“Metro, 7 yıldır geçici kabulle çalışıyor”

GÜNDEM 23.11.2017 - 10:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1650+ kez okundu.
 

“Metro, 7 yıldır geçici kabulle çalışıyor”

CHP Adana Milletvekili, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, 2010 yılından bu yana geçici kabulle çalışan Adana metrosunun derhal bakanlığa devredilmesi gerektiğini vurguladı
    *** Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, 2010 yılından bu yana geçici kabulle çalışan Adana metrosunun, büyük bir risk taşıdığını vurguladı. Sistemin mevcut haliyle çalıştırılamayacağına dikkat çeken Tümer, TBMM’de gündem dışı söz alarak Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanları uyardı. Sistemin geçici kabulünün yapıldıktan sonra en geç bir yıllık süre zarfında kesin kabulünün yapılması gereğine işaret eden Tümer, “Aylardan bu yana Büyükşehir çalışanları maaş alamazken belediye gelirlerinin yüzde 40’ı metro borcuna kesilmektedir. Hükümet, söz verdiği gibi Adanalıları bu yükten kurtarmak zorundadır” diye konuştu.   ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, Adana metrosunun mevcut haliyle büyük bir risk taşıdığını vurguladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak metronun akıbetini sorgulayan Tümer, “2010 yılında hizmete açılan taşıma sisteminin 7 yıldan bu yana kesin kabulünün yapılmaması büyük bir sorundur. Bu haliyle metronun çalışması büyük bir risk taşımaktadır” dedi. ADANALILARIN PARASI METROYA! Yapımına 1996 yılında başlanan ve 2010 yılı Mayıs ayında resmi açılışı gerçekleştirilen 535 milyon dolar maliyetli Adana hafif raylı sistem projesinin, sağlıklı çalışmadığına işaret eden Tümer, Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının aylardan bu yana maaş alamadığını ancak belediye gelirlerinin yüzde 40’ının büyük risk taşıyan, her gün zarar eden metro borcuna kesildiğini dile getirdi. “DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE İZİN VERİLMEZ” Sistemin geçici kabulünün yapıldıktan sonra en geç bir yıllık süre zarfında kesin kabulünün yapılması gereğine işaret eden Tümer, dünyanın hiçbir yerinde uzun yıllar geçici kabulle iş yapılamayacağına, sistemin insan taşıyamayacağına, buna izin verilemeyeceğine dikkat çekti. “SİSTEM BAŞTAN AŞAĞI YENİLENMELİDİR” Belediye çalışanlarının aylardan bu yana maaş alamamasına rağmen zarar eden bir metro nedeniyle Adanalıların sürekli borçlandığını, Büyükşehir Belediyesi gelirlerinin 1996 yılından bu yana yüzde 40 oranında metroya ödendiğini ifade eden Tümer, “Hükümet, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar düzeyinde verilen sözü acilen yerine getirmeli, raylı sistemi acilen bakanlığa devretmelidir. Zira sistemin baştan aşağı yenilenmesi, hastaneye, postaneye, stadyuma, üniversiteye uğramayan raylı sistemin ikinci etap çalışmalarına da bir an önce başlanmalıdır” dedi. “GİRİŞİMDE BULUNACAK MISINIZ?” Türkiye’nin bir çok yerinde tramvay hatları proje ve yapım çalışmalarının Bakanlar Kurulu kararıyla Ulaştırma Bakanlığının üstlendiğinin bilindiğine işaret eden Tümer, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na seslenerek, “Adanalıların da raylı sistem kaosundan, kamburundan ve borcundan kurtulması için sistemin acilen Bakanlığa devredilmesi için bir girişimde bulunulacak mıdır?” diye sordu.
CHP Adana Milletvekili, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, 2010 yılından bu yana geçici kabulle çalışan Adana metrosunun derhal bakanlığa devredilmesi gerektiğini vurguladı

 

 

*** Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, 2010 yılından bu yana geçici kabulle çalışan Adana metrosunun, büyük bir risk taşıdığını vurguladı. Sistemin mevcut haliyle çalıştırılamayacağına dikkat çeken Tümer, TBMM’de gündem dışı söz alarak Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanları uyardı. Sistemin geçici kabulünün yapıldıktan sonra en geç bir yıllık süre zarfında kesin kabulünün yapılması gereğine işaret eden Tümer, “Aylardan bu yana Büyükşehir çalışanları maaş alamazken belediye gelirlerinin yüzde 40’ı metro borcuna kesilmektedir. Hükümet, söz verdiği gibi Adanalıları bu yükten kurtarmak zorundadır” diye konuştu.

 

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, Adana metrosunun mevcut haliyle büyük bir risk taşıdığını vurguladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak metronun akıbetini sorgulayan Tümer, “2010 yılında hizmete açılan taşıma sisteminin 7 yıldan bu yana kesin kabulünün yapılmaması büyük bir sorundur. Bu haliyle metronun çalışması büyük bir risk taşımaktadır” dedi.

ADANALILARIN PARASI METROYA!
Yapımına 1996 yılında başlanan ve 2010 yılı Mayıs ayında resmi açılışı gerçekleştirilen 535 milyon dolar maliyetli Adana hafif raylı sistem projesinin, sağlıklı çalışmadığına işaret eden Tümer, Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının aylardan bu yana maaş alamadığını ancak belediye gelirlerinin yüzde 40’ının büyük risk taşıyan, her gün zarar eden metro borcuna kesildiğini dile getirdi.

“DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE İZİN VERİLMEZ”

Sistemin geçici kabulünün yapıldıktan sonra en geç bir yıllık süre zarfında kesin kabulünün yapılması gereğine işaret eden Tümer, dünyanın hiçbir yerinde uzun yıllar geçici kabulle iş yapılamayacağına, sistemin insan taşıyamayacağına, buna izin verilemeyeceğine dikkat çekti.

“SİSTEM BAŞTAN AŞAĞI YENİLENMELİDİR”

Belediye çalışanlarının aylardan bu yana maaş alamamasına rağmen zarar eden bir metro nedeniyle Adanalıların sürekli borçlandığını, Büyükşehir Belediyesi gelirlerinin 1996 yılından bu yana yüzde 40 oranında metroya ödendiğini ifade eden Tümer, “Hükümet, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar düzeyinde verilen sözü acilen yerine getirmeli, raylı sistemi acilen bakanlığa devretmelidir. Zira sistemin baştan aşağı yenilenmesi, hastaneye, postaneye, stadyuma, üniversiteye uğramayan raylı sistemin ikinci etap çalışmalarına da bir an önce başlanmalıdır” dedi.

“GİRİŞİMDE BULUNACAK MISINIZ?”
Türkiye’nin bir çok yerinde tramvay hatları proje ve yapım çalışmalarının Bakanlar Kurulu kararıyla Ulaştırma Bakanlığının üstlendiğinin bilindiğine işaret eden Tümer, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na seslenerek, “Adanalıların da raylı sistem kaosundan, kamburundan ve borcundan kurtulması için sistemin acilen Bakanlığa devredilmesi için bir girişimde bulunulacak mıdır?” diye sordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.