MİMARLAR GÖREV BÖLÜMÜ YAPTI

GÜNDEM 14.02.2020 - 14:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1825+ kez okundu.
 

MİMARLAR GÖREV BÖLÜMÜ YAPTI

  TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi yaptıkları genel kurul ve seçimleri sonucunda, 16. dönemi için seçilen yönetim kurulu, ilk toplantısında görev bölümünü yaparak çalışmalarına başladı.    Mimarlar Odası Adana Şube Başkanlığına Mimar Ozan Tüzün yeniden seçilirken Başkan Yardımcısı Mimar Murat Ulaş, Şube Sekreteri Mimar Tan Kanmaz, Şube Saymanı Mimar Sultan Önder, YK Üyeleri ise Mimar Canan Aksu, Mimar Damla Özinal ve Mimar Kasım Çelik oldu.   “KENTLİ HAKLARINDA BİZE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR” Yönetim kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada yakın gelecekte üyelerinin de katkılarıyla çalışma programı oluşturacaklarını ifade eden Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, “Oluşturulacak çalışma programının ana aksları üzerinde de görüş geliştirmiş ve yeni dönemde de mesleğimiz ve meslek alanımızın içinde yer alan kent ve yapılı çevre hakkındaki birikimlerimizle üretmeye, raporlar ve öneriler sunmaya devam etme kararlılığını topluma yeniden bildirme kararını aldık. Mimarlık, her yurttaşın hakkı olan nitelikli yaşam çevrelerinin oluşturulması için gerekli olanakları sunar ve toplumsal hakların elde edilmesinde, kaynak ve birikimlerin doğru kullanılmasında, kültürel / sanatsal yaşamın vazgeçilmez parçası olarak etkin bir konuma sahiptir. Bütün bu tanımlar bize kentli haklarının gerçekleştirilmesinde önemli görevler vermektedir.”   MİMARİ KALİTE BENİMSENMELİ Başkan Tüzün, “Yönetim kurulumuz, dönemin bu ilk basın açıklamasında ayrıca, kaliteli bir yapılı çevre elde edilmesinde, kentlerimizdeki taşınmazların sahibi ve işvereni olarak resmi kurumlar ve yerel yönetimlerin sahip olduğu role dikkat çekmek amacındadır. Rol model olma durumu, bina ve her türlü kamusal alan düzenlemelerinde, topluma örnek oluşturacak yüksek bir mimari kalitenin benimsemesi ile gerçekleştirilebilecektir. Bu süreçte mimari tasarım yarışmalarının önemli bir araç olduğunu hatırlatmak isteriz. Mimari tasarım yarışmaları, işverene tasarıma ilişkin farklı çözümleri görme, bunlar üzerinde çalışma ve ortaya çıkacak yapının kalitesini garanti altına alma olanağını verir ve mimarlığın ve algısının gelişimini destekler.”   MİMARİ TASARIM YARIŞMALARI TERCİH EDİLMELİ Başkan Tüzün, “Toplumun katılım ve katkısının her alanda alınması, sürdürülebilir bir kent modeli için önemli bir gerekliliktir. Mimari tasarım yarışmalarını bu açıdan değerlendirdiğimizde de çevrenin oluşumu ve gelişimi ile il¬gili olumlu sonuçlar elde edilebilecektir. Çok sayıdaki alternatif çözüm ve seçenekler, oluşturulacak tartışma platformlarıyla, toplumun çevresi ile ilgili alınacak kararlara katılımına katkıda bulunacaktır. Bu itibarla ve sayılan bütün olumlu yönleri dikkate alındığında, kamu kurumlarını ve yerel yönetimlerini elde edecekleri yapılar ve çevre düzenlemelerinin elde edilmesinde mimari tasarım yarışmaları yolunu tercih etmeye davet ediyoruz.” diye konuştu.    

 

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi yaptıkları genel kurul ve seçimleri sonucunda, 16. dönemi için seçilen yönetim kurulu, ilk toplantısında görev bölümünü yaparak çalışmalarına başladı. 

 

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanlığına Mimar Ozan Tüzün yeniden seçilirken Başkan Yardımcısı Mimar Murat Ulaş, Şube Sekreteri Mimar Tan Kanmaz, Şube Saymanı Mimar Sultan Önder, YK Üyeleri ise Mimar Canan Aksu, Mimar Damla Özinal ve Mimar Kasım Çelik oldu.

 

“KENTLİ HAKLARINDA BİZE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Yönetim kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada yakın gelecekte üyelerinin de katkılarıyla çalışma programı oluşturacaklarını ifade eden Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, “Oluşturulacak çalışma programının ana aksları üzerinde de görüş geliştirmiş ve yeni dönemde de mesleğimiz ve meslek alanımızın içinde yer alan kent ve yapılı çevre hakkındaki birikimlerimizle üretmeye, raporlar ve öneriler sunmaya devam etme kararlılığını topluma yeniden bildirme kararını aldık. Mimarlık, her yurttaşın hakkı olan nitelikli yaşam çevrelerinin oluşturulması için gerekli olanakları sunar ve toplumsal hakların elde edilmesinde, kaynak ve birikimlerin doğru kullanılmasında, kültürel / sanatsal yaşamın vazgeçilmez parçası olarak etkin bir konuma sahiptir. Bütün bu tanımlar bize kentli haklarının gerçekleştirilmesinde önemli görevler vermektedir.”

 

MİMARİ KALİTE BENİMSENMELİ

Başkan Tüzün, “Yönetim kurulumuz, dönemin bu ilk basın açıklamasında ayrıca, kaliteli bir yapılı çevre elde edilmesinde, kentlerimizdeki taşınmazların sahibi ve işvereni olarak resmi kurumlar ve yerel yönetimlerin sahip olduğu role dikkat çekmek amacındadır. Rol model olma durumu, bina ve her türlü kamusal alan düzenlemelerinde, topluma örnek oluşturacak yüksek bir mimari kalitenin benimsemesi ile gerçekleştirilebilecektir. Bu süreçte mimari tasarım yarışmalarının önemli bir araç olduğunu hatırlatmak isteriz. Mimari tasarım yarışmaları, işverene tasarıma ilişkin farklı çözümleri görme, bunlar üzerinde çalışma ve ortaya çıkacak yapının kalitesini garanti altına alma olanağını verir ve mimarlığın ve algısının gelişimini destekler.”

 

MİMARİ TASARIM YARIŞMALARI TERCİH EDİLMELİ

Başkan Tüzün, “Toplumun katılım ve katkısının her alanda alınması, sürdürülebilir bir kent modeli için önemli bir gerekliliktir. Mimari tasarım yarışmalarını bu açıdan değerlendirdiğimizde de çevrenin oluşumu ve gelişimi ile il¬gili olumlu sonuçlar elde edilebilecektir. Çok sayıdaki alternatif çözüm ve seçenekler, oluşturulacak tartışma platformlarıyla, toplumun çevresi ile ilgili alınacak kararlara katılımına katkıda bulunacaktır. Bu itibarla ve sayılan bütün olumlu yönleri dikkate alındığında, kamu kurumlarını ve yerel yönetimlerini elde edecekleri yapılar ve çevre düzenlemelerinin elde edilmesinde mimari tasarım yarışmaları yolunu tercih etmeye davet ediyoruz.” diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.