Mimarlar, Danışma Kurulunda Önemli Mesajlar Verdİ

14.02.2018 - 13:34, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1864+ kez okundu.
 

Mimarlar, Danışma Kurulunda Önemli Mesajlar Verdİ

  TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, 15. Dönem 1. Danışma Kurulunda yaptığı konuşmada “Meslektaşlarımız arasındaki dayanışma kültürünün geliştirilmesi, sorunların çözümünde etkin rol oynayacağı gibi kent üzerinde söylenecek sözleri de kuvvetlendirir” dedi.   “KENTİMİZE SAHİP ÇIKMA KARARLILIĞINDAYIZ” Mimarlar Odasında düzenlenen Danışma Kurulu toplantısında konuşan Başkan Ozan Tüzün, “Yönetim kurulumuz, çalışmalarına açık, katılımcı ve birlikte üretme çabalarıyla devam etmek dileğindedir. Yapılacak tüm etkinliklerin üyelerimizin mesleki problemleri esas alınarak planlanması düşünülmektedir ve meslektaşlarımız arasındaki dayanışma kültürünün geliştirilmesinin, sorunların çözümünde de etkin rolü olduğuna inanmaktadır. Mesleğimize, örgütümüze ve kentimize  sahip çıkma kararlılığı ile; aynı kentte birlikte yaşama ve var olmak adına, meslektaşlarımızın problemlerini ve kenti mimarlık mesleğimizin gücü ile  sorgulayıp çözüm üzerine  öneri modelleri geliştirmeliyiz”   “YENİ FİKİRLERİ BİRLİKTE ÜRETECEK ORTAM OLUŞTURMA HEDEFİNDEYİZ” Başkan Tüzün, “Tüm meslektaşlarımızın bir araya gelebildiği, yeni fikirlerin, seslerin yer aldığı, mesleki sorunların konuşulduğu,  önerilerin geliştirilebildiği, birlikte üretebileceğimiz bir ortamın oluşturulması ortak hedefimizdir. Bireysel olarak yaşadığımız sorunların çözümüne ulaşmada birinci adımın bu hedef olduğunu düşünüyoruz. Yaşadığımız temel sorunlar değerlendirildiğinde, mimarlık mesleğinin kurumsal itibarının korunması ve geliştirilmesi, mesleğimize ve meslektaşımıza değer kazandırılması ve haklarının korunması, haksız rekabetin önlenmesi konusundaki çalışmaların geliştirilerek devam etmesi gerektiğine inanmaktayız.  Meslektaşlar arasındaki iletişim ağlarının, bilgi ve deneyim transferi ile sağlanabileceğini, bu yolla kuşaklar arası diyaloğun kuvvetlendirilebileceği kanaatindeyiz. Geçtiğimiz dönemde gerçekleştirdiğimiz mesleki, sosyal ve kültürel etkinliklerin bu kapsamda devamlılığını sağlamak için çaba harcanacaktır. Mesleğimize, örgütümüze ve kentimize sahip çıkma kararlılığı ile; aynı kentte birlikte yaşama ve var olmak adına, meslektaşlarımızın problemlerini ve kenti mimarlık mesleğimizin gücü ile  sorgulayıp çözüm üzerine  öneri modellerin geliştirileceği bir danışma kurulu diliyoruz.” Diye konuştu.   YENİ YOL HARİTASI OLUŞTURULDU Kurulda; Şube yayınları,  yönetmelik çalışmaları, kentsel dönüşüm çalışmaları, mimari envanter oluşturulma çalışmaları,  üniversiteler ve mimarlık öğrencilerine dönük çalışmalar, birimlerle ilişkiler,  TMMOB İKK ile ilişkiler, sosyal etkinlikler ve geziler konuları irdelenerek izlenecek yol haritası oluşturuldu. 

 

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, 15. Dönem 1. Danışma Kurulunda yaptığı konuşmada “Meslektaşlarımız arasındaki dayanışma kültürünün geliştirilmesi, sorunların çözümünde etkin rol oynayacağı gibi kent üzerinde söylenecek sözleri de kuvvetlendirir” dedi.

 

“KENTİMİZE SAHİP ÇIKMA KARARLILIĞINDAYIZ”

Mimarlar Odasında düzenlenen Danışma Kurulu toplantısında konuşan Başkan Ozan Tüzün, “Yönetim kurulumuz, çalışmalarına açık, katılımcı ve birlikte üretme çabalarıyla devam etmek dileğindedir. Yapılacak tüm etkinliklerin üyelerimizin mesleki problemleri esas alınarak planlanması düşünülmektedir ve meslektaşlarımız arasındaki dayanışma kültürünün geliştirilmesinin, sorunların çözümünde de etkin rolü olduğuna inanmaktadır. Mesleğimize, örgütümüze ve kentimize  sahip çıkma kararlılığı ile; aynı kentte birlikte yaşama ve var olmak adına, meslektaşlarımızın problemlerini ve kenti mimarlık mesleğimizin gücü ile  sorgulayıp çözüm üzerine  öneri modelleri geliştirmeliyiz”

 

“YENİ FİKİRLERİ BİRLİKTE ÜRETECEK ORTAM OLUŞTURMA HEDEFİNDEYİZ”

Başkan Tüzün, “Tüm meslektaşlarımızın bir araya gelebildiği, yeni fikirlerin, seslerin yer aldığı, mesleki sorunların konuşulduğu,  önerilerin geliştirilebildiği, birlikte üretebileceğimiz bir ortamın oluşturulması ortak hedefimizdir. Bireysel olarak yaşadığımız sorunların çözümüne ulaşmada birinci adımın bu hedef olduğunu düşünüyoruz. Yaşadığımız temel sorunlar değerlendirildiğinde, mimarlık mesleğinin kurumsal itibarının korunması ve geliştirilmesi, mesleğimize ve meslektaşımıza değer kazandırılması ve haklarının korunması, haksız rekabetin önlenmesi konusundaki çalışmaların geliştirilerek devam etmesi gerektiğine inanmaktayız.  Meslektaşlar arasındaki iletişim ağlarının, bilgi ve deneyim transferi ile sağlanabileceğini, bu yolla kuşaklar arası diyaloğun kuvvetlendirilebileceği kanaatindeyiz. Geçtiğimiz dönemde gerçekleştirdiğimiz mesleki, sosyal ve kültürel etkinliklerin bu kapsamda devamlılığını sağlamak için çaba harcanacaktır.

Mesleğimize, örgütümüze ve kentimize sahip çıkma kararlılığı ile; aynı kentte birlikte yaşama ve var olmak adına, meslektaşlarımızın problemlerini ve kenti mimarlık mesleğimizin gücü ile  sorgulayıp çözüm üzerine  öneri modellerin geliştirileceği bir danışma kurulu diliyoruz.” Diye konuştu.

 

YENİ YOL HARİTASI OLUŞTURULDU

Kurulda; Şube yayınları,  yönetmelik çalışmaları, kentsel dönüşüm çalışmaları, mimari envanter oluşturulma çalışmaları,  üniversiteler ve mimarlık öğrencilerine dönük çalışmalar, birimlerle ilişkiler,  TMMOB İKK ile ilişkiler, sosyal etkinlikler ve geziler konuları irdelenerek izlenecek yol haritası oluşturuldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.