Meclis dua ile açıldı

GÜNDEM 16.04.2019 - 18:04, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1286+ kez okundu.
 

Meclis dua ile açıldı

  31 Mart yerel seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’ne girmeye hak kazanan 79 meclis üyesi çalışmalarına dua ile başladı. Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısını; Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı MHP’li Hüseyin Sözlü’yü seçimde geride bırakan Zeydan Karalar ile yaptı. Başkan Karalar, ilk toplantıda, Büyükşehir Belediyesi meclis katipleri, başkan vekili, encümen ile ihtisas komisyonları üyeleri seçiminin yer aldığı 6 maddelik gündemin Perşembe yapılmasını isteyip erteledi. Aynı gün Büyükşehir Belediyesi faaliyet raporu ile Denetim Komisyonu raporu da görüşülecek. HÜKÜMETİN DESTEĞİNİ İSTEDİ Başkan Karalar, meclisin açılışındaki konuşmasında, Adana’nın dünya incisi bir kent olduğunu belirterek,  şehrin hak ettiği düzeyde olmadığını söyledi. Adana’nın geri viteste gittiğini kaydeden Karalar, “Hükümetin desteğini alarak, yapılması gerekli çalışmalara imza atıp Adana’yı iyi bir noktaya taşırız” dedi. DOĞRUYU BULMAK İÇİN TARTIŞACAĞIZ AK Partili Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ozan Gülaçtı, yerel seçimlerin demokrasi adına başarılı bir seçim olduğunu ifade ederek “Farklı ilçelerden gelsek de omuzlarımızda büyük sorumluluk var. 5 yıl boyunca birlikte sorunları çözmek için çalışacağız. Fikir ayrılıkları olabilir ancak doğruyu bulmak için tartışacağız” diye konuştu. AYNI DESTEĞİ UMUT EDİYORUM CHP’li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, geçen 5 yıl boyunca uyumlu bir çalışma sergilediklerini anlatarak, eski başkan Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti. Çetin, “Parti olarak parti tabanından gelen eleştirileri de göze alarak Adana için her konuda destek verdik. Aynı desteğin verileceğini umut ediyorum” dedi. YÜREĞİR DE İLGİ BEKLİYOR İYİ Partili Recai Mercimek, şehrin gelişmesine katkı için Adana sevdalısı olmak gerektiğini söyledi. Mercimek, Yüreğir ilçesinin de Büyükşehir belediyesinden gereken ilgiyi görmesini beklediğini ifade ederken Başkan Karalar, konuşmasının arasına girip “Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır” diye cevap verdi. ÇİLEK FİDESİ İÇİN GEÇ KALIYORUZ MHP’li Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, hizmette devamlılığın esas olduğunu anlatarak, geçen dönem Büyükşehir Belediyesi ile yürüttükleri kırsal kalkınma hamleleri arasında yer alan ve 12 köyü kapsayan çilek yetiştiriciliği için fide dağıtımına geç kalındığını söyledi. Çay, çilek yetiştirmek için acilen 142 vatandaşa fide verilmesini bunun için de yaklaşık 1 milyon 332 bin TL dolayında ihale açılması gerektiğini hatırlattı. MECLİSTE 6 KADIN VAR Zeydan Karalar başkanlığında gerçekleştirilen ilk meclise gazeteciler adeta akın etti. Meclis salonunun misafirlerine ayrılan yeri de hınca hınç doldu. Seçimde meclis üyesi olmaya hak kazanan AK Partili Yasemin Şule Özülkü (Seyhan), CHP’li Elif Uzun (Çukurova), MHP’li Firdes Cingözler (Çukurova), AK Partili Sevil Can (Ceyhan), CHP’li Hacice Yılmaz (Seyhan), CHP’li Leyla Karakaş (Seyhan) da hazır bulundu.

 

31 Mart yerel seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’ne girmeye hak kazanan 79 meclis üyesi çalışmalarına dua ile başladı.

Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısını; Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı MHP’li Hüseyin Sözlü’yü seçimde geride bırakan Zeydan Karalar ile yaptı. Başkan Karalar, ilk toplantıda, Büyükşehir Belediyesi meclis katipleri, başkan vekili, encümen ile ihtisas komisyonları üyeleri seçiminin yer aldığı 6 maddelik gündemin Perşembe yapılmasını isteyip erteledi. Aynı gün Büyükşehir Belediyesi faaliyet raporu ile Denetim Komisyonu raporu da görüşülecek.

HÜKÜMETİN DESTEĞİNİ İSTEDİ

Başkan Karalar, meclisin açılışındaki konuşmasında, Adana’nın dünya incisi bir kent olduğunu belirterek,  şehrin hak ettiği düzeyde olmadığını söyledi. Adana’nın geri viteste gittiğini kaydeden Karalar, “Hükümetin desteğini alarak, yapılması gerekli çalışmalara imza atıp Adana’yı iyi bir noktaya taşırız” dedi.

DOĞRUYU BULMAK İÇİN TARTIŞACAĞIZ

AK Partili Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ozan Gülaçtı, yerel seçimlerin demokrasi adına başarılı bir seçim olduğunu ifade ederek “Farklı ilçelerden gelsek de omuzlarımızda büyük sorumluluk var. 5 yıl boyunca birlikte sorunları çözmek için çalışacağız. Fikir ayrılıkları olabilir ancak doğruyu bulmak için tartışacağız” diye konuştu.

AYNI DESTEĞİ UMUT EDİYORUM

CHP’li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, geçen 5 yıl boyunca uyumlu bir çalışma sergilediklerini anlatarak, eski başkan Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti. Çetin, “Parti olarak parti tabanından gelen eleştirileri de göze alarak Adana için her konuda destek verdik. Aynı desteğin verileceğini umut ediyorum” dedi.

YÜREĞİR DE İLGİ BEKLİYOR

İYİ Partili Recai Mercimek, şehrin gelişmesine katkı için Adana sevdalısı olmak gerektiğini söyledi. Mercimek, Yüreğir ilçesinin de Büyükşehir belediyesinden gereken ilgiyi görmesini beklediğini ifade ederken Başkan Karalar, konuşmasının arasına girip “Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır” diye cevap verdi.

ÇİLEK FİDESİ İÇİN GEÇ KALIYORUZ

MHP’li Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, hizmette devamlılığın esas olduğunu anlatarak, geçen dönem Büyükşehir Belediyesi ile yürüttükleri kırsal kalkınma hamleleri arasında yer alan ve 12 köyü kapsayan çilek yetiştiriciliği için fide dağıtımına geç kalındığını söyledi. Çay, çilek yetiştirmek için acilen 142 vatandaşa fide verilmesini bunun için de yaklaşık 1 milyon 332 bin TL dolayında ihale açılması gerektiğini hatırlattı.

MECLİSTE 6 KADIN VAR

Zeydan Karalar başkanlığında gerçekleştirilen ilk meclise gazeteciler adeta akın etti. Meclis salonunun misafirlerine ayrılan yeri de hınca hınç doldu. Seçimde meclis üyesi olmaya hak kazanan AK Partili Yasemin Şule Özülkü (Seyhan), CHP’li Elif Uzun (Çukurova), MHP’li Firdes Cingözler (Çukurova), AK Partili Sevil Can (Ceyhan), CHP’li Hacice Yılmaz (Seyhan), CHP’li Leyla Karakaş (Seyhan) da hazır bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.