Moleküler Biyoloji yüksek lisansı, yeni iş fırsatları sunuyor

GÜNDEM 08.12.2017 - 12:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1342+ kez okundu.
 

Moleküler Biyoloji yüksek lisansı, yeni iş fırsatları sunuyor

  Üsküdar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen Moleküler Biyoloji Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı öğrenci kabulüne başladı. Programdan mezun olanlar davranış ve bağımlılık genetiği, klinik genetik, bitki genetiği, mikrobiyal genetik gibi alanlarda çalışabileceği gibi bitki ve bakteri biyoteknolojisi, endüstriyel tarım, kişiye özel ilaç tasarımı yapan ilaç şirketlerinden adli tıp laboratuvarlarına kadar pek çok alanda çalışma imkânına sahip olabilecek. Üsküdar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından uzman moleküler biyolog ihtiyacını karşılamak amacıyla oluşturulan Moleküler Biyoloji Bilim Dalı Yüksek Lisans Tezli Programı, teorik ve teknolojik donanıma sahip, alanındaki gelişmeleri takip eden bireyler yetiştiriyor. Enstitü Müdürü Prof. Dr. Muhsin Konuk şu değerlendirmelerde bulundu. Moloküler Biyoloji ve Genetik, Genetik Biyomühendislik ve Biyoloji mezunları başvurabilir Üniversitelerin biyoloji, tıp, eczacılık, veterinerlik, genetik ve biyomühendislik bölümlerinden mezun olanların başvuruda bulunabileceği programdan mezun olabilmek için iki yıl içinde (4 dönem) en az 21 kredi toplama zorunluluğu bulunuyor. Programa katılanlar ders dışı zamanlarda laboratuvarda yürütülen çalışmalara da katılabiliyor. Program yurt içi ve yurt dışında nitelikli akademik eleman ihtiyacının karşılanması ve bunun yanında yapılacak olan çalışmalara da öncülük edebilecek yüksek moleküler biyologların yetiştirilmesine katkıda bulunuyor. Yüksek lisans programını bitirenler; davranış ve bağımlılık genetiği, klinik genetik, bitki genetiği, mikrobiyal genetik gibi alanlarda çalışabileceği gibi bitki ve bakteri biyoteknolojisi, endüstriyel tarım, kişiye özel ilaç tasarımı yapan ilaç şirketleri, adli tıp laboratuvarları, özel tanı laboratuvarları, devlet hastanesi genetik laboratuvarları, özel veya devlet üniversitelerinde araştırmacı veya akademisyen olarak görev yapabiliyor. Mezunlar laboratuvarlarda çalışabilecek Moleküler Biyoloji Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı’nda zorunlu derslerin yanı sıra kişinin çalışmak istediği alana uygun olan seçmeli dersler de bulunuyor. Programdan mezun olanlar teorik bilgilerini uygulayabilecekleri nörobiyoloji laboratuvarları, beyin görüntüleme (nörobilim) laboratuvarları, elektrofizyolojik görüntüleme laboratuvarı, radyodiagnostik görüntüleme laboratuvarı, klinik biyokimya ve toksikoloji laboratuvarı, klinik farmakogenetik laboratuvarı, beyin uyarım laboratuvarlarında çalışma olanağı da bulabilecekler.

 

Üsküdar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen Moleküler Biyoloji Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı öğrenci kabulüne başladı. Programdan mezun olanlar davranış ve bağımlılık genetiği, klinik genetik, bitki genetiği, mikrobiyal genetik gibi alanlarda çalışabileceği gibi bitki ve bakteri biyoteknolojisi, endüstriyel tarım, kişiye özel ilaç tasarımı yapan ilaç şirketlerinden adli tıp laboratuvarlarına kadar pek çok alanda çalışma imkânına sahip olabilecek.

Üsküdar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından uzman moleküler biyolog ihtiyacını karşılamak amacıyla oluşturulan Moleküler Biyoloji Bilim Dalı Yüksek Lisans Tezli Programı, teorik ve teknolojik donanıma sahip, alanındaki gelişmeleri takip eden bireyler yetiştiriyor. Enstitü Müdürü Prof. Dr. Muhsin Konuk şu değerlendirmelerde bulundu.

Moloküler Biyoloji ve Genetik, Genetik Biyomühendislik ve Biyoloji mezunları başvurabilir

Üniversitelerin biyoloji, tıp, eczacılık, veterinerlik, genetik ve biyomühendislik bölümlerinden mezun olanların başvuruda bulunabileceği programdan mezun olabilmek için iki yıl içinde (4 dönem) en az 21 kredi toplama zorunluluğu bulunuyor. Programa katılanlar ders dışı zamanlarda laboratuvarda yürütülen çalışmalara da katılabiliyor.

Program yurt içi ve yurt dışında nitelikli akademik eleman ihtiyacının karşılanması ve bunun yanında yapılacak olan çalışmalara da öncülük edebilecek yüksek moleküler biyologların yetiştirilmesine katkıda bulunuyor.

Yüksek lisans programını bitirenler; davranış ve bağımlılık genetiği, klinik genetik, bitki genetiği, mikrobiyal genetik gibi alanlarda çalışabileceği gibi bitki ve bakteri biyoteknolojisi, endüstriyel tarım, kişiye özel ilaç tasarımı yapan ilaç şirketleri, adli tıp laboratuvarları, özel tanı laboratuvarları, devlet hastanesi genetik laboratuvarları, özel veya devlet üniversitelerinde araştırmacı veya akademisyen olarak görev yapabiliyor.

Mezunlar laboratuvarlarda çalışabilecek

Moleküler Biyoloji Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı’nda zorunlu derslerin yanı sıra kişinin çalışmak istediği alana uygun olan seçmeli dersler de bulunuyor.

Programdan mezun olanlar teorik bilgilerini uygulayabilecekleri nörobiyoloji laboratuvarları, beyin görüntüleme (nörobilim) laboratuvarları, elektrofizyolojik görüntüleme laboratuvarı, radyodiagnostik görüntüleme laboratuvarı, klinik biyokimya ve toksikoloji laboratuvarı, klinik farmakogenetik laboratuvarı, beyin uyarım laboratuvarlarında çalışma olanağı da bulabilecekler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.