“Mülakatla kamuya atananların sayısı kaçtır?”

SİYASET 11.10.2017 - 12:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2196+ kez okundu.
 

“Mülakatla kamuya atananların sayısı kaçtır?”

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Başbakan’a atamaları, mülakatları ve atananların mesleklerini sordu
    ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, son 15 yılda devlet kurumlarına atananlar ile FETÖ nedeniyle ihraç edilen ve açığa alınan kamu çalışanı sayısını Başbakan Binali Yıldırım’a sordu. Yıldırım’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sunan Tümer, devlet kurumlarına KPSS puanının yanında mülakatla atanan kişilerin sayısının da kamuoyuna açıklanmasını istedi. Tümer’in önergesinde şu sorular yer alıyor: Son 15 yılda devlet kurumlarına kaç kişinin ataması yapılmıştır?  Son 15 yılda devlet kurumlarına atananların mesleklerine ve yıllara göre dağılımı nedir? Son 15 yılda devlet kurumlarına KPSS puanının yanında mülakatla atanan kişilerin sayısı nedir? Son 15 yılda mülakat puanıyla atananların kurumlara göre dağılımı nedir? Son 15 yılda KPSS puanı harici yöntemlerle devlet memuru olan kişi sayısı ve bunların kurumlara göre dağılımı nedir? Son 15 yılda devlet memuru olarak atanıp, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ nedeniyle ihraç edilen ve açığa alınan kamu çalışanı sayısı, bunların mesleklerine ve kurumlarına göre dağılımı nedir?
CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Başbakan’a atamaları, mülakatları ve atananların mesleklerini sordu

 

 

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, son 15 yılda devlet kurumlarına atananlar ile FETÖ nedeniyle ihraç edilen ve açığa alınan kamu çalışanı sayısını Başbakan Binali Yıldırım’a sordu.

Yıldırım’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sunan Tümer, devlet kurumlarına KPSS puanının yanında mülakatla atanan kişilerin sayısının da kamuoyuna açıklanmasını istedi.

Tümer’in önergesinde şu sorular yer alıyor:

  1. Son 15 yılda devlet kurumlarına kaç kişinin ataması yapılmıştır? 
  2. Son 15 yılda devlet kurumlarına atananların mesleklerine ve yıllara göre dağılımı nedir?
  3. Son 15 yılda devlet kurumlarına KPSS puanının yanında mülakatla atanan kişilerin sayısı nedir?
  4. Son 15 yılda mülakat puanıyla atananların kurumlara göre dağılımı nedir?
  5. Son 15 yılda KPSS puanı harici yöntemlerle devlet memuru olan kişi sayısı ve bunların kurumlara göre dağılımı nedir?
  6. Son 15 yılda devlet memuru olarak atanıp, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ nedeniyle ihraç edilen ve açığa alınan kamu çalışanı sayısı, bunların mesleklerine ve kurumlarına göre dağılımı nedir?
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.