MERSİN'DE "GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ" SEMPOZYUMU

GÜNDEM 28.09.2017 - 13:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1803+ kez okundu.
 

MERSİN'DE "GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ" SEMPOZYUMU

  MERSİN / Enerji ihtiyacının giderek arttığı, fosil yakıt rezervinin ise gün geçtikçe azaldığı günümüzde, güneşten elde edilen enerjinin önemine dikkat çekmek, bu konuda gelecek nesillerin bilinçlenmesine katkı sağlamak amacıyla TMMOB Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi tarafından Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu ve Sergisi düzenlendi. Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinde gerçekleştirdiği yerli güneş paneli üretimiyle 2012 yılından bu yana enerji sektörüne yenilikçi çözümler sunan Zahit Alüminyum, Güneş Park Enerji Kompleksi’nin açılış etkinlikleri kapsamında TMMOB Makine Mühendisleri Odası Mersin şubesi tarafından düzenlenen ve iki gün süren ‘Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumuna sponsor oldu ve Mersin Yenişehir Belediyesi Kültür Merkezi bahçesinde tertip edilen sergide yer alarak Solarfield solar panelin tanıtımını gerçekleştirdi. Zahit Alüminyum’un standını ziyaret eden konuklara Solar Panel Üretim ve Satış departmanlarında görevli personeller tarafından bilgilendirme yapılarak broşür dağıtıldı. Bu arada, Türkiye’nin ilk ve tek Güneş Park Enerji Kompleksi'nin açılışı da gerçekleştirildi.  İçerisinde, enerji üreten çocuk oyun parkından sanayi müzesine, kadın üreticiler için sebze-meyve kurutma, salça ve meyve suyu çıkarma istasyonundan enerji kulesine kadar birçok bölümün yer aldığı kompleks, aynı zamanda uygulamalı eğitim merkezi olarak kullanılacak. 310 gün güneş gören Mersin’in Mezitli ilçesi 2. Çevre Yolu üzerindeki 7,5 dönüm alan üzerine kurulan komplekste; öğrencilere yenilebilir enerji konusunda eğitimler verilecek. Öğrencilere enerji tasarrufu öğretilecek, enerji bilinçlendirmesi yapılacak, güneş enerjisinden elektrik üretimi ve doğaya yararları anlatılacak. Güneş saatleriyle süslenen ve Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan parkın enerjisi, güneş ve rüzgardan elde edilecek elektrikle sağlanacak.    “BU PROJE DÜNYAYA ÖRNEK OLMALI” Açılışta konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Güneş Park Enerji Kompleksi’nin tüm Türkiye’ye, hatta dünyaya örnek olması gerektiğini söyledi. Güneşin enerji olarak sonsuz bir güce sahip olduğunu dile getiren Tarhan, “Bunu, 2 bin 500 yıl önce bu bölgede yaşayanlar değerlendirmiş ama maalesef biz bugün güneş enerjisinden yararlanamıyoruz. Buranın eski adı ‘güneş’ anlamına gelen Soli. Güneş kenti Mezitli. Bizim güneşten daha fazla yararlanmamız gerekiyor. Tükenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına geçmemiz gerekiyor. Bunda ısrarcı olup, bunun mücadelesini yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. Açılışına; eski Devlet Bakanı ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, MMO Genel Başkanı Ali Ekber Çakar ve MMO Mersin Şube Başkanı Akar Tülücü ile çok sayıda davetlinin katıldığı Güneş Park Enerji Kompleksi’ne vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Açılışa katılanlar, kurdelenin kesilmesinin ardından hep birlikte kompleksi gezdi.

 

MERSİN / Enerji ihtiyacının giderek arttığı, fosil yakıt rezervinin ise gün geçtikçe azaldığı günümüzde, güneşten elde edilen enerjinin önemine dikkat çekmek, bu konuda gelecek nesillerin bilinçlenmesine katkı sağlamak amacıyla TMMOB Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi tarafından Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu ve Sergisi düzenlendi.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinde gerçekleştirdiği yerli güneş paneli üretimiyle 2012 yılından bu yana enerji sektörüne yenilikçi çözümler sunan Zahit Alüminyum, Güneş Park Enerji Kompleksi’nin açılış etkinlikleri kapsamında TMMOB Makine Mühendisleri Odası Mersin şubesi tarafından düzenlenen ve iki gün süren ‘Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumuna sponsor oldu ve Mersin Yenişehir Belediyesi Kültür Merkezi bahçesinde tertip edilen sergide yer alarak Solarfield solar panelin tanıtımını gerçekleştirdi. Zahit Alüminyum’un standını ziyaret eden konuklara Solar Panel Üretim ve Satış departmanlarında görevli personeller tarafından bilgilendirme yapılarak broşür dağıtıldı.

Bu arada, Türkiye’nin ilk ve tek Güneş Park Enerji Kompleksi'nin açılışı da gerçekleştirildi.  İçerisinde, enerji üreten çocuk oyun parkından sanayi müzesine, kadın üreticiler için sebze-meyve kurutma, salça ve meyve suyu çıkarma istasyonundan enerji kulesine kadar birçok bölümün yer aldığı kompleks, aynı zamanda uygulamalı eğitim merkezi olarak kullanılacak.

310 gün güneş gören Mersin’in Mezitli ilçesi 2. Çevre Yolu üzerindeki 7,5 dönüm alan üzerine kurulan komplekste; öğrencilere yenilebilir enerji konusunda eğitimler verilecek. Öğrencilere enerji tasarrufu öğretilecek, enerji bilinçlendirmesi yapılacak, güneş enerjisinden elektrik üretimi ve doğaya yararları anlatılacak. Güneş saatleriyle süslenen ve Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan parkın enerjisi, güneş ve rüzgardan elde edilecek elektrikle sağlanacak.

 

 “BU PROJE DÜNYAYA ÖRNEK OLMALI”

Açılışta konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Güneş Park Enerji Kompleksi’nin tüm Türkiye’ye, hatta dünyaya örnek olması gerektiğini söyledi.

Güneşin enerji olarak sonsuz bir güce sahip olduğunu dile getiren Tarhan, “Bunu, 2 bin 500 yıl önce bu bölgede yaşayanlar değerlendirmiş ama maalesef biz bugün güneş enerjisinden yararlanamıyoruz. Buranın eski adı ‘güneş’ anlamına gelen Soli. Güneş kenti Mezitli. Bizim güneşten daha fazla yararlanmamız gerekiyor. Tükenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına geçmemiz gerekiyor. Bunda ısrarcı olup, bunun mücadelesini yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Açılışına; eski Devlet Bakanı ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, MMO Genel Başkanı Ali Ekber Çakar ve MMO Mersin Şube Başkanı Akar Tülücü ile çok sayıda davetlinin katıldığı Güneş Park Enerji Kompleksi’ne vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Açılışa katılanlar, kurdelenin kesilmesinin ardından hep birlikte kompleksi gezdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.