Mak’tan elektrik fiyatlarına yapılan yeni zamma tepki

GÜNDEM 11.01.2021 - 16:24, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2267+ kez okundu.
 

Mak’tan elektrik fiyatlarına yapılan yeni zamma tepki

Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Mak, 4 kişilik bir ailenin ayda en az 230 kilowatt/ saat elektrik tüketeceğini hatırlatarak, 91,5 lirayı bulan enerjinin de 7 değişik katkı payı ve vergilerle 183 liraya çıktığını söyledi.
YALNIZ KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÖDEMİYORSUN! Mak, elektriğe yapılan son zamlarla ilgili açıklama yaptı. Mak, enerji bedelinin haricinde vatandaşların dağıtım bedeli, enerji tutarı, dağıtım tutarı ödediğini ayrıca Enerji fonuna yüzde 1,  TRT payı için yüzde 2, Belediye tüketim vergisi için yüzde 5, Katma Değer Vergisi için ise yüzde 18 oranında ödeme yaptıklarını hatırlattı. ŞEFFAFLIK İSTEDİ , “HALKI BİLGİLENDİRİN” DEDİ Mak, meskenlere ait elektrik faturası içinde yer alan dağıtım bedeli tutarının iki yılda yüzde 8.1 oranında artırıldığına dikkat çekerek, “Dağıtım bedelinin tarife içindeki payını artıran maliyet hangi faaliyetten kaynaklanıyor? Şeffaf piyasa yapısına göre Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun bu konuda kamuoyunu bilgilendirmesi gerekiyor” dedi. BİR AİLENİN YÜKÜ BİR YILDA 20 LİRA ARTTI Mak’ın verdiği bilgiye göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun yaptığı yeni zamla birlikte yıllık değişimin yüzde 12.3 olduğunun görülüyor. Yeni tarifeyle asgari yaşam koşullarında aylık tüketimi 230 kilowatt / saat olan bir aile 1 Ocak 2020’de 163.4 TL öderken bu rakam yeni yılla birlikte 20 TL’lik artışla 183.4 TL’ye yükseldi.
Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Mak, 4 kişilik bir ailenin ayda en az 230 kilowatt/ saat elektrik tüketeceğini hatırlatarak, 91,5 lirayı bulan enerjinin de 7 değişik katkı payı ve vergilerle 183 liraya çıktığını söyledi.

YALNIZ KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÖDEMİYORSUN!

Mak, elektriğe yapılan son zamlarla ilgili açıklama yaptı. Mak, enerji bedelinin haricinde vatandaşların dağıtım bedeli, enerji tutarı, dağıtım tutarı ödediğini ayrıca Enerji fonuna yüzde 1,  TRT payı için yüzde 2, Belediye tüketim vergisi için yüzde 5, Katma Değer Vergisi için ise yüzde 18 oranında ödeme yaptıklarını hatırlattı.

ŞEFFAFLIK İSTEDİ , “HALKI BİLGİLENDİRİN” DEDİ

Mak, meskenlere ait elektrik faturası içinde yer alan dağıtım bedeli tutarının iki yılda yüzde 8.1 oranında artırıldığına dikkat çekerek, “Dağıtım bedelinin tarife içindeki payını artıran maliyet hangi faaliyetten kaynaklanıyor? Şeffaf piyasa yapısına göre Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun bu konuda kamuoyunu bilgilendirmesi gerekiyor” dedi.

BİR AİLENİN YÜKÜ BİR YILDA 20 LİRA ARTTI

Mak’ın verdiği bilgiye göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun yaptığı yeni zamla birlikte yıllık değişimin yüzde 12.3 olduğunun görülüyor. Yeni tarifeyle asgari yaşam koşullarında aylık tüketimi 230 kilowatt / saat olan bir aile 1 Ocak 2020’de 163.4 TL öderken bu rakam yeni yılla birlikte 20 TL’lik artışla 183.4 TL’ye yükseldi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.