MAVİ MARMARA YOLUNA DEVAM EDİYOR

TURİZM 22.05.2016 - 13:43, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2052+ kez okundu.
 

MAVİ MARMARA YOLUNA DEVAM EDİYOR

İsrail’in Mavi Marmara Saldırısının 6. Yıldönümü münasebeti ile Adana’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR) öncülüğünde büyük bir etkinliğe hazırlanıyor.   Önceki gün Adana İnsani Yardım Derneği’nde bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, yapılan değerlendirmeler sunucunda 29 Mayıs 2016 Pazar günü saat 17.00’de Adana Sabancı Merkez Camii önünde buluşup Mavi Marmara şehidi Çetin Topçuoğlu’nun kabrinin bulunduğu Kabasakal mezarlığına doğru uzun bir konvoy oluşturulmasına karar verdi. ADYAR Başkan yardımcısı Mahmut Eraslan yaptığı açıklamada, “İsrail’in Gazze’ye İnsani yardım götüren ve aralarında Mavi Marmara gemisinin de bulunduğu Uluslar arası insani yardım filosuna yönelik saldırısının ve bunun sonucu 10 vatandaşımızın şehid edildiği elim hadisenin altıncı yıldönümünü idrak ediyoruz. Dünya’nın gözü önünde uluslar arası sularda gerçekleşen bu olay 6 yıllık süreçte adeta ‘yavuz hırsız ev sahibi bastırır.’ Misali mağdurları suçlu gösterir pozisyonuna düşürülmüş ve katil İsrail haklıymış gibi yansıtılmaya çalışılmıştır. Bugün Mavi Marmara üzerine yapılan konuşmalarda İsrail’in kendi sınırlarından 60-70 mil uzaklıkta bir hedefe saldırmasının meşruiyeti tartışılmamakta, kahpece şehid edilen vatandaşlarımızın hangi suçtan ötürü katledildikleri sorgulanmamakta ve İsrail’in sözüm ona dostumuz olduğu dillendirilmektedir. Bu hazin tablo karşısında bizler de sesimizi yükseltmek ve Rabbimiz nezdindeki şahidliğimizi bir kez daha tescillendirmek adına ve Adana’lı sivil toplum kuruluşlarımızın da desteği ile 29 Mayıs 2016 Pazar günü Saat: 17.00’de Sabancı merkez Camii önünde buluşacağız ve oluşturacağımız araç konvoyu ile Adana’lı şehidimiz Çetin Topçuğlu’nun kabrinin bulunduğu kabasakal mezarlığına gideceğiz. Burada yapılacak programda hem şehidlerimizin aziz hatıralarına dualar edeceğiz ve hem de altı yıllık sürecin muhasebesini yapacağız. Bu vesile ile tüm Adana’lı hemşehrilerimizi etkinliğimize davet ediyor ve şimdiden yüce Rabbimizden şahitliğimizi kabul etmesini niyaz ediyoruz” dedi..

İsrail’in Mavi Marmara Saldırısının 6. Yıldönümü münasebeti ile Adana’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR) öncülüğünde büyük bir etkinliğe hazırlanıyor.

 

Önceki gün Adana İnsani Yardım Derneği’nde bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, yapılan değerlendirmeler sunucunda 29 Mayıs 2016 Pazar günü saat 17.00’de Adana Sabancı Merkez Camii önünde buluşup Mavi Marmara şehidi Çetin Topçuoğlu’nun kabrinin bulunduğu Kabasakal mezarlığına doğru uzun bir konvoy oluşturulmasına karar verdi.

ADYAR Başkan yardımcısı Mahmut Eraslan yaptığı açıklamada, “İsrail’in Gazze’ye İnsani yardım götüren ve aralarında Mavi Marmara gemisinin de bulunduğu Uluslar arası insani yardım filosuna yönelik saldırısının ve bunun sonucu 10 vatandaşımızın şehid edildiği elim hadisenin altıncı yıldönümünü idrak ediyoruz. Dünya’nın gözü önünde uluslar arası sularda gerçekleşen bu olay 6 yıllık süreçte adeta ‘yavuz hırsız ev sahibi bastırır.’ Misali mağdurları suçlu gösterir pozisyonuna düşürülmüş ve katil İsrail haklıymış gibi yansıtılmaya çalışılmıştır. Bugün Mavi Marmara üzerine yapılan konuşmalarda İsrail’in kendi sınırlarından 60-70 mil uzaklıkta bir hedefe saldırmasının meşruiyeti tartışılmamakta, kahpece şehid edilen vatandaşlarımızın hangi suçtan ötürü katledildikleri sorgulanmamakta ve İsrail’in sözüm ona dostumuz olduğu dillendirilmektedir. Bu hazin tablo karşısında bizler de sesimizi yükseltmek ve Rabbimiz nezdindeki şahidliğimizi bir kez daha tescillendirmek adına ve Adana’lı sivil toplum kuruluşlarımızın da desteği ile 29 Mayıs 2016 Pazar günü Saat: 17.00’de Sabancı merkez Camii önünde buluşacağız ve oluşturacağımız araç konvoyu ile Adana’lı şehidimiz Çetin Topçuğlu’nun kabrinin bulunduğu kabasakal mezarlığına gideceğiz. Burada yapılacak programda hem şehidlerimizin aziz hatıralarına dualar edeceğiz ve hem de altı yıllık sürecin muhasebesini yapacağız. Bu vesile ile tüm Adana’lı hemşehrilerimizi etkinliğimize davet ediyor ve şimdiden yüce Rabbimizden şahitliğimizi kabul etmesini niyaz ediyoruz” dedi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.