NEBİL ÖZGENTÜRK CEYHAN’DA TARIK AKAN’I ANLATTI

GÜNDEM 21.02.2020 - 12:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1564+ kez okundu.
 

NEBİL ÖZGENTÜRK CEYHAN’DA TARIK AKAN’I ANLATTI

    Ceyhan Belediyesi ünlü Yönetmen, Gazeteci-Yazar Nebil Özgentürk’ün katılımıyla Tarık Akan’ı anma etkinliği düzenledi.   Murat Göğebakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma etkinliğinde Nebil Özgentürk’ün yazıp yönettiği, Yeşilçam’ın yakışıklısı Tarık Akan’ı anlatan Görkemli Hatırlar belgeselinin gösterimi yapıldı.  Nebil Özgentürk’ün Ceyhanlı sinemaseverler için hazırladığı belgeselin 27 dakikalık özel versiyonunda Akan’ın oyunculuğunun yanı sıra toplumsal olaylara duyarlılığı ve vatanseverliği de anlatıldı.   Belgesel gösteriminin ardında Nebil Özgentürk sahnedeki yerini alarak Ceyhanlılara Tarık Akan ile olan hatırlarını anlattı.  Hayatının her döneminde özellikle de Akan’ın son zamanlarında yanında olduğunu anlatan Özgentürk kürsüde duygulu anlar yaşadı. Konuşmasının ardından Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ı sahneye davet ederek Tarık Akan’ı anma etkinliği düzenlediği ve kendisini davet ettiği için Başkan Aydar’a bizzat teşekkürlerini iletti.    Başkan Aydar; “Ülkemize Düşünceleri İle Yön Vermiş Aydınları Anmaya Devam Edeceğiz”   Anma gecesinde davetiyle sahnede yerini alan Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar Özgentürk’ün kendisine yönelttiği soruları da yanıtladı. Tarık Akan hakkındaki görüşlerini anlatan Başkan Aydar; “ Hepimiz onu Damat Ferit olarak tanıdık ama o aynı zamanda zirvede sefa sürmek varken ülke sorunları için kafa yoran, kitleleri aydınlatmak için kendini tehlikeye atan bir aydındı. Ölünceye dek ülkesine faydalı olmak için didinen bir vatanseverdi. 16 Eylül’de cenaze töreninde ben de vardım. Sevenlerinin sevgi seliyle uğurlandı”dedi. Nebil Özgentürk’ün; “ Sizi haberlerden takip ediyorum. Bir caddenize Uğur Mumcu adını verdiniz. Tarık abinin adını da Ceyhan’da yaşatmak ister misiniz” sorusu üzerine; “ Tarık Akan’ı kalıcı, güzel bir eserle anmak lazım, o da bizim işimiz. Tarık Akan için mutlaka bir çalışma yapacağız. Ayrıca ülkemize düşünceleri ile yön vermiş diğer aydınları anmaya da  devam edeceğiz ” diyerek cevap verdi.   Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın Nebil Özgentürk’e Ceyhan’ın simgesi olan Şahmaran rölyefini sunması ile son bulan anma töreninin ardından Özgentürk; Ceyhanlılar için kitaplarını imzaladı, isteyen herkesle tek tek fotoğraf çektirdi.

 

 

Ceyhan Belediyesi ünlü Yönetmen, Gazeteci-Yazar Nebil Özgentürk’ün katılımıyla Tarık Akan’ı anma etkinliği düzenledi.

 

Murat Göğebakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma etkinliğinde Nebil Özgentürk’ün yazıp yönettiği, Yeşilçam’ın yakışıklısı Tarık Akan’ı anlatan Görkemli Hatırlar belgeselinin gösterimi yapıldı.  Nebil Özgentürk’ün Ceyhanlı sinemaseverler için hazırladığı belgeselin 27 dakikalık özel versiyonunda Akan’ın oyunculuğunun yanı sıra toplumsal olaylara duyarlılığı ve vatanseverliği de anlatıldı.

 

Belgesel gösteriminin ardında Nebil Özgentürk sahnedeki yerini alarak Ceyhanlılara Tarık Akan ile olan hatırlarını anlattı.  Hayatının her döneminde özellikle de Akan’ın son zamanlarında yanında olduğunu anlatan Özgentürk kürsüde duygulu anlar yaşadı.

Konuşmasının ardından Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ı sahneye davet ederek Tarık Akan’ı anma etkinliği düzenlediği ve kendisini davet ettiği için Başkan Aydar’a bizzat teşekkürlerini iletti.

 

 Başkan Aydar; “Ülkemize Düşünceleri İle Yön Vermiş Aydınları Anmaya Devam Edeceğiz”

 

Anma gecesinde davetiyle sahnede yerini alan Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar Özgentürk’ün kendisine yönelttiği soruları da yanıtladı. Tarık Akan hakkındaki görüşlerini anlatan Başkan Aydar; “ Hepimiz onu Damat Ferit olarak tanıdık ama o aynı zamanda zirvede sefa sürmek varken ülke sorunları için kafa yoran, kitleleri aydınlatmak için kendini tehlikeye atan bir aydındı. Ölünceye dek ülkesine faydalı olmak için didinen bir vatanseverdi. 16 Eylül’de cenaze töreninde ben de vardım. Sevenlerinin sevgi seliyle uğurlandı”dedi. Nebil Özgentürk’ün; “ Sizi haberlerden takip ediyorum. Bir caddenize Uğur Mumcu adını verdiniz. Tarık abinin adını da Ceyhan’da yaşatmak ister misiniz” sorusu üzerine; “ Tarık Akan’ı kalıcı, güzel bir eserle anmak lazım, o da bizim işimiz. Tarık Akan için mutlaka bir çalışma yapacağız. Ayrıca ülkemize düşünceleri ile yön vermiş diğer aydınları anmaya da  devam edeceğiz ” diyerek cevap verdi.

 

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın Nebil Özgentürk’e Ceyhan’ın simgesi olan Şahmaran rölyefini sunması ile son bulan anma töreninin ardından Özgentürk; Ceyhanlılar için kitaplarını imzaladı, isteyen herkesle tek tek fotoğraf çektirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.