MUTFAKTA YANGIN VAR!

GÜNDEM 21.06.2018 - 13:04, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1270+ kez okundu.
 

MUTFAKTA YANGIN VAR!

Semt pazarlarında soğan ve patates fiyatı, daha yeni piyasaya çıkan kiraz fiyatıyla yarışıyor.
SEMT PAZARI CEP YAKIYOR Adana’da kebabın baş tacı soğan, semt pazarlarında 3 liraya satılıyor. Fakirin sofrasından eksik etmediği püresinden kızartmasına ve böreğine kadar kullandığı patates de semt pazarlarında en düşüğü 2,5 liradan alıcı buluyor.  FİYATI DOLAR KURU MU ARTIRDI?  Semt pazarlarında yaklaşık 45 gün öncesine kadar patates kilosu 1,25-1,5 liradan soğan ise kilosu 1-1,5 liradan satılıyordu. Patates ve soğan fiyatının artmasının şaşkınlığını vatandaşlar da yaşıyor. Vatandaşlar, “Fiyatı seçimler mi artırdı yoksa dolar kuru mu bilmiyoruz” diyor.  “PAHALANMASI BİZİM İÇİN KÖTÜ” Patates ve soğan fiyatları daha önceki yıllarda da kilosu 3 ve 4 lirayı görmüştü. Semt pazarı esnafı, kendilerinin fiyat yüksekliğinden memnun olmadıklarını kaydederek “Öncede pazara gelen 3-4 kilo alırken bugün bir kiloyu zor evine götürüyor. Pahalılık bizim için de kötü” dedi.
Semt pazarlarında soğan ve patates fiyatı, daha yeni piyasaya çıkan kiraz fiyatıyla yarışıyor.

SEMT PAZARI CEP YAKIYOR
Adana’da kebabın baş tacı soğan, semt pazarlarında 3 liraya satılıyor. Fakirin sofrasından eksik etmediği püresinden kızartmasına ve böreğine kadar kullandığı patates de semt pazarlarında en düşüğü 2,5 liradan alıcı buluyor. 
FİYATI DOLAR KURU MU ARTIRDI? 
Semt pazarlarında yaklaşık 45 gün öncesine kadar patates kilosu 1,25-1,5 liradan soğan ise kilosu 1-1,5 liradan satılıyordu. Patates ve soğan fiyatının artmasının şaşkınlığını vatandaşlar da yaşıyor. Vatandaşlar, “Fiyatı seçimler mi artırdı yoksa dolar kuru mu bilmiyoruz” diyor. 
“PAHALANMASI BİZİM İÇİN KÖTÜ”
Patates ve soğan fiyatları daha önceki yıllarda da kilosu 3 ve 4 lirayı görmüştü. Semt pazarı esnafı, kendilerinin fiyat yüksekliğinden memnun olmadıklarını kaydederek “Öncede pazara gelen 3-4 kilo alırken bugün bir kiloyu zor evine götürüyor. Pahalılık bizim için de kötü” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.