MEYAN ŞERBETİNİN BİLİNMEYEN FAYDALARI

27.10.2019 - 16:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1692+ kez okundu.
 

MEYAN ŞERBETİNİN BİLİNMEYEN FAYDALARI

Adana’da özellikle yaz sıcaklarının arttığı zamanlarda ortaya çıkan aşlamacıların meyan kökü kullanarak hazırladığı bu soğuk içeceğini onlarca faydasının olduğu ortaya çıktı.
Meyan kökü şerbetinin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyleyen uzmanlar ses kısıklığına iyi gelip balgam sökülmesi, öksürük gibi rahatsızlıklar için de birebir olduğunu belirtti. Ateş düşürücü ve hücrelerdeki tahrişe bağlı ağrıları azaltıcı etkisi de olduğu söyleyen meyan şerbetinin idrar söktürücü etkisi de bulunuyor. Meyan kökünün ayrıca midedeki ülser, gastrit gibi hastalıklarına fayda sağladığı biliniyor. İşte meyan kökü şerbetinin faydaları: Kabızlığa karşı da iyi geliyor, kramp çözücü olarak kullanılıyor. - Meyan kökü, siroz gibi karaciğer hastalıklarına fayda sağladığı gibi akne, sivilce, sedef hastalığı gibi ciltte oluşan problemler için de kullanılabilir. -Ağız içindeki yaralar için de meyan kökü gargara yapılarak faydalı olabilir. - Böbrek üstü bezi hastalıklarına karşı kullanılması da meyan kökü faydaları arasındadır. Hormonal dengesizliklere karşı kullanılabilir. - Karaciğeri korur. - Ferahlatıcı ve rahatlatıcı etkisi vardır. Vücuttaki çıbanlar ve yaraları iyileştirir. Sindirim sistemini rahatlatır, hazımsızlığı ve kabızlığı önler. Mesane taşlarına ve idrara çıkma zorluğuna karşı tüketilebilir. - Ağzınızda çıkan aftlar için gargara yapmak suretiyle kullanabilirsiniz. Egzama için jel haline getirilerek kullanılır. Adet dönemi veya menopoz sorunlarına fayda sağlayabilir. - Kronik yorgunluğa fayda sağlaması da meyan kökünün faydaları arasındadır. - Tüberküloz, baş dönmesi gibi rahatsızlıklara karşı da kullanılabilir.
Adana’da özellikle yaz sıcaklarının arttığı zamanlarda ortaya çıkan aşlamacıların meyan kökü kullanarak hazırladığı bu soğuk içeceğini onlarca faydasının olduğu ortaya çıktı.

Meyan kökü şerbetinin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyleyen uzmanlar ses kısıklığına iyi gelip balgam sökülmesi, öksürük gibi rahatsızlıklar için de birebir olduğunu belirtti. Ateş düşürücü ve hücrelerdeki tahrişe bağlı ağrıları azaltıcı etkisi de olduğu söyleyen meyan şerbetinin idrar söktürücü etkisi de bulunuyor. Meyan kökünün ayrıca midedeki ülser, gastrit gibi hastalıklarına fayda sağladığı biliniyor. İşte meyan kökü şerbetinin faydaları:

Kabızlığa karşı da iyi geliyor, kramp çözücü olarak kullanılıyor.

- Meyan kökü, siroz gibi karaciğer hastalıklarına fayda sağladığı gibi akne, sivilce, sedef hastalığı gibi ciltte oluşan problemler için de kullanılabilir.

-Ağız içindeki yaralar için de meyan kökü gargara yapılarak faydalı olabilir.

- Böbrek üstü bezi hastalıklarına karşı kullanılması da meyan kökü faydaları arasındadır. Hormonal dengesizliklere karşı kullanılabilir.

- Karaciğeri korur.

- Ferahlatıcı ve rahatlatıcı etkisi vardır. Vücuttaki çıbanlar ve yaraları iyileştirir. Sindirim sistemini rahatlatır, hazımsızlığı ve kabızlığı önler. Mesane taşlarına ve idrara çıkma zorluğuna karşı tüketilebilir.

- Ağzınızda çıkan aftlar için gargara yapmak suretiyle kullanabilirsiniz. Egzama için jel haline getirilerek kullanılır. Adet dönemi veya menopoz sorunlarına fayda sağlayabilir.

- Kronik yorgunluğa fayda sağlaması da meyan kökünün faydaları arasındadır.

- Tüberküloz, baş dönmesi gibi rahatsızlıklara karşı da kullanılabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.