MECLİSTE SON GÜNLER!

GÜNDEM 11.03.2019 - 18:00, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1773+ kez okundu.
 

MECLİSTE SON GÜNLER!

  Yerel seçimler yaklaşırken Büyükşehir Belediye Meclisi de adeta son günlerini yaşıyor. Cuma günü son kez toplanacak mecliste, 31 Mart’tan sonra yeni seçilecek üyeler Nisan ayı toplantısını gerçekleştirecek.   KARANLIK DEHLİZLERDEN UZAK… Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ramazan Akyürek, Adana’nın 5 yılda kabuk değiştirdiğini belirterek, siyasetin karanlık dehlizlerinden uzak hizmet yaptıklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkanvekili Murat Cevheribucak başkanlığında bir araya geldi. 17 maddeye ilave 9 ek maddenin de görüşüldüğü mecliste gündem dışı söz alarak konuşan Akyürek, 5 yıl boyunca yol kazaları olsa da meclis üyelerinin doğru yolda buluştuklarını bildirdi. Her başlangıcın bir sonu olduğunu hatırlatan Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile meclisin birlikte hareket ederek Adana için 5 yılda 60 bin çocuğu fırsat eşitliğinden faydalandırıp ücretsiz kurslar düzenlediklerini, 218 köye içme suyu götürüldüğünü, 308 köprü ve menfez yapıldığını bildirdi. Akyürek, bugün kadar hizmet eden meclis üyelerine teşekkür etti. SANDIKTAN ÇIKACAĞIZ AK Partili Cumali Altınöz, 5 yılda zaman zaman gerginlikler olsa da mecliste güzel çalışmalara imza atıldığını bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü mitinginin çok yoğun bir katılımla gerçekleştirildiğini anımsatan Altınöz, “Adanalı teveccüh gösterdi. Cumhur ittifakı 31 Mart’ta sandıktan başarılı bir şekilde çıkacaktır” dedi. HAKKINIZI HELAL EDİN CHP’li Yusuf Akıncı ise büyükşehir belediye meclisinin 5 yılda demokrasinin gereklerini yerine getirdiğini bildirdi. Başkan Hüseyin Sözlü’ye görev yaptıkları süre içindeki tavırlarından dolayı teşekkür eden Akıncı, kendilerinin borçlanmanın yanı sıra önemli gördükleri projelere destek verdiklerini anlattı. Türkiye’nin etrafının ateş çemberi olduğunu dile getiren Akıncı, “Demokrasinin tek düşmanı terördür. Biz kavga etmeden düşüncemizi ortaya koyarsak bu üslup fayda sağlar” diye konuştu. Kendisinin zaman zaman elinde olmayan sebeplerden dolayı kırdığı meclis üyeleri olabileceğine dikkat çeken Akıncı, “Hakkınızı helal edin, benden taraf da helal olsun” dedi. BALIKÇILIK PROJESİNE 160 BİN TL DESTEK Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ilçelerden gelen çeşitli teklifler komisyonlara havale edildi. Bu arada, Adana Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetler Dairesi Başkanlığı’ndan gelen teklif oylandı. Belediye 198 üyesi bulunan Karataş Su Ürünleri Kooperatifi’ne “Balık Karataş’tan alınır” projesi kapsamında 160 bin TL nakdi yardımda bulunacak. Projeyle Karataş balıkçı barınağında küçük ölçekli balıkçıların kendi ürünlerini yine kendi imkanları ile depolama  satabilmelerine imkan sağlamak, tüketiciye ilk elden ve makul fiyatlarda balık alma imkanı sağlamak, avlanan balıkların sağlıklı ortamlarda sergilenmesi ve muhafaza edilmesi hedefleniyor.   

 

Yerel seçimler yaklaşırken Büyükşehir Belediye Meclisi de adeta son günlerini yaşıyor. Cuma günü son kez toplanacak mecliste, 31 Mart’tan sonra yeni seçilecek üyeler Nisan ayı toplantısını gerçekleştirecek.

 

KARANLIK DEHLİZLERDEN UZAK…

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ramazan Akyürek, Adana’nın 5 yılda kabuk değiştirdiğini belirterek, siyasetin karanlık dehlizlerinden uzak hizmet yaptıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkanvekili Murat Cevheribucak başkanlığında bir araya geldi. 17 maddeye ilave 9 ek maddenin de görüşüldüğü mecliste gündem dışı söz alarak konuşan Akyürek, 5 yıl boyunca yol kazaları olsa da meclis üyelerinin doğru yolda buluştuklarını bildirdi. Her başlangıcın bir sonu olduğunu hatırlatan Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile meclisin birlikte hareket ederek Adana için 5 yılda 60 bin çocuğu fırsat eşitliğinden faydalandırıp ücretsiz kurslar düzenlediklerini, 218 köye içme suyu götürüldüğünü, 308 köprü ve menfez yapıldığını bildirdi. Akyürek, bugün kadar hizmet eden meclis üyelerine teşekkür etti.

SANDIKTAN ÇIKACAĞIZ

AK Partili Cumali Altınöz, 5 yılda zaman zaman gerginlikler olsa da mecliste güzel çalışmalara imza atıldığını bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü mitinginin çok yoğun bir katılımla gerçekleştirildiğini anımsatan Altınöz, “Adanalı teveccüh gösterdi. Cumhur ittifakı 31 Mart’ta sandıktan başarılı bir şekilde çıkacaktır” dedi.

HAKKINIZI HELAL EDİN

CHP’li Yusuf Akıncı ise büyükşehir belediye meclisinin 5 yılda demokrasinin gereklerini yerine getirdiğini bildirdi. Başkan Hüseyin Sözlü’ye görev yaptıkları süre içindeki tavırlarından dolayı teşekkür eden Akıncı, kendilerinin borçlanmanın yanı sıra önemli gördükleri projelere destek verdiklerini anlattı. Türkiye’nin etrafının ateş çemberi olduğunu dile getiren Akıncı, “Demokrasinin tek düşmanı terördür. Biz kavga etmeden düşüncemizi ortaya koyarsak bu üslup fayda sağlar” diye konuştu. Kendisinin zaman zaman elinde olmayan sebeplerden dolayı kırdığı meclis üyeleri olabileceğine dikkat çeken Akıncı, “Hakkınızı helal edin, benden taraf da helal olsun” dedi.

BALIKÇILIK PROJESİNE 160 BİN TL DESTEK

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ilçelerden gelen çeşitli teklifler komisyonlara havale edildi. Bu arada, Adana Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetler Dairesi Başkanlığı’ndan gelen teklif oylandı. Belediye 198 üyesi bulunan Karataş Su Ürünleri Kooperatifi’ne “Balık Karataş’tan alınır” projesi kapsamında 160 bin TL nakdi yardımda bulunacak. Projeyle Karataş balıkçı barınağında küçük ölçekli balıkçıların kendi ürünlerini yine kendi imkanları ile depolama  satabilmelerine imkan sağlamak, tüketiciye ilk elden ve makul fiyatlarda balık alma imkanı sağlamak, avlanan balıkların sağlıklı ortamlarda sergilenmesi ve muhafaza edilmesi hedefleniyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.