Muhalefetin kralını yaptı!

SİYASET 20.12.2017 - 14:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1085+ kez okundu.
 

Muhalefetin kralını yaptı!

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, “Muhalefet yapıyorsam Allah belamı versin!” dedi ama;
    MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, iktidarın tarım politikasına isyan etti. YERDEN YERE VURDU TBMM’deki bütçe görüşmelerinde MHP adına söz alan Muharrem Varlı’nın isyanı, Kanal D Haber’de de yer aldı, sosyal medyada ise izlenme rekoru kırdı. Partisi iktidarla adeta ortak hareket eden Varlı,  iktidarın tarım politikasını yerden yere vururken temkinli davrandı ve “Muhalefet yapıyorsam Allah belamı versin” dedi.  “ALLAH’TAN REVA MI” Varlı, “Vicdanlarınıza sesleniyorum. Muhalefet yapmak için konuşmuyorum. Eğer muhalefet yapmak için konuşuyorsam Allah belamı versin. Çiftçi olarak konuşuyorum. Yüreğim yanıyor. Mısırı üretiyoruz bir ay önce fiyatı 850-900 bin lirayken bir ithalat kanunu, bir imza mısır düştü 700 bin liraya. Allah’tan reva mı bu?”  diye konuştu  “10 BİNE ÜRET 9 BİNE SAT” Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya dönerek konuşan Varlı, “Sayın bakan sizin vicdanınız bunu kaldırıyorsa diyeceğim bir şey yok. Git Sırbistan ya da başka yerden et ithal et. Üretici, 5 bin liraya erkek hayvan alıp büyütsün, beslesin 10 bin liraya mal etsin ve kestirirken 9 bin lira para geçsin eline. Allah’tan reva mı bu? ” dedi. “DÜNYANIN EN PAHALI GÜBRESİNİ KULLANIYORUZ” Türk çiftçisinin dünyanın en pahalı gübresini kullandığını belirten Varlı, “ Buğday hasadı başladığında bakanlık buğday ithal ediyor. Sonra da fiyatlar düşüyor. Enflasyon düşsün diye mısır ve buğday fiyatlarını düşürüyorsunuz, peki cips mi, ekmek mi, makarna mı ucuzladı?” diye konuştu. “MİLYON DOLARA YAT ALANA MAZOT UCUZ” Çiftçinin üretim maliyeti artıran en önemli iki şeyin mazot ve gübre olduğunu hatırlatan Varlı, “20-30 milyon dolar verip yat alanlar 1,75 liradan mazot alıyor ama çiftçi 5 liradan alıyor mazotu. 'Battı' dediğiniz Yunanistan'da bile çiftçi mazotu 1,75 liradan alıyor. Üreticiyi korumak yerine aracı, tüccar, faizci ve paradan para kazananları koruyorsunuz”  dedi.
MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, “Muhalefet yapıyorsam Allah belamı versin!” dedi ama;

 

 

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, iktidarın tarım politikasına isyan etti.

YERDEN YERE VURDU

TBMM’deki bütçe görüşmelerinde MHP adına söz alan Muharrem Varlı’nın isyanı, Kanal D Haber’de de yer aldı, sosyal medyada ise izlenme rekoru kırdı. Partisi iktidarla adeta ortak hareket eden Varlı,  iktidarın tarım politikasını yerden yere vururken temkinli davrandı ve “Muhalefet yapıyorsam Allah belamı versin” dedi. 

“ALLAH’TAN REVA MI”

Varlı, “Vicdanlarınıza sesleniyorum. Muhalefet yapmak için konuşmuyorum. Eğer muhalefet yapmak için konuşuyorsam Allah belamı versin. Çiftçi olarak konuşuyorum. Yüreğim yanıyor. Mısırı üretiyoruz bir ay önce fiyatı 850-900 bin lirayken bir ithalat kanunu, bir imza mısır düştü 700 bin liraya. Allah’tan reva mı bu?”  diye konuştu 

“10 BİNE ÜRET 9 BİNE SAT”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya dönerek konuşan Varlı, “Sayın bakan sizin vicdanınız bunu kaldırıyorsa diyeceğim bir şey yok. Git Sırbistan ya da başka yerden et ithal et. Üretici, 5 bin liraya erkek hayvan alıp büyütsün, beslesin 10 bin liraya mal etsin ve kestirirken 9 bin lira para geçsin eline. Allah’tan reva mı bu? ” dedi.

“DÜNYANIN EN PAHALI GÜBRESİNİ KULLANIYORUZ”

Türk çiftçisinin dünyanın en pahalı gübresini kullandığını belirten Varlı, “ Buğday hasadı başladığında bakanlık buğday ithal ediyor. Sonra da fiyatlar düşüyor. Enflasyon düşsün diye mısır ve buğday fiyatlarını düşürüyorsunuz, peki cips mi, ekmek mi, makarna mı ucuzladı?” diye konuştu.

“MİLYON DOLARA YAT ALANA MAZOT UCUZ”

Çiftçinin üretim maliyeti artıran en önemli iki şeyin mazot ve gübre olduğunu hatırlatan Varlı, “20-30 milyon dolar verip yat alanlar 1,75 liradan mazot alıyor ama çiftçi 5 liradan alıyor mazotu. 'Battı' dediğiniz Yunanistan'da bile çiftçi mazotu 1,75 liradan alıyor. Üreticiyi korumak yerine aracı, tüccar, faizci ve paradan para kazananları koruyorsunuz”  dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.