MECLİS’TE “İMAR” TARTIŞMASI!

GÜNDEM 12.07.2018 - 15:07, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2339+ kez okundu.
 

MECLİS’TE “İMAR” TARTIŞMASI!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ulaş Çetinkaya arasında merkez Yüreğir ilçesi Köprülü mahallesinde yapılması planlanan imar değişikliğiyle ilgili tartışma yaşandı. Başkan Sözlü, “Senin için hava hoş Ulaş. Yazık ki seni oda başkanı seçmişler” deyince CHP’li Çetinkaya, “Ziraatçiden belediye başkanı oluyorsa” şeklinde karşılık verdi.  “TEK ADAYI DEĞİL  8-10’UNU ELE ALALIM” Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Hüseyin Sözlü başkanlığında toplandı. 12 gündem maddesi arasında yer alan bir madde Sözlü ile Çetinkaya arasında karşılıklı polemik yaşanmasına yol açtı. Köprülü mahallesinde bir adada yapılacak imar planı değişikliği için söz alan CHP’li Çetinkaya, Yüreğir ilçesinde PTT Evleri mahallesi olarak geçen bölgenin riskli bir alan olduğunu söyledi. Riskli yapıların dönüşmesi amacıyla böyle bir imar planı değişikliği yapıldığını anlatan Çetinkaya, “PTT Evleri mahallesini hepimiz biliyoruz. Binalar ekonomik ömrünü tamamladığı için hep birlikte ele alınıp yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Eğer Meclis’te uygun görürse o haliyle yeniden gelmesi için komisyona gönderelim. Diğer etrafıyla birlikte yeni bir düzenleme yapalım, yoğunlukları ona göre revize edelim. Oranın dönüşümünde afetlerden en az zarar ve etkilenmesini sağlayabiliriz” dedi.   “SEYHAN VE ÇUKUROVA’DAKİ  DEĞİŞİKLİKLERİ DE GETİRİN” Başkan Sözlü, Çetinkaya’nın konuşmasının ardından bir semti bütününde bu şekilde değerlendirdiklerinin olmadığını hatırlatarak, “Seyhan’da bir örneğini yaptı. Kıyıboyu caddesi üzerinde bir yerde çalıştık” dedi. Sözlü, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Murat Cevheri Bucak’a dönerek,  “Aynı şeyi Seyhan ve Çukurova’da genele şamil olmayanları da yarın geri getirin buraya. Tamam mı geri getirin buna Yüreğir’de buna Seyhan ve Çukurova’da dahil olsun” diye konuştu.  “MÜTEAHHİDİN ÖNÜNÜ AÇMAK  KİŞİYE ÖZEL RANT MIDIR?” Başkan Sözlü, en zorlandıkları konunun kentsel dönüşüm olduğunu hatırlatarak, “Kentsel dönüşüm öyle sihirli bir kavram ki herkes her şeyin değişeceğini zannediyor” dedi. Sözlü, şöyle konuştu: “Oysa kentsel dönüşüm konut üretip satabilirseniz olur. Adana’nın aşağı Seyhan ve Yüreğir’i komple değiştirseniz satamazsınız. Müteahhitlere ‘ada bazında değiştirilecek yerleri oluşturun gelin biz size yardımcı olalım’ dedim. Ben belediye meclisinde de bunu söyledim. Buralarda yapacağımız reformist uygulamaların kökünden önünü kapatırız. Seyhan’da bir bölgeyi müteahhidin biri topladı, biz o adama imar uygulaması yapıp önünü açarsak kişiye özel rant işi mi yapmış olacağız? Bunun cevabını verelim.”  AK Partili Zafer Kara da başkan Sözlü’nün sözlerine katıldığını ancak itiraz halinde mahkemelik olduklarını dile getirdi. Tartışmaların ardından Köprülü mahallesinde bir ada bazında yapılacak değişiklik yeniden görüşülmek üzere yeniden komisyona gönderildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ulaş Çetinkaya arasında merkez Yüreğir ilçesi Köprülü mahallesinde yapılması planlanan imar değişikliğiyle ilgili tartışma yaşandı. Başkan Sözlü, “Senin için hava hoş Ulaş. Yazık ki seni oda başkanı seçmişler” deyince CHP’li Çetinkaya, “Ziraatçiden belediye başkanı oluyorsa” şeklinde karşılık verdi. 

“TEK ADAYI DEĞİL 
8-10’UNU ELE ALALIM”
Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Hüseyin Sözlü başkanlığında toplandı. 12 gündem maddesi arasında yer alan bir madde Sözlü ile Çetinkaya arasında karşılıklı polemik yaşanmasına yol açtı. Köprülü mahallesinde bir adada yapılacak imar planı değişikliği için söz alan CHP’li Çetinkaya, Yüreğir ilçesinde PTT Evleri mahallesi olarak geçen bölgenin riskli bir alan olduğunu söyledi. Riskli yapıların dönüşmesi amacıyla böyle bir imar planı değişikliği yapıldığını anlatan Çetinkaya, “PTT Evleri mahallesini hepimiz biliyoruz. Binalar ekonomik ömrünü tamamladığı için hep birlikte ele alınıp yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Eğer Meclis’te uygun görürse o haliyle yeniden gelmesi için komisyona gönderelim. Diğer etrafıyla birlikte yeni bir düzenleme yapalım, yoğunlukları ona göre revize edelim. Oranın dönüşümünde afetlerden en az zarar ve etkilenmesini sağlayabiliriz” dedi.  
“SEYHAN VE ÇUKUROVA’DAKİ 
DEĞİŞİKLİKLERİ DE GETİRİN”
Başkan Sözlü, Çetinkaya’nın konuşmasının ardından bir semti bütününde bu şekilde değerlendirdiklerinin olmadığını hatırlatarak, “Seyhan’da bir örneğini yaptı. Kıyıboyu caddesi üzerinde bir yerde çalıştık” dedi. Sözlü, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Murat Cevheri Bucak’a dönerek,  “Aynı şeyi Seyhan ve Çukurova’da genele şamil olmayanları da yarın geri getirin buraya. Tamam mı geri getirin buna Yüreğir’de buna Seyhan ve Çukurova’da dahil olsun” diye konuştu. 
“MÜTEAHHİDİN ÖNÜNÜ AÇMAK 
KİŞİYE ÖZEL RANT MIDIR?”
Başkan Sözlü, en zorlandıkları konunun kentsel dönüşüm olduğunu hatırlatarak, “Kentsel dönüşüm öyle sihirli bir kavram ki herkes her şeyin değişeceğini zannediyor” dedi. Sözlü, şöyle konuştu: “Oysa kentsel dönüşüm konut üretip satabilirseniz olur. Adana’nın aşağı Seyhan ve Yüreğir’i komple değiştirseniz satamazsınız. Müteahhitlere ‘ada bazında değiştirilecek yerleri oluşturun gelin biz size yardımcı olalım’ dedim. Ben belediye meclisinde de bunu söyledim. Buralarda yapacağımız reformist uygulamaların kökünden önünü kapatırız. Seyhan’da bir bölgeyi müteahhidin biri topladı, biz o adama imar uygulaması yapıp önünü açarsak kişiye özel rant işi mi yapmış olacağız? Bunun cevabını verelim.” 
AK Partili Zafer Kara da başkan Sözlü’nün sözlerine katıldığını ancak itiraz halinde mahkemelik olduklarını dile getirdi. Tartışmaların ardından Köprülü mahallesinde bir ada bazında yapılacak değişiklik yeniden görüşülmek üzere yeniden komisyona gönderildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.