Maliye Bakanlığı, 12 yılda 5 personele etik davranış ihlali soruşturması açtı.

SİYASET 03.03.2018 - 07:37, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2598+ kez okundu.
 

Maliye Bakanlığı, 12 yılda 5 personele etik davranış ihlali soruşturması açtı.

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2005-2017 yılları arasında etik davranış ilkelerinin ihlal edilmesiyle ilgili 11 personel hakkında 13 başvuru yapıldığını ve bunlardan 5’i hakkında disiplin soruşturması açıldığını bildirdi.    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde, Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 29'uncu maddesi 1. nci fıkrasında yer alan  ‘Kurum ve kuruluşlarda, etik kültürünü yerleştirmek ve geliştirmek, personelin etik davranış ilkeleri konusunda karşılaştıkları sorunlarla ilgili olarak tavsiyelerde ve yönlendirmede bulunmak ve etik uygulamaları' değerlendirmek üzere kurum veya kuruluşun üst yöneticisi tarafından kurum içinden en az üç kişilik bir etik komisyonu oluşturulur’ ifadesine dikkat çekti. Ömer Fethi Gürer, “Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten 2017 yılına kadar ve yıllar itibariyle Bakanlığınız teşkilatı ile Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan personel hakkında etik davranış ilkelerinin ihlal edildiği iddiasıyla kaç başvuru yapılmıştır?   Söz konusu başvurulardan kaçı işleme konulmuştur? İşleme konulan başvuruların şikâyete konu olan eylem ve işlemlere dağılımı nedir? Anılan yıllar itibariyle söz konusu başvurulara ilişkin yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda kaç personel hakkında disiplin kovuşturması açılmıştır?   2005-2017 yılları arasında ve yıllar itibariyle Bakanlığınız teşkilatı ile Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan personel hakkında etik davranış ilkelerinin ihlal edildiği gerekçesiyle re'sen açılan disiplin kovuşturması sayısı kaçtır? Açılan kovuşturmalar sonucunda haklarında idari işlem uygulanan personel sayısı kaçtır?” şeklinde sorular yöneltti.    Maliye Bakanı Naci Ağbal, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine verdiği yanıtta, “13/04/2005 tarihli ve 25785 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğinin yürürlüğe girdiği 2005 yılından 2017 yılına kadar Bakanlığımız ile bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarda etik davranış ilkelerinin ihlal edilmesiyle ilgili olarak Bakanlığımız ile söz konusu kuruluşlarımıza 11 personel hakkında 13 başvuru yapılmıştır” açıklamasında bulundu.    Başvurulara ilişkin yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda 5 personel hakkında disiplin soruşturması açıldığını ifade eden Bakan Ağbal, “2005-2017 yılları arasında Bakanlığımız ile bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarda etik davranış ilkelerinin ihlal edildiği gerekçesiyle re'sen açılan disiplin soruşturması bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.   

 


 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2005-2017 yılları arasında etik davranış ilkelerinin ihlal edilmesiyle ilgili 11 personel hakkında 13 başvuru yapıldığını ve bunlardan 5’i hakkında disiplin soruşturması açıldığını bildirdi. 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde, Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 29'uncu maddesi 1. nci fıkrasında yer alan  ‘Kurum ve kuruluşlarda, etik kültürünü yerleştirmek ve geliştirmek, personelin etik davranış ilkeleri konusunda karşılaştıkları sorunlarla ilgili olarak tavsiyelerde ve yönlendirmede bulunmak ve etik uygulamaları' değerlendirmek üzere kurum veya kuruluşun üst yöneticisi tarafından kurum içinden en az üç kişilik bir etik komisyonu oluşturulur’ ifadesine dikkat çekti. Ömer Fethi Gürer, “Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten 2017 yılına kadar ve yıllar itibariyle Bakanlığınız teşkilatı ile Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan personel hakkında etik davranış ilkelerinin ihlal edildiği iddiasıyla kaç başvuru yapılmıştır?

 

Söz konusu başvurulardan kaçı işleme konulmuştur? İşleme konulan başvuruların şikâyete konu olan eylem ve işlemlere dağılımı nedir? Anılan yıllar itibariyle söz konusu başvurulara ilişkin yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda kaç personel hakkında disiplin kovuşturması açılmıştır?

 

2005-2017 yılları arasında ve yıllar itibariyle Bakanlığınız teşkilatı ile Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan personel hakkında etik davranış ilkelerinin ihlal edildiği gerekçesiyle re'sen açılan disiplin kovuşturması sayısı kaçtır? Açılan kovuşturmalar sonucunda haklarında idari işlem uygulanan personel sayısı kaçtır?” şeklinde sorular yöneltti. 

 

Maliye Bakanı Naci Ağbal, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine verdiği yanıtta, “13/04/2005 tarihli ve 25785 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğinin yürürlüğe girdiği 2005 yılından 2017 yılına kadar Bakanlığımız ile bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarda etik davranış ilkelerinin ihlal edilmesiyle ilgili olarak Bakanlığımız ile söz konusu kuruluşlarımıza 11 personel hakkında 13 başvuru yapılmıştır” açıklamasında bulundu. 

 

Başvurulara ilişkin yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda 5 personel hakkında disiplin soruşturması açıldığını ifade eden Bakan Ağbal, “2005-2017 yılları arasında Bakanlığımız ile bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarda etik davranış ilkelerinin ihlal edildiği gerekçesiyle re'sen açılan disiplin soruşturması bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.