Mor Cepken’den sonra "ELİ BELİNDE" motifi

KÜLTÜR-SANAT 15.03.2021 - 14:38, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2069+ kez okundu.
 

Mor Cepken’den sonra "ELİ BELİNDE" motifi

Günümüze kadar taşınan motif, kadının gücünü, doğurganlığını, bereketi ve mutluluğu temsil ediyor
   Seyhan Halk Eğitim Merkezi; yaptığı etkinliklerle fark yaratmaya devam ediyor. Geçmişi günümüze taşıyan, eskimeye ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatları motiflerini yaşatan Seyhan Halk Eğitim Merkezi; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, “Mor Cepken”i tanıttıktan sonra, Müdürleri Cavidan Gülnar Çeliğ koordinatörlüğünde tarihi Taşköprü’de  “Eli Belinde” motifini tanıtma amacıyla video çekimlerini gerçekleştirdi. Kilim Dokuma Hocası Şükran Kara, Çini Hocası Yasemin Ergöktaş ile Mozaik ve Alçı Rölyef Hocası Seylan Aslanyürek; tarihi ELİ BELİNDE motifini günümüze taşırken, yaptıkları kilim, çini ve rölyefler önünde kısa tanıtımlar gerçekleştirdi. Saz hocası Özcan Kul, Ney hocası Gülhan Kahraman ve Gitar Hocası Haluk Erhan Özaltun’un sunumları eşliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, kilim başta olmak üzere tüm el sanatlarında kullanılan ELİ BELİNDE motifi tanıtıldı. Kadının gücünü kendisinden almasını, doğurganlığını, bereketi , umudu ve mutluluğu temsil eden motif, geçmişten günümüze kadar kuşaktan kuşağa aktarıldı.
Günümüze kadar taşınan motif, kadının gücünü, doğurganlığını, bereketi ve mutluluğu temsil ediyor

 

 Seyhan Halk Eğitim Merkezi; yaptığı etkinliklerle fark yaratmaya devam ediyor. Geçmişi günümüze taşıyan, eskimeye ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatları motiflerini yaşatan Seyhan Halk Eğitim Merkezi; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, “Mor Cepken”i tanıttıktan sonra, Müdürleri Cavidan Gülnar Çeliğ koordinatörlüğünde tarihi Taşköprü’de  “Eli Belinde” motifini tanıtma amacıyla video çekimlerini gerçekleştirdi.

Kilim Dokuma Hocası Şükran Kara, Çini Hocası Yasemin Ergöktaş ile Mozaik ve Alçı Rölyef Hocası Seylan Aslanyürek; tarihi ELİ BELİNDE motifini günümüze taşırken, yaptıkları kilim, çini ve rölyefler önünde kısa tanıtımlar gerçekleştirdi.

Saz hocası Özcan Kul, Ney hocası Gülhan Kahraman ve Gitar Hocası Haluk Erhan Özaltun’un sunumları eşliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, kilim başta olmak üzere tüm el sanatlarında kullanılan ELİ BELİNDE motifi tanıtıldı. Kadının gücünü kendisinden almasını, doğurganlığını, bereketi , umudu ve mutluluğu temsil eden motif, geçmişten günümüze kadar kuşaktan kuşağa aktarıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.