Mekanın cennet olsun Remziye nine!

GÜNDEM 01.12.2020 - 15:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1945+ kez okundu.
 

Mekanın cennet olsun Remziye nine!

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu merhum Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le 83 yıl önce Adana’da bir okul ziyaretinde birlikte fotoğraflanan Remziye Tatlı, hayatını kaybetti.  Gazi Mustafa Kemal, 1937 yılında Adana’yı ziyaretinde İsmet Paşa Kız Enstitüsü’nü ziyaret etti. O dönem lise öğrencisi Remziye Tatlı da tarih dersini dinlerken, Atatürk’le aynı fotoğraf karesinde kendine yer buldu.  Atatürk ile birlikte çekilen fotoğrafla ders kitaplarında da yer alan Remziye Tatlı, 99 yaşında hata gözlerini yumdu.  Tatlı’nın Atatürk’le aynı karede yer aldığı fotoğrafla ilgili anısını anlatırken şunları kaydetmişti: “Gazi sınıfımıza girince hepimiz çok heyecanlandık, ayağa kalktık. Oturun, geleceğin kültürlü anneleri dedi. Çok şık giyinmişti, bana da yakın duruyordu. Neredeyse kolu koluma değiyordu” Sular Koleji öğrenci ve öğretmenleri de ziyaret ederek anılarını paylaşan Remziye Tatlı için instagram hesaplarından başsağlığı yayınlanarak, şu ifadelere yer verdi: “Tanıma fırsatı bulduğumuz nezaketi ile bizleri kendisine hayran bırakan, Atatürk'ün öğrencisi Remziye hanımın vefatı dolayısıyla derin bir hüzün yaşıyor, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.”    

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu merhum Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le 83 yıl önce Adana’da bir okul ziyaretinde birlikte fotoğraflanan Remziye Tatlı, hayatını kaybetti. 
Gazi Mustafa Kemal, 1937 yılında Adana’yı ziyaretinde İsmet Paşa Kız Enstitüsü’nü ziyaret etti. O dönem lise öğrencisi Remziye Tatlı da tarih dersini dinlerken, Atatürk’le aynı fotoğraf karesinde kendine yer buldu. 
Atatürk ile birlikte çekilen fotoğrafla ders kitaplarında da yer alan Remziye Tatlı, 99 yaşında hata gözlerini yumdu. 

Tatlı’nın Atatürk’le aynı karede yer aldığı fotoğrafla ilgili anısını anlatırken şunları kaydetmişti: “Gazi sınıfımıza girince hepimiz çok heyecanlandık, ayağa kalktık. Oturun, geleceğin kültürlü anneleri dedi. Çok şık giyinmişti, bana da yakın duruyordu. Neredeyse kolu koluma değiyordu”
Sular Koleji öğrenci ve öğretmenleri de ziyaret ederek anılarını paylaşan Remziye Tatlı için instagram hesaplarından başsağlığı yayınlanarak, şu ifadelere yer verdi: “Tanıma fırsatı bulduğumuz nezaketi ile bizleri kendisine hayran bırakan, Atatürk'ün öğrencisi Remziye hanımın vefatı dolayısıyla derin bir hüzün yaşıyor, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.”

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.