MECLİS’TE YÜKSEL KRİZİ!

SİYASET 11.06.2019 - 17:32, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2155+ kez okundu.
 

MECLİS’TE YÜKSEL KRİZİ!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Başkanvekili İsmet Yüksel’in meclisi yönetmesine tepki gösteren AK Parti Grup Sözcüsü Ozan Gülaçtı, AK Parti grubunu meclis dışına çıkmaya çağırdı. Gülaçtı, Meclisi birinci başkanvekili MHP’li Mustafa Bayar’ın yönetmesi  gerektiğine dikkat çekerek, kendilerine bilgi verilmeden bir oldu bittiyle Yüksel’in oturumu açmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.   KRİZE ÖZÜLKÜLÜ FORMÜL!   AK Parti Grubu Gülaçtı’nın çağrısına uyarak Meclisi terk etmeye hazırlanırken, Başkanvekili İsmet Yüksel, kendisinin başkanın yurt dışında olmasından kaynaklı meclisi yöneteceğini ifade etti. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de Gülaçtı’nın tavrı karşısında onu iknaya çağırdı. Gülaçtı’nın tavrı devam edince, İsmet Yüksel meclis başkanlığı koltuğundan ayrıldı. Yerine 1. Başkanvekili MHP’li Mustafa Bayar geldi, ancak o da koltuğu terk edip yerini AK Partili Yasemin Şule Özülkü’ye bıraktı. Büyükşehir Belediyesi Yazıişleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Kaşif Barut, daha önce de benzer olaylar yaşandığını hatırlatarak, Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yurtdışında olmasından dolayı Danıştay kararlarına istinaden meclisi Yüksel’in yönetmesi gerektiğini anlattı.   BİZ YAPTIK OLDU DEMEK OLMAZ   Gülaçtı, mecliste gerginlik yaşanmasını istemeyeceklerini belirterek, meclis 1. başkanvekili varken meclisi, başkanvekilinin yöneteceğinin usulen hatırlatılması gerektiğine dikkat çekerek, “Biz yaptık oldu demek olmaz, bu meclis iradesini yok saymak demektir” dedi. CHP’li Serdar Seyhan, meclisi kimin yöneteceğinin değil alınan kararların önemli olduğuna dikkat çekti. Seyhan, “Daha önce Büyükşehir belediyesini 5 yıl boyunca meclis başkanvekili yönetmiştir. Dün meclisi yönetmeyen İsmet Yüksel’in yarın bu hakkı kullanmayacağı düşünülemez” diye konuştu.   SİNEKTEN YAKINDILAR   MHP’li Abdullah Kaçar gündem dışı söz alarak yaptığı konuşmada, sinekten yakındı. Kaçar, “Stoklarda yeterli ilaç olduğu söyleniyor, ancak iki aydır ilaçlama yok” dedi. CHP’li Recai Mercimek, taş üstüne taş koyana teşekkür edeceklerini belirterek, “Ancak Büyükşehir belediyesinde nereyi tutarsanız elinizde kalıyor” dedi. Mercimek, AK Parti Grubuna “Çıkın dışarı çıkın” diyen Ozan Gülaçtı’ya ise bu tavrı yakıştıramadığını kaydetti. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Adana’ya uyum içinde hizmete devam etmeliyiz” dedi. AK Partili Vedat Gündoğan, 31 Mart’la 1 Nisan arasında ne değiştiğini sorarak, yarım kalan hizmetlerin neden sürdürülemediğini dile getirdi. Gündoğan, sinekle mücadele konusunun da bir daha gündeme gelmemesi temennisinde bulundu.   Meclisi yöneten AK Partili Yasemin Şule Özülkü, yeniden söz isteyen CHP’li Mercimek’in konuşmasına “gündem başladı” diyerek izin vermedi. Büyükşehir Belediyesi’nin 169 milyon TL’lik borçlanma yetkisi de meclis gündemine geldi. Meclis konuyu Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşecek.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Başkanvekili İsmet Yüksel’in meclisi yönetmesine tepki gösteren AK Parti Grup Sözcüsü Ozan Gülaçtı, AK Parti grubunu meclis dışına çıkmaya çağırdı. Gülaçtı, Meclisi birinci başkanvekili MHP’li Mustafa Bayar’ın yönetmesi  gerektiğine dikkat çekerek, kendilerine bilgi verilmeden bir oldu bittiyle Yüksel’in oturumu açmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

 

KRİZE ÖZÜLKÜLÜ FORMÜL!

 

AK Parti Grubu Gülaçtı’nın çağrısına uyarak Meclisi terk etmeye hazırlanırken, Başkanvekili İsmet Yüksel, kendisinin başkanın yurt dışında olmasından kaynaklı meclisi yöneteceğini ifade etti. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de Gülaçtı’nın tavrı karşısında onu iknaya çağırdı. Gülaçtı’nın tavrı devam edince, İsmet Yüksel meclis başkanlığı koltuğundan ayrıldı. Yerine 1. Başkanvekili MHP’li Mustafa Bayar geldi, ancak o da koltuğu terk edip yerini AK Partili Yasemin Şule Özülkü’ye bıraktı. Büyükşehir Belediyesi Yazıişleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Kaşif Barut, daha önce de benzer olaylar yaşandığını hatırlatarak, Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yurtdışında olmasından dolayı Danıştay kararlarına istinaden meclisi Yüksel’in yönetmesi gerektiğini anlattı.

 

BİZ YAPTIK OLDU DEMEK OLMAZ

 

Gülaçtı, mecliste gerginlik yaşanmasını istemeyeceklerini belirterek, meclis 1. başkanvekili varken meclisi, başkanvekilinin yöneteceğinin usulen hatırlatılması gerektiğine dikkat çekerek, “Biz yaptık oldu demek olmaz, bu meclis iradesini yok saymak demektir” dedi. CHP’li Serdar Seyhan, meclisi kimin yöneteceğinin değil alınan kararların önemli olduğuna dikkat çekti. Seyhan, “Daha önce Büyükşehir belediyesini 5 yıl boyunca meclis başkanvekili yönetmiştir. Dün meclisi yönetmeyen İsmet Yüksel’in yarın bu hakkı kullanmayacağı düşünülemez” diye konuştu.

 

SİNEKTEN YAKINDILAR

 

MHP’li Abdullah Kaçar gündem dışı söz alarak yaptığı konuşmada, sinekten yakındı. Kaçar, “Stoklarda yeterli ilaç olduğu söyleniyor, ancak iki aydır ilaçlama yok” dedi. CHP’li Recai Mercimek, taş üstüne taş koyana teşekkür edeceklerini belirterek, “Ancak Büyükşehir belediyesinde nereyi tutarsanız elinizde kalıyor” dedi. Mercimek, AK Parti Grubuna “Çıkın dışarı çıkın” diyen Ozan Gülaçtı’ya ise bu tavrı yakıştıramadığını kaydetti. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Adana’ya uyum içinde hizmete devam etmeliyiz” dedi. AK Partili Vedat Gündoğan, 31 Mart’la 1 Nisan arasında ne değiştiğini sorarak, yarım kalan hizmetlerin neden sürdürülemediğini dile getirdi. Gündoğan, sinekle mücadele konusunun da bir daha gündeme gelmemesi temennisinde bulundu.

 

Meclisi yöneten AK Partili Yasemin Şule Özülkü, yeniden söz isteyen CHP’li Mercimek’in konuşmasına “gündem başladı” diyerek izin vermedi. Büyükşehir Belediyesi’nin 169 milyon TL’lik borçlanma yetkisi de meclis gündemine geldi. Meclis konuyu Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.