MEDLİNE HASTANESİ MADDE BAĞIMLILARI İÇİN UMUT IŞIĞI OLUYOR!

SAĞLIK-YAŞAM 22.07.2020 - 10:40, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1536+ kez okundu.
 

MEDLİNE HASTANESİ MADDE BAĞIMLILARI İÇİN UMUT IŞIĞI OLUYOR!

Günümüzde yaş farkı gözetmeksizin artan bağımlılık problemi kanayan bir yara haline gelmiş durumda. Bu sorunla mücadelede toplumun her kesimine önemli görevler düşüyor. Medline Adana Hastanesi de bu soruna kayıtsız kalmayarak Sağlık Bakanlığı’na yaptığı başvuru neticesinde aldığı “Ayakta Arındırma Merkezi” ruhsatı ile bağımlılık sorununda çözüm üretmek için Çukurova Bölgesi’ndeki ilk ve tek hastane olarak hizmet vermeye başladı. Bağımlılığın, tedavisi ömür boyu devam eden ve zaman zaman yinelemeler gösteren kronik bir beyin hastalığı olarak tanımlandığını ifade eden Medline Adana Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Yunus Emre Sönmez, bağımlılık yaratan maddeler arasında Türkiye’de en sık kullanılanların başında eroinin geldiğini ve bunun tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi bir halk sağlığı sorunu halini aldığını söyledi.

Günümüzde yaş farkı gözetmeksizin artan bağımlılık problemi kanayan bir yara haline gelmiş durumda. Bu sorunla mücadelede toplumun her kesimine önemli görevler düşüyor. Medline Adana Hastanesi de bu soruna kayıtsız kalmayarak Sağlık Bakanlığı’na yaptığı başvuru neticesinde aldığı “Ayakta Arındırma Merkezi” ruhsatı ile bağımlılık sorununda çözüm üretmek için Çukurova Bölgesi’ndeki ilk ve tek hastane olarak hizmet vermeye başladı.

Bağımlılığın, tedavisi ömür boyu devam eden ve zaman zaman yinelemeler gösteren kronik bir beyin hastalığı olarak tanımlandığını ifade eden Medline Adana Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Yunus Emre Sönmez, bağımlılık yaratan maddeler arasında Türkiye’de en sık kullanılanların başında eroinin geldiğini ve bunun tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi bir halk sağlığı sorunu halini aldığını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.