden merhum Gazeteci M.Çoban Yurtçu için düzenlenen anma törenine

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Belediye Meclis Üyesi Zeki Bülbül ve Mahmut Sezer, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve ÇGC Kurucu üyeleri katıldı. Törende Çoban Yurtçu´nun mezarına çiçekler koyuldu. Belediye Meclis Üyesi Mahmut Sezer tarafından haşr suresi okunarak dua edildi.

 

Okunan dua sonrasında kısa bir konuşma yapan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, “14 Mart 1981 tarihinde kaybettiğimiz merhum Çoban Yurtçu’nun mezarı başındayız. Çoban Yurtçu ilkeleriyle, prensipleriyle bizlere örnek olmuş, bu meslekte bizlere dersler vermiş çok sevdiğimiz değerli bir ağabeyimizdi. Ölümünden itibaren onu hiç unutmadık. Her ölüm yıldönümünde onu burada mezarı başında andık. Bundan sonra da anmaya devam edeceğiz. Mekânı cennet olsun.” Dedi.

 

Duygu ve düşüncelerini dile getiren Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ise; “Memleketimizin evladı, çok değerli büyüğümüz Çoban Yurtçu ağabeyimi Adana’da gazeteciler cemiyetinde ilk kurucusu olması ve aynı zamanda sizlere ışık olması münasebetiyle bu memleketin bir belediye başkanı olmaktan önce bir halkı olarak gururla rahmetle yâd ediyoruz. Pozantı’dan böyle bir değer çıkmış olması nedeniyle gurur duyuyoruz. Bizim ilçemizden yetişmiş bir değere değer koyduğunuz için de sizlere teşekkür ediyoruz. Mekânı cennet olsun.” Dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.