MUHTARLIKLARIN ELEKTRİK BORCU

GÜNDEM 17.06.2019 - 14:03, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2458+ kez okundu.
 

MUHTARLIKLARIN ELEKTRİK BORCU

  ADANA - Adana’da çok sayıda muhtarlığa elektrik kesintisi ihbarnamesi gitti. Geçmiş dönemlerden kalan yüklü borçlarla karşı karşıya kalan muhtarların sorununu Adana Milletvekili Orhan Sümer, Meclis gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi veren Sümer, halk tarafından seçilen muhtarların kamu adına hizmet yapmalarına karşın muhtarlıkların giderlerinin kamu idaresi tarafından karşılanmadığını söyledi. Kurumlarının elektrik, su, ulaşım, haberleşme gibi giderlerini kendileri temin etmek durumunda olan muhtarların bir taraftan da geçmiş dönemlerden kaynaklanan borçlarla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Sümer, “Adana’da son dönemlerde çok sayıda muhtarlığa geçmiş dönemlerden kalan borçlarından dolayı elektrik kesintisi ihbarnamesi gitmiş ve elektrik dağıtım şirketi tarafından aranan muhtarlara abonelikleri kendi adlarına yaptırmaları istenmiştir” dedi.   Sümer, Bakan Soylu’ya şu soruları yöneltti: -Adana’da kaç muhtarlığın elektrik borcu vardır ve toplam borç ne kadardır? - Kamu hizmeti için kullanılan elektriğin borcunun kamu idaresi tarafından karşılanmasına yönelik bir düzenleme yapılacak mıdır? - Köy ve mahalle muhtarlarına kurumsal giderleri için bir ödenek bağlamayı planlıyor musunuz?   MUHTARLIKLARA YEREL YÖNETİM STATÜSÜ VERİLMELİ Sümer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada da çok sayıda muhtardan kendilerine şikayet geldiğini belirterek “Edindiğimiz bilgilere göre yaklaşık 80 muhtara kesinti ihbarnamesi gitmiş. Bir taraftan da elektrik dağıtım şirketi tarafından muhtarlar aranarak eski aboneliklerin kendi üzerlerine yapmaları isteniyor. Büyük bir borç yüküyle karşı karşıya kalan muhtarlar ne yapacakları bilmiyorlar” dedi.   Muhtarları seçimlerden önce Ankara’ya çağırıp onlarla toplantı yaparak sorunlarının çözülmediğini belirten Sümer, “Sorunların kalıcı olarak çözülmesi için öncelikle muhtarlıklara Anayasa’da tanımlanmış yerel yönetim birimi statüsü verilmeli. Bu doğrultuda muhtarlara bütçe ayrılmalı. Muhtarların özlük hakları ve çalışma koşulları iyileştirilmeli. Belediyeler ve il özel idareleri tarafından hizmet binası ile personel desteği sunulmalı. Demokrasinin ilk adımı olan muhtarlarımızın sorunlarının takipçisi olacağız” dedi.   

 

ADANA - Adana’da çok sayıda muhtarlığa elektrik kesintisi ihbarnamesi gitti. Geçmiş dönemlerden kalan yüklü borçlarla karşı karşıya kalan muhtarların sorununu Adana Milletvekili Orhan Sümer, Meclis gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi veren Sümer, halk tarafından seçilen muhtarların kamu adına hizmet yapmalarına karşın muhtarlıkların giderlerinin kamu idaresi tarafından karşılanmadığını söyledi. Kurumlarının elektrik, su, ulaşım, haberleşme gibi giderlerini kendileri temin etmek durumunda olan muhtarların bir taraftan da geçmiş dönemlerden kaynaklanan borçlarla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Sümer, “Adana’da son dönemlerde çok sayıda muhtarlığa geçmiş dönemlerden kalan borçlarından dolayı elektrik kesintisi ihbarnamesi gitmiş ve elektrik dağıtım şirketi tarafından aranan muhtarlara abonelikleri kendi adlarına yaptırmaları istenmiştir” dedi.

 

Sümer, Bakan Soylu’ya şu soruları yöneltti:

-Adana’da kaç muhtarlığın elektrik borcu vardır ve toplam borç ne kadardır?

- Kamu hizmeti için kullanılan elektriğin borcunun kamu idaresi tarafından karşılanmasına yönelik bir düzenleme yapılacak mıdır?

- Köy ve mahalle muhtarlarına kurumsal giderleri için bir ödenek bağlamayı planlıyor musunuz?

 

MUHTARLIKLARA YEREL YÖNETİM STATÜSÜ VERİLMELİ

Sümer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada da çok sayıda muhtardan kendilerine şikayet geldiğini belirterek “Edindiğimiz bilgilere göre yaklaşık 80 muhtara kesinti ihbarnamesi gitmiş. Bir taraftan da elektrik dağıtım şirketi tarafından muhtarlar aranarak eski aboneliklerin kendi üzerlerine yapmaları isteniyor. Büyük bir borç yüküyle karşı karşıya kalan muhtarlar ne yapacakları bilmiyorlar” dedi.

 

Muhtarları seçimlerden önce Ankara’ya çağırıp onlarla toplantı yaparak sorunlarının çözülmediğini belirten Sümer, “Sorunların kalıcı olarak çözülmesi için öncelikle muhtarlıklara Anayasa’da tanımlanmış yerel yönetim birimi statüsü verilmeli. Bu doğrultuda muhtarlara bütçe ayrılmalı. Muhtarların özlük hakları ve çalışma koşulları iyileştirilmeli. Belediyeler ve il özel idareleri tarafından hizmet binası ile personel desteği sunulmalı. Demokrasinin ilk adımı olan muhtarlarımızın sorunlarının takipçisi olacağız” dedi.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.