MHP’li Karakaya’dan “Vergi barışı” uyarısı!

SİYASET 11.05.2018 - 11:02, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1942+ kez okundu.
 

MHP’li Karakaya’dan “Vergi barışı” uyarısı!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, sıkça başvurulan “Vergi barışı” yönteminin, vergi sisteminin bir parçası haline gelmesi, kaynakların kayıt dışına çıkarılmasına yol açılması gibi sakıncalarına dikkat çekti.
ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, son altı yılda altı kez uygulamaya konduğunu belirttiği “Vergi affı, vergi barışı” gibi yöntemler için, “Bu tür ihtiyaçları ortadan kaldıracak düzenlemeler yapmamız lazım.” dedi. MHP GRUBU ADINA KONUŞTU TBMM Genel Kurulunda görüşülen “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı” üzerine MHP Grubu adına söz alan Karakaya, “Vergi affı, vergi barışı” gibi düzenlemelere karşı olmadıklarını, özellikle zorda olan mükellefler ve vatandaşlar açısından son derece gerekli gördüklerini kaydetti. “SİSTEMİN YAPISAL MÜESSESESİ HALİNE GELİYOR” “Özellikle son dönemlerde vergi barışı, vergi affı gibi uygulamaların vergi sistemimizin bir yapısal müessesesi hâline geliyor olmasından” endişe duyduklarını aktaran Karakaya, “Şunu mutlaka düşünmemiz lazım. Çok kısa sürelerle bu şekildeki düzenlemelere neden ihtiyaç duyulmaktadır, bu tür ihtiyaçları ortadan kaldıracak ne tür düzenlemeler yapmamız lazım, bence bunun üzerinde durmakta fayda var.” şeklindeki görüşünü paylaştı. “VERGİ ADELETİNİ BOZUYOR” Karakaya, MHP’nin bir başka uyarısını da şöyle dile getirdi: “Vergi affı ya da bu tür düzenlemeler doğal olarak vergi adaletini bozuyor. Bir ihtiyaç olarak ortaya çıkıyor ancak vergi adaletini bozuyor. Daha önce de bu kürsüden defalarca ifade ettik, tartıştık; özellikle dürüst davranan, gerek maddi, gerekse şekilsel boyutuyla vergi ödev ve görevlerini yerine getiren mükelleflerin burada haksızlığa uğradığını ifade ettik.” DÜRÜST MÜKELLEFE AVANTAJ SAĞLASIN Kapsamın dar tutulması, şartların ağır olması sebebiyle düzenlemeden yararlanan mükellef sayısının son derece sınırlı kaldığına işaret eden Karakaya, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak özellikle bu konuda kapsamın genişletilmesi, gerçek anlamda dürüst davranan, ödevlerini zamanında yerine getiren mükellefler için hakikaten avantaj olabilecek bir düzenlemenin yapılması gerektiğini ifade ediyoruz.” şeklinde konuştu. “KAYIT DIŞI VE HAKKANİYET” VURGUSU MHP Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya’nın dikkat çektiği bir başka konu ise kayıt dışılık oldu. Karakaya “Kayıt dışı ekonomi, kayıt dışına çıkmak, hakça rekabeti ortadan kaldırarak ekonomideki rekabet ortamında paylaşılan o kaynakların hakkaniyetli olmayan bir biçimde dağıtılmasına neden olmaktadır. Bizim, önemli görev ve sorumluluklarımızdan bir tanesi de bu hakkaniyetli paylaşımı sağlayacak altyapı ve sistemi oluşturma zorunluluğumuzun olmasıdır.” dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, sıkça başvurulan “Vergi barışı” yönteminin, vergi sisteminin bir parçası haline gelmesi, kaynakların kayıt dışına çıkarılmasına yol açılması gibi sakıncalarına dikkat çekti.

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, son altı yılda altı kez uygulamaya konduğunu belirttiği “Vergi affı, vergi barışı” gibi yöntemler için, “Bu tür ihtiyaçları ortadan kaldıracak düzenlemeler yapmamız lazım.” dedi.

MHP GRUBU ADINA KONUŞTU

TBMM Genel Kurulunda görüşülen “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı” üzerine MHP Grubu adına söz alan Karakaya, “Vergi affı, vergi barışı” gibi düzenlemelere karşı olmadıklarını, özellikle zorda olan mükellefler ve vatandaşlar açısından son derece gerekli gördüklerini kaydetti.

“SİSTEMİN YAPISAL MÜESSESESİ HALİNE GELİYOR”

“Özellikle son dönemlerde vergi barışı, vergi affı gibi uygulamaların vergi sistemimizin bir yapısal müessesesi hâline geliyor olmasından” endişe duyduklarını aktaran Karakaya, “Şunu mutlaka düşünmemiz lazım. Çok kısa sürelerle bu şekildeki düzenlemelere neden ihtiyaç duyulmaktadır, bu tür ihtiyaçları ortadan kaldıracak ne tür düzenlemeler yapmamız lazım, bence bunun üzerinde durmakta fayda var.” şeklindeki görüşünü paylaştı.

“VERGİ ADELETİNİ BOZUYOR”

Karakaya, MHP’nin bir başka uyarısını da şöyle dile getirdi:

“Vergi affı ya da bu tür düzenlemeler doğal olarak vergi adaletini bozuyor. Bir ihtiyaç olarak ortaya çıkıyor ancak vergi adaletini bozuyor. Daha önce de bu kürsüden defalarca ifade ettik, tartıştık; özellikle dürüst davranan, gerek maddi, gerekse şekilsel boyutuyla vergi ödev ve görevlerini yerine getiren mükelleflerin burada haksızlığa uğradığını ifade ettik.”

DÜRÜST MÜKELLEFE AVANTAJ SAĞLASIN

Kapsamın dar tutulması, şartların ağır olması sebebiyle düzenlemeden yararlanan mükellef sayısının son derece sınırlı kaldığına işaret eden Karakaya, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak özellikle bu konuda kapsamın genişletilmesi, gerçek anlamda dürüst davranan, ödevlerini zamanında yerine getiren mükellefler için hakikaten avantaj olabilecek bir düzenlemenin yapılması gerektiğini ifade ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“KAYIT DIŞI VE HAKKANİYET” VURGUSU

MHP Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya’nın dikkat çektiği bir başka konu ise kayıt dışılık oldu. Karakaya “Kayıt dışı ekonomi, kayıt dışına çıkmak, hakça rekabeti ortadan kaldırarak ekonomideki rekabet ortamında paylaşılan o kaynakların hakkaniyetli olmayan bir biçimde dağıtılmasına neden olmaktadır. Bizim, önemli görev ve sorumluluklarımızdan bir tanesi de bu hakkaniyetli paylaşımı sağlayacak altyapı ve sistemi oluşturma zorunluluğumuzun olmasıdır.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.