Minikler pazarda, sağlıklı ürünler tezgahta

EĞİTİM 22.12.2017 - 09:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1611+ kez okundu.
 

Minikler pazarda, sağlıklı ürünler tezgahta

  Yön Koleji öğrencileri, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle pazarda tezgah açtı. Öğrenciler, sağlık açısından çok faydalı fakat pek bilinmeyen yerli ürünlerin tanıtımı yaptı. Çocuklar hem sosyal sorumluluk aldı, hem sosyalleşti, hem de pazarlamanın inceliklerini yerinde gözlemledi Sıra dışı eğitim metotları ile dikkat çeken Yön Koleji, yine farklı bir etkinliğe imza attı. 12-18 Aralık arasında kutlanan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle, Yön Koleji öğrencileri Çengelköy Semt Pazarı’nda stant açtı. Öğrenciler pazarda ülkemizde yetişen ama pek bilinmeyen bitkileri tanıttı. Hünnap, sandal, murt, kocayemiş, kantaron otu gibi bitkilerin sağlık açısından faydalarını pazara gelenlere anlattı ve ürünleri tattırdı. ‘Pazarlamanın doğuş noktası’ Kültürümüzün bir parçası olan pazarların sadece alışveriş yapılan alanlar olmadığını söyleyen Yön Koleji Okul Müdürü Sacide Hürriyet Şimşek, “Pazarlar, aynı zamanda insanların sosyalleştiği alanlardır. Yaratıcı sloganları ile pazarlamanın da doğuş noktasıdır” dedi. Şimşek, etkinliğin aynı anda çocuklara pek çok şey kattığını belirterek, “Bu etkinliğimiz ile çocuklarımız bilinmeyen ama sağlık açısından çok faydalı kıymetli bitkilerimizi tanıtarak  sosyal sorumluluk adımı atmış oldu, pazarlamanın inceliklerini yerinde gözlemledi, hem de insan ilişkilerini geliştirdi” dedi.   Editöre Not: İstanbul Çamlıca’da yer alan Yön Koleji, 50’si anaokulu, 200’ü ilkokul, 200’ü ortaokul olmak üzere toplam 450 öğrenciye eğitim verebilecek kapasiteye sahip. Yön Koleji, yabancı öğretmenlerle anadil düzeyinde İngilizcenin yanı sıra kullanılabilecek seviyede Fransızcayı ikinci dil olarak öğretiyor. Robotik ve kodlama, zengin spor ve sanat aktiviteleri ve yurtdışındaki seçkin eğitim kurumlarıyla yapılan işbirliği çerçevesinde öğrenci değişim programları ile fark yaratan Yön Koleji, çocukların birer dünya vatandaşı olmasına katkıda bulunuyor.

 

Yön Koleji öğrencileri, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle pazarda tezgah açtı. Öğrenciler, sağlık açısından çok faydalı fakat pek bilinmeyen yerli ürünlerin tanıtımı yaptı. Çocuklar hem sosyal sorumluluk aldı, hem sosyalleşti, hem de pazarlamanın inceliklerini yerinde gözlemledi

Sıra dışı eğitim metotları ile dikkat çeken Yön Koleji, yine farklı bir etkinliğe imza attı. 12-18 Aralık arasında kutlanan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle, Yön Koleji öğrencileri Çengelköy Semt Pazarı’nda stant açtı. Öğrenciler pazarda ülkemizde yetişen ama pek bilinmeyen bitkileri tanıttı. Hünnap, sandal, murt, kocayemiş, kantaron otu gibi bitkilerin sağlık açısından faydalarını pazara gelenlere anlattı ve ürünleri tattırdı.

‘Pazarlamanın doğuş noktası’

Kültürümüzün bir parçası olan pazarların sadece alışveriş yapılan alanlar olmadığını söyleyen Yön Koleji Okul Müdürü Sacide Hürriyet Şimşek, “Pazarlar, aynı zamanda insanların sosyalleştiği alanlardır. Yaratıcı sloganları ile pazarlamanın da doğuş noktasıdır” dedi. Şimşek, etkinliğin aynı anda çocuklara pek çok şey kattığını belirterek, “Bu etkinliğimiz ile çocuklarımız bilinmeyen ama sağlık açısından çok faydalı kıymetli bitkilerimizi tanıtarak  sosyal sorumluluk adımı atmış oldu, pazarlamanın inceliklerini yerinde gözlemledi, hem de insan ilişkilerini geliştirdi” dedi.

 

Editöre Not: İstanbul Çamlıca’da yer alan Yön Koleji, 50’si anaokulu, 200’ü ilkokul, 200’ü ortaokul olmak üzere toplam 450 öğrenciye eğitim verebilecek kapasiteye sahip. Yön Koleji, yabancı öğretmenlerle anadil düzeyinde İngilizcenin yanı sıra kullanılabilecek seviyede Fransızcayı ikinci dil olarak öğretiyor. Robotik ve kodlama, zengin spor ve sanat aktiviteleri ve yurtdışındaki seçkin eğitim kurumlarıyla yapılan işbirliği çerçevesinde öğrenci değişim programları ile fark yaratan Yön Koleji, çocukların birer dünya vatandaşı olmasına katkıda bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.