MÜFİT CAN SAÇINTI, LAFINI ESİRGEMEDİ

20.03.2019 - 12:47, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1804+ kez okundu.
 

MÜFİT CAN SAÇINTI, LAFINI ESİRGEMEDİ

  Adana Tabip Odası, 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Mandıra Filozofu" ve “Yaşamak Güzel Şey” filmleriyle dikkat çeken yönetmen, oyuncu ve senarist Müfit Can Saçıntı'nın tek kişilik "Lafını Esirgemeyenler" adlı oyununu hekimlerle buluşturdu.   MESLEKTAŞLARIMIZI ÖZEL BİR GECEDE BULUŞTURDUK Çukurova Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe ilişkin açıklama yapan Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, “Biz hekimler yoğun ve uzun çalışan meslek grubuyuz. 14 Mart Tıp Haftasında farklı konularda bir çok etkinlik düzenledik. Bugün meslektaşlarımıza aileleriyle birlikte özel bir gecede buluşturmanın keyfini beraber sürelim, kahkaha atalım istedik. Bu güzel gece ile haftamızı noktalamış olacağız. Katılımın yoğun olması bizleri mutlu etmektedir. Emeği geçen tüm dostlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.   ADANA, NEDEN LEZZET BAŞKENTİ OLMASIN? Diyojen, Neyzen Teyfik, Can Yücel gibi pek çok söz ve hiciv ustalarının anılarının anlatıldığı, bazı anekdot videoları da kullanarak, benzerine daha önce pek rastlanmamış “Lafını Esirgemeyenler” adlı tek kişilik bir gösteri sunarak izleyicileri şaşırtırken güldüren, güldürürken düşündüren Müfit Can Saçıntı, gösteri sonrası yaptığı açıklamada “Dünyanın bir çok ülkesini gezdim. Sicilya için İtalya’nın ‘Lezzet Başkenti’ diyorlar. Lezzet konusunda Adana, Gaziantep, Urfa yemekleri bence çok daha güzel ve kaliteli. Neden Adana değilde Sicilya ‘Lezzet Başkenti’ onu anlamış değilim. Sanırım Adanaya gelip, kebabı yemedikleri içindir. Adanalılar Adananın kıymetini biliyor. Türkiye’nin bunu yurt dışına taşıması, tanıtması lazım. Bu konuda politikalar üretilmeli yada bu gözle bakılmalıdır.” diye konuştu.   ÇİÇEK İZLEYİCİLERE ATILDI Gösteri sonunda Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, sanatçıya teşekkür plaketi ve çiçek verdi. Sanatçı Müfit Can Saçıntı, düğünlerde gelinlerin yaptığı gibi şans getirmesi dileğiyle izleyicilere sırtını dönerek çiçeği izleyicilere fırlattı.  

 

Adana Tabip Odası, 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Mandıra Filozofu" ve “Yaşamak Güzel Şey” filmleriyle dikkat çeken yönetmen, oyuncu ve senarist Müfit Can Saçıntı'nın tek kişilik "Lafını Esirgemeyenler" adlı oyununu hekimlerle buluşturdu.

 

MESLEKTAŞLARIMIZI ÖZEL BİR GECEDE BULUŞTURDUK

Çukurova Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe ilişkin açıklama yapan Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, “Biz hekimler yoğun ve uzun çalışan meslek grubuyuz. 14 Mart Tıp Haftasında farklı konularda bir çok etkinlik düzenledik. Bugün meslektaşlarımıza aileleriyle birlikte özel bir gecede buluşturmanın keyfini beraber sürelim, kahkaha atalım istedik. Bu güzel gece ile haftamızı noktalamış olacağız. Katılımın yoğun olması bizleri mutlu etmektedir. Emeği geçen tüm dostlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

 

ADANA, NEDEN LEZZET BAŞKENTİ OLMASIN?

Diyojen, Neyzen Teyfik, Can Yücel gibi pek çok söz ve hiciv ustalarının anılarının anlatıldığı, bazı anekdot videoları da kullanarak, benzerine daha önce pek rastlanmamış “Lafını Esirgemeyenler” adlı tek kişilik bir gösteri sunarak izleyicileri şaşırtırken güldüren, güldürürken düşündüren Müfit Can Saçıntı, gösteri sonrası yaptığı açıklamada “Dünyanın bir çok ülkesini gezdim. Sicilya için İtalya’nın ‘Lezzet Başkenti’ diyorlar. Lezzet konusunda Adana, Gaziantep, Urfa yemekleri bence çok daha güzel ve kaliteli. Neden Adana değilde Sicilya ‘Lezzet Başkenti’ onu anlamış değilim. Sanırım Adanaya gelip, kebabı yemedikleri içindir. Adanalılar Adananın kıymetini biliyor. Türkiye’nin bunu yurt dışına taşıması, tanıtması lazım. Bu konuda politikalar üretilmeli yada bu gözle bakılmalıdır.” diye konuştu.

 

ÇİÇEK İZLEYİCİLERE ATILDI

Gösteri sonunda Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, sanatçıya teşekkür plaketi ve çiçek verdi. Sanatçı Müfit Can Saçıntı, düğünlerde gelinlerin yaptığı gibi şans getirmesi dileğiyle izleyicilere sırtını dönerek çiçeği izleyicilere fırlattı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.