MHP'DEN TEKLİF VAR: ÜRETİCİNİN BORCU İKİ YIL ERTELENSİN

GÜNDEM 19.06.2020 - 17:05, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1617+ kez okundu.
 

MHP'DEN TEKLİF VAR: ÜRETİCİNİN BORCU İKİ YIL ERTELENSİN

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi Adana Milletvekili Eczacı Ayşe Sibel Ersoy, Adana’da aşırı sıcak ve poyrazdan dolayı mağdur olan üreticilere destek sağlanmadığı takdirde gelecek yıl bahçelerden narenciye hasat edilemeyeceği uyarısında bulundu.
ERSOY MECLİS’TE KONUŞTU MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, TBMM’de yaptığı konuşmada, Çin virüsü salgınının etkili olduğu süreçte tarım ve gıda güvenliğinin önemini vurguladı; Türkiye’nin sahip olduğu üretim potansiyelinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Ersoy, geçen Mayıs ayında başta Adana olmak üzere tüm Çukurova bölgesinde etkili olan çöl sıcakları ve poyrazın özellikle narenciye bahçelerine büyük zarar verdiğini anlattı. “ÇİFTÇİLERİMİZİ PERİŞAN ETTİ” Ersoy özetle şunları söyledi: “Ülkemizin narenciye üretiminde Adana’nın yeri ve önemi hepimizin malumudur. Ülke ekonomisine yaptığı tarımsal ihracatla, katma değeri yüksek bir ilimizdir. Geçtiğimiz günlerde yaşanan poyraz, çöl sıcağı ve kuvvetli fırtına, meyvelerin tamamına yakınını yere dökerek çiftçimizi perişan etmiştir.” “GELECEK YIL DA ÜRÜN ALINAMAYABİLİR” Ersoy şöyle devam etti: "Bu yıl Adana’da narenciye hasadı yapılamayacağı gibi gelecek yılın hasadı da tehlike altındadır. Yaşanan afet sebebiyle mağdur olan çiftçilerimiz, borçlarını ödeyemeyecek ve boş kalan bahçelerinin, gelecek seneye hazırlığı için bakımlarını yapamayacaktır. Bu durum, bahçelerde hastalıkların başlamasına sebep olacak ve bakımı yapılamayan bahçelerden bir sonraki yıl ürün alınamayacaktır.” TARSİM’DEN KAYNAKLI SORUNLAR TARSİM’den kaynaklanan sorunlara değinen Ersoy “Rüzgârın hızını önemsemeyen TARSİM, poyrazı afet kapsamına almamaktadır. TARSİM’in yeni ve eski sorulara ve sorunlara eski cevaplar vermeyi bırakması ve yeni cevaplar vererek poliçelerdeki klozları genişleterek mağduriyete neden olan konularda ödeme yapması gerekmektedir.” diye konuştu. “KREDİ BORÇLARI 2 YIL ERTELENSİN” MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy “Çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan kredi borçları faizsiz olarak 6 ay ertelenmiştir. Fakat, ödemelerin daha kolay olması ve gelecek yıl üretimi sürdürebilmeleri için bu ertelemenin süresinin 1 ila 2 yıl olacak şekilde düzenlenmesi gerekir.” dedi.  
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi Adana Milletvekili Eczacı Ayşe Sibel Ersoy, Adana’da aşırı sıcak ve poyrazdan dolayı mağdur olan üreticilere destek sağlanmadığı takdirde gelecek yıl bahçelerden narenciye hasat edilemeyeceği uyarısında bulundu.

ERSOY MECLİS’TE KONUŞTU
MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, TBMM’de yaptığı konuşmada, Çin virüsü salgınının etkili olduğu süreçte tarım ve gıda güvenliğinin önemini vurguladı; Türkiye’nin sahip olduğu üretim potansiyelinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Ersoy, geçen Mayıs ayında başta Adana olmak üzere tüm Çukurova bölgesinde etkili olan çöl sıcakları ve poyrazın özellikle narenciye bahçelerine büyük zarar verdiğini anlattı.
“ÇİFTÇİLERİMİZİ PERİŞAN ETTİ”
Ersoy özetle şunları söyledi:
“Ülkemizin narenciye üretiminde Adana’nın yeri ve önemi hepimizin malumudur. Ülke ekonomisine yaptığı tarımsal ihracatla, katma değeri yüksek bir ilimizdir. Geçtiğimiz günlerde yaşanan poyraz, çöl sıcağı ve kuvvetli fırtına, meyvelerin tamamına yakınını yere dökerek çiftçimizi perişan etmiştir.”
“GELECEK YIL DA ÜRÜN ALINAMAYABİLİR”
Ersoy şöyle devam etti:
"Bu yıl Adana’da narenciye hasadı yapılamayacağı gibi gelecek yılın hasadı da tehlike altındadır. Yaşanan afet sebebiyle mağdur olan çiftçilerimiz, borçlarını ödeyemeyecek ve boş kalan bahçelerinin, gelecek seneye hazırlığı için bakımlarını yapamayacaktır. Bu durum, bahçelerde hastalıkların başlamasına sebep olacak ve bakımı yapılamayan bahçelerden bir sonraki yıl ürün alınamayacaktır.”
TARSİM’DEN KAYNAKLI SORUNLAR
TARSİM’den kaynaklanan sorunlara değinen Ersoy “Rüzgârın hızını önemsemeyen TARSİM, poyrazı afet kapsamına almamaktadır. TARSİM’in yeni ve eski sorulara ve sorunlara eski cevaplar vermeyi bırakması ve yeni cevaplar vererek poliçelerdeki klozları genişleterek mağduriyete neden olan konularda ödeme yapması gerekmektedir.” diye konuştu.
“KREDİ BORÇLARI 2 YIL ERTELENSİN”
MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy “Çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan kredi borçları faizsiz olarak 6 ay ertelenmiştir. Fakat, ödemelerin daha kolay olması ve gelecek yıl üretimi sürdürebilmeleri için bu ertelemenin süresinin 1 ila 2 yıl olacak şekilde düzenlenmesi gerekir.” dedi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.