Mahkûmlara yüzde 50 infaz indirimi yolda!

GÜNDEM 20.03.2020 - 10:35, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1826+ kez okundu.
 

Mahkûmlara yüzde 50 infaz indirimi yolda!

Uzun bir süredir Meclis' gelmesi beklenen Af Yasası ve İkinci Yargı Paketi ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Geçtiğimiz gün Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılan koronavirüs zirvesinin hemen ardından saatler 19.00'ı gösterdiğinde 'acil' bir infaz düzenlemesi toplantısı gerçekleştirildi. Yaklaşık 1.5 saat süren toplanın ardından infaz düzenlemesi ile ilgili oldukça önemli kararlar alınırken, konuyla ilgili ayrıntılar ise ortaya çıktı. İkinci Yargı Paketi'nin içinde olması beklenen Af Yasası uzun bir süredir mahkûm ve aileleri tarafından takip edilen konular arasında yer alıyordu. Peki, Çankaya'da yapılan toplanın ardından Af Yasası, İkinci Yargı Paketi ve İnfaz düzenlemesinde son durum ne?Hürriyet'in haberine göre, Hükümet yaklaşık 300 bin mahkûmun bulunduğu cezaevlerinde koronavirüs salgını riskine karşı, uzun süredir üzerinde çalışılan infaz düzenlemesini süratle çıkarmaya hazırlanıyor.

Uzun bir süredir Meclis' gelmesi beklenen  ve  ile ilgili  gelişmeleri yaşanıyor. Geçtiğimiz gün Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılan koronavirüs zirvesinin hemen ardından saatler 19.00'ı gösterdiğinde 'acil' bir infaz düzenlemesi toplantısı gerçekleştirildi. Yaklaşık 1.5 saat süren toplanın ardından infaz düzenlemesi ile ilgili oldukça önemli kararlar alınırken, konuyla ilgili ayrıntılar ise ortaya çıktı. İkinci Yargı Paketi'nin içinde olması beklenen Af Yasası uzun bir süredir mahkûm ve aileleri tarafından takip edilen konular arasında yer alıyordu. Peki, Çankaya'da yapılan toplanın ardından Af Yasası, İkinci Yargı Paketi ve İnfaz düzenlemesinde son durum ne?Hürriyet'in haberine göre, Hükümet yaklaşık 300 bin mahkûmun bulunduğu cezaevlerinde koronavirüs salgını riskine karşı, uzun süredir üzerinde çalışılan infaz düzenlemesini süratle çıkarmaya hazırlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.