Mühendisin en can yakıcı sorunu; İşsizlik

GÜNDEM 15.09.2019 - 18:29, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1756+ kez okundu.
 

Mühendisin en can yakıcı sorunu; İşsizlik

  Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), sorunları ile çözüm önerilerine yönelik Eylül broşürünü yayımladı.  EMEK KRİZİN ŞİDDETİNE TERK EDİLDİ  TMMOB, 25-26 Nisan 2020 tarihleri arasında Ankara’da “Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarının Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri Kurultayı” düzenleyecek. Bültende, kamu çalışanları arasında mühendislerin hak ettiği sosyal güvenceden yoksun olduğuna dikkat çekilerek, “İşsizlik ve potansiyel işsizlik meslektaşlarımızın en can yakıcı sorunudur. Ücretli çalışan her meslektaşımız, kendini yarının potansiyel işsizi olarak görmektedir. Çünkü emek, ekonomik krizlerin şiddetine terk edilmiştir. Çalışma yaşamında güvence ortadan kaldırılmış, genç meslektaşlarımızın çalışma yaşamına katılması neredeyse imkânsız hale getirilmiştir.”  İŞSİZLİK KRİZDE YOĞUNLAŞIYOR  Mühendislerin krizde yoğunlaşan işsizlik tehdidi ile yeni mezunların tecrübesizliğinin daha kolay suiistimal edildiği belirtilerek şöyle denildi: “Çalışma hayatına devam eden meslektaşlarımız daha düşük ücretlerle çalışmak zorunda kalmaktadır. Üyelerimizin işe giriş bildirgesinde baz alınacak asgari ücret hakkını güvence altına almak amacıyla TMMOB ve SGK arasında imzalanan protokol iktidarın emekçilere dönük politikalarının sonucu olarak SGK tarafından tek taraflı olarak feshedilmiştir. Bu durum meslektaşlarımızın düşük ücretle kayıtsız çalıştırılmasına ve aynı zamanda kamunun zarara uğratılmasına neden olmuştur.”

 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), sorunları ile çözüm önerilerine yönelik Eylül broşürünü yayımladı. 

EMEK KRİZİN ŞİDDETİNE TERK EDİLDİ 
TMMOB, 25-26 Nisan 2020 tarihleri arasında Ankara’da “Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarının Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri Kurultayı” düzenleyecek. Bültende, kamu çalışanları arasında mühendislerin hak ettiği sosyal güvenceden yoksun olduğuna dikkat çekilerek, “İşsizlik ve potansiyel işsizlik meslektaşlarımızın en can yakıcı sorunudur. Ücretli çalışan her meslektaşımız, kendini yarının potansiyel işsizi olarak görmektedir. Çünkü emek, ekonomik krizlerin şiddetine terk edilmiştir. Çalışma yaşamında güvence ortadan kaldırılmış, genç meslektaşlarımızın çalışma yaşamına katılması neredeyse imkânsız hale getirilmiştir.” 
İŞSİZLİK KRİZDE YOĞUNLAŞIYOR 
Mühendislerin krizde yoğunlaşan işsizlik tehdidi ile yeni mezunların tecrübesizliğinin daha kolay suiistimal edildiği belirtilerek şöyle denildi: “Çalışma hayatına devam eden meslektaşlarımız daha düşük ücretlerle çalışmak zorunda kalmaktadır. Üyelerimizin işe giriş bildirgesinde baz alınacak asgari ücret hakkını güvence altına almak amacıyla TMMOB ve SGK arasında imzalanan protokol iktidarın emekçilere dönük politikalarının sonucu olarak SGK tarafından tek taraflı olarak feshedilmiştir. Bu durum meslektaşlarımızın düşük ücretle kayıtsız çalıştırılmasına ve aynı zamanda kamunun zarara uğratılmasına neden olmuştur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.