Madımak’ın ateşi yürekleri yakmaya devam ediyor

SİYASET 02.07.2019 - 12:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2622+ kez okundu.
 

Madımak’ın ateşi yürekleri yakmaya devam ediyor

  ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Sivas’ın Madımak ilçesinde, 35 kişinin diri diri yakılarak katledildiği vahşetin acısının dinmediğini vurguladı. Madımak katliamının ülke tarihi için kara bir leke olduğunun altını çizen Çelebi, Madımak’ta yaşananların hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi.   YÜREKLERİ YAKMAYA DEVAM EDİYOR CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Madımak Katliamının 26.yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, gericiler tarafından gerçekleştirilen katliamın yürekleri yakmaya devam ettiğini kaydetti.   TARİHİMİZİN KARA LEKESİ 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli’nde otuz beş kişinin devlet yetkililerinin gözleri önünde diri diri yakıldığını anımsatan Çelebi, “Madımak 26 yıldır aralıksız yanıyor.  Acılarımız tazeliğini koruyor. Tarihimizin kara bir lekesi olan Madımak’taki vahşeti gerçekleştirenler ve gerçek sorumlular orta çıkarılıp cezalandırılmadan ülkemiz bu ayıptan, utançtan kurtulamaz” dedi.   MADIMAK’A GÖZ YUMULARAK GERİCİLİĞİN PALAZLANMASININ ÖNÜ AÇILDI Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emperyalizme karşı verilen kurtuluş mücadelesinin, farklı inançlara, etnik kökenlere ve kimliklere sahip toplum kesimleriyle birlikte başarıya ulaştığını anımsatan Çelebi, “Madımak’ta yaşanan vahşet ise toplumsal bütünlüğümüze ağır hasar veren bir kırılma noktası olmuştur. Böylesi bir vahşete göz yumularak gericiliğin palazlanmasının önü açılmış, başka Madımak’ların yaşanmasına neden olunmuştur. Çorum’da, Maraş’ta, Suruç’ta, Ankara Garı’nda, Atatürk Havalimanında, Sultanahmet’teki vahşetler de birer Madımak’tır. Madımak’ta yaşananlar, toplumun farklı kesimlerinin bilinçli olarak birbirine düşmanlaştırılması, kin ve nefret duygularının körüklenmesinin bir sonucudur” diye konuştu.   TOPLUMSAL BARIŞ VE HUZUR İÇİN SEVGİ DİLİ TERCİH EDİLMELİ Kurtuluş mücadelesinde hezimete uğrayan emperyalist güçlerin, Türkiye’nin genleriyle oynayarak kardeşi kardeşe düşman etmeye çalıştığını dile getiren Çelebi, “Ülkemizin bugün her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç var.  Toplumu ayrıştıran, ötekileştiren kin ve nefret söylemlerinin artık bir son bulması,özellikle siyasetçilerin toplumsal barış ve huzur için sevgi dilini tercih etmesi mutlak bir zorunluluktur” şeklinde konuştu.   KATLEDİLEN AYDINLARI SAYGIYLA ANIYORUZ Çelebi, Madımak’ta diri diri yakılarak katledilen, Behçet Aysan, Yeşim Özkan, Nurcan Şahin, Muhibe Akarsu, Muhlis Akarsu, Murat Gündüz, Handan Metin, Ahmet Özyurt, Huriye Özkan, İnci Türk, Özlem Şahin, Yasemin Sivri, Asuman Sivri, Uğur Kaynar, Sehergül Ateş, Gülender Akça, Gülsün Karababa, Mehmet Atay, Hasret Gültekin, Serkan Doğan, Muammer Çiçek, Belkıs Çakır, Asaf Koçak, Edibe Suları Ağbaba, Menekşe Kaya, Koray Kaya, Serpil Çanik, Erdal Ayrancı, Asım Bezirci, Sait Metin, Carina Cuanna Thuijs, Nesimi Çimen, Metin Altıok, Kenan Yılmaz ve Ahmet Öztürk’ü saygıyla andıklarını sözlerine ekledi    

 

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Sivas’ın Madımak ilçesinde, 35 kişinin diri diri yakılarak katledildiği vahşetin acısının dinmediğini vurguladı. Madımak katliamının ülke tarihi için kara bir leke olduğunun altını çizen Çelebi, Madımak’ta yaşananların hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi.

 

YÜREKLERİ YAKMAYA DEVAM EDİYOR

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Madımak Katliamının 26.yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, gericiler tarafından gerçekleştirilen katliamın yürekleri yakmaya devam ettiğini kaydetti.

 

TARİHİMİZİN KARA LEKESİ

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli’nde otuz beş kişinin devlet yetkililerinin gözleri önünde diri diri yakıldığını anımsatan Çelebi, “Madımak 26 yıldır aralıksız yanıyor.  Acılarımız tazeliğini koruyor. Tarihimizin kara bir lekesi olan Madımak’taki vahşeti gerçekleştirenler ve gerçek sorumlular orta çıkarılıp cezalandırılmadan ülkemiz bu ayıptan, utançtan kurtulamaz” dedi.

 

MADIMAK’A GÖZ YUMULARAK GERİCİLİĞİN PALAZLANMASININ ÖNÜ AÇILDI

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emperyalizme karşı verilen kurtuluş mücadelesinin, farklı inançlara, etnik kökenlere ve kimliklere sahip toplum kesimleriyle birlikte başarıya ulaştığını anımsatan Çelebi, “Madımak’ta yaşanan vahşet ise toplumsal bütünlüğümüze ağır hasar veren bir kırılma noktası olmuştur. Böylesi bir vahşete göz yumularak gericiliğin palazlanmasının önü açılmış, başka Madımak’ların yaşanmasına neden olunmuştur. Çorum’da, Maraş’ta, Suruç’ta, Ankara Garı’nda, Atatürk Havalimanında, Sultanahmet’teki vahşetler de birer Madımak’tır. Madımak’ta yaşananlar, toplumun farklı kesimlerinin bilinçli olarak birbirine düşmanlaştırılması, kin ve nefret duygularının körüklenmesinin bir sonucudur” diye konuştu.

 

TOPLUMSAL BARIŞ VE HUZUR İÇİN SEVGİ DİLİ TERCİH EDİLMELİ

Kurtuluş mücadelesinde hezimete uğrayan emperyalist güçlerin, Türkiye’nin genleriyle oynayarak kardeşi kardeşe düşman etmeye çalıştığını dile getiren Çelebi, “Ülkemizin bugün her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç var.  Toplumu ayrıştıran, ötekileştiren kin ve nefret söylemlerinin artık bir son bulması,özellikle siyasetçilerin toplumsal barış ve huzur için sevgi dilini tercih etmesi mutlak bir zorunluluktur” şeklinde konuştu.

 

KATLEDİLEN AYDINLARI SAYGIYLA ANIYORUZ

Çelebi, Madımak’ta diri diri yakılarak katledilen, Behçet Aysan, Yeşim Özkan, Nurcan Şahin, Muhibe Akarsu, Muhlis Akarsu, Murat Gündüz, Handan Metin, Ahmet Özyurt, Huriye Özkan, İnci Türk, Özlem Şahin, Yasemin Sivri, Asuman Sivri, Uğur Kaynar, Sehergül Ateş, Gülender Akça, Gülsün Karababa, Mehmet Atay, Hasret Gültekin, Serkan Doğan, Muammer Çiçek, Belkıs Çakır, Asaf Koçak, Edibe Suları Ağbaba, Menekşe Kaya, Koray Kaya, Serpil Çanik, Erdal Ayrancı, Asım Bezirci, Sait Metin, Carina Cuanna Thuijs, Nesimi Çimen, Metin Altıok, Kenan Yılmaz ve Ahmet Öztürk’ü saygıyla andıklarını sözlerine ekledi

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.