Müftülük‘ten Şehit Aileleri ve Gazilere İftar Programı

05.06.2018 - 10:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2724+ kez okundu.
 

Müftülük‘ten Şehit Aileleri ve Gazilere İftar Programı

Çukurova Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çukurova Şubesince şehit yakınları ve gazilere yönelik iftar programı düzenlendi Adana şehit aileleri derneğinde gerçekleşen iftar programına Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, İlçe Müftüsü Hüseyin Gün, Şube Müdürü K.Karabekir Akbudak, Şehit Aileleri ile Gaziler ve yakınları katıldılar.   Program öncesi Çukurova Kaymakamı Osman Sarı ve Müftü Gün, tüm masaları gezerek iftar programına katılan şehit yakınları ve gazilerle tek tek ilgilenerek Ramazanı şeriflerini kutladı.  Çukurova İlçe Müftüsü Hüseyin Gün'ün selamlama konuşması ile iftar programı başladı.   Müftü Gün, "Ramazan ayı ki ibadetlerimizin diğer zamanlara göre daha da arttığı, nefislerimizin terbiye olduğu, sevapların kat kat artığı Ramazan ayınız hayırlı olsun.”dedi  Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız Ramazan Ayı Temasını israf olarak belirlemiştir. Cenabı Mevla Kur’an -ı Kerimde "Yiyiniz içiniz fakat israf etmeyiniz, çünkü Allah israf edenleri sevmez" buyuruyor. Günümüz insanı olarak bizlere düşen görev Allah'ın sevmediği insanlardan olmamak için hayatımızın her alanındaki israfı kaldırmak ve bu alanda etrafımıza da teşvikte bulunmak olmaktır. Peygamber Efendimizin "Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş ayı olarak buyurduğu Ramazan Ayı'nın bizlere, İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim" dedi.   Yapılan konuşmanın ardından ezanın okunması ile oruçlar açıldı. İftar sonrası Şube Müdürü K.Karabekir Akbudak 'da tüm şehitlerimizin, vefat eden gazilerimizin ve geçmişlerimizin ruhlarına dualar etti.  

Çukurova Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çukurova Şubesince şehit yakınları ve gazilere yönelik iftar programı düzenlendi


Adana şehit aileleri derneğinde gerçekleşen iftar programına Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, İlçe Müftüsü Hüseyin Gün, Şube Müdürü K.Karabekir Akbudak, Şehit Aileleri ile Gaziler ve yakınları katıldılar.

 

Program öncesi Çukurova Kaymakamı Osman Sarı ve Müftü Gün, tüm masaları gezerek iftar programına katılan şehit yakınları ve gazilerle tek tek ilgilenerek Ramazanı şeriflerini kutladı.

 Çukurova İlçe Müftüsü Hüseyin Gün'ün selamlama konuşması ile iftar programı başladı.

 

Müftü Gün, "Ramazan ayı ki ibadetlerimizin diğer zamanlara göre daha da arttığı, nefislerimizin terbiye olduğu, sevapların kat kat artığı Ramazan ayınız hayırlı olsun.”dedi

 Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız Ramazan Ayı Temasını israf olarak belirlemiştir. Cenabı Mevla Kur’an -ı Kerimde "Yiyiniz içiniz fakat israf etmeyiniz, çünkü Allah israf edenleri sevmez" buyuruyor. Günümüz insanı olarak bizlere düşen görev Allah'ın sevmediği insanlardan olmamak için hayatımızın her alanındaki israfı kaldırmak ve bu alanda etrafımıza da teşvikte bulunmak olmaktır. Peygamber Efendimizin "Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş ayı olarak buyurduğu Ramazan Ayı'nın bizlere, İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim" dedi.

 

Yapılan konuşmanın ardından ezanın okunması ile oruçlar açıldı. İftar sonrası Şube Müdürü K.Karabekir Akbudak 'da tüm şehitlerimizin, vefat eden gazilerimizin ve geçmişlerimizin ruhlarına dualar etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.