NESİLDEN NESİLE PARKER!

GÜNDEM 08.11.2018 - 16:23, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2373+ kez okundu.
 

NESİLDEN NESİLE PARKER!

Prestij kalemin öncü markası Parker’ın kurucusu George S. Parker’ın 3. kuşak torunu Geoffrey Parker, dünyada ilk kez yapılan prestij kalem festivali Penfest’e konuk oldu. Geoffrey Parker, 130 yıllık markanın kuruluş hikayesini anlatarak, “Parker’ı merak tutkusu nesilden nesile aktardı. Büyük büyükbabam seyahate, dedem havacılığa ben de tarihe meraklıyım. Bu da Parker’ı hep canlı tuttu” dedi. Parker’ın dünyanın en çok taklit edilen kalem markası olduğunu söyledi.
Dünyanın ilk prestijli kalem festivali Penfest, Çırağan Sarayı’nda başladı. Parker markasının kurucusu George S. Parker’ın 3’üncü kuşaktan torunu Geoffrey Parker da Penfest’e katılan ünlü konuklar arasındaydı. Markanın ‘Daima daha iyi bir kalem yapılabilir’ felsefesi ile 1888’de kurularak tam 130 yılı geride bırakma hikayesini paylaşan Geoffrey Parker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyük büyük dedem Janesville Wisconsin’in çok kırsal bir yerinde doğmuş ve babası bahçıvanmış. Daha sonra kendi çiftliklerini işletmişler. Ancak 20 yaşına geldiğinde evi terk etmiş ve en büyük tutkusu olan seyahat etmeyi seçmiş. Bu sırada iş imkanı yüksek olduğu için telgrafçılık öğrenmiş. Demiryollarında işe girmesine rağmen istemediği bir yere tayin olmuş. Telgrafçılık öğrendiği okulu arayarak eğitmen olmak istemiş ve kabul edilmiş. Kazandığı ona yetmeyince bir kalem şirketinde satış elemanı olarak çalışmaya başlamış. Öğrencilerine de sık sık bu kalemlerden satıyormuş. Fakat sattığı kalemler akmaya, sıçramaya başlayınca sorumluluk hissiyle onları tamir etmiş. Kalem onarma işinde ilerleyince ‘Neden kendi kusursuz kalemlerimi üretmiyorum?’ diye düşünerek henüz 25 yaşındayken Parker’ın temellerini atmış. Ancak bir düzinenin yarısı kadar kalem üretebilirken bir sigortacının 1.000 dolarlık yatırımı ile işlerini büyütmüş. Ve her zaman daha iyi kalem üretmek gayesi ile hareket etmiş.” Parker’ın İngiltere’de 2 kez Kraliyet Arması ile ödüllendirildiğini de belirten Geoffrey Parker, markanın 20’nci yüzyılın en bilinen ve taklit edilen dolmakalem üreticisi olduğunu belirtti. Tarihe merakımla üretim yapıyorum Londra’da bulunan Parker Müzesi’nin kurulmasında da öncü rol üstlenen Geoffrey Parker, bu işi sürdürmesinin genlerinde yatan meraktan kaynaklandığını anlattı. Büyük büyükbabasının seyahat, dedesinin de havacılık merakını kalem üretme ile birleştirdiğini belirten Geoffrey Parker, “Ben de tarihe olan merakımı bu işle bütünleştirerek hep daha iyisini yapmaya çalıştım. Sahip olduğumuz merak konusu her zaman Parker’ı da canlı tuttu ve nesilden nesile aktarılmasını sağladı” dedi. Dedemin tasarımını kullanıyorum Kendisinin tamamen ruh haline göre kalem seçtiğini söyleyen Geoffrey Parker, bu tür etkinliklere katılırken mutlaka dedesinin tasarladığı kalemi yanında taşıdığını böylece aile büyüklerini yanında htiğini ifade etti. Yanında her zaman birden fazla kalem taşıdığının da bilgisini veren Geoffrey Parker, “Mesela bugün yanımda 4 kalemim var” diye konuştu.
Prestij kalemin öncü markası Parker’ın kurucusu George S. Parker’ın 3. kuşak torunu Geoffrey Parker, dünyada ilk kez yapılan prestij kalem festivali Penfest’e konuk oldu. Geoffrey Parker, 130 yıllık markanın kuruluş hikayesini anlatarak, “Parker’ı merak tutkusu nesilden nesile aktardı. Büyük büyükbabam seyahate, dedem havacılığa ben de tarihe meraklıyım. Bu da Parker’ı hep canlı tuttu” dedi. Parker’ın dünyanın en çok taklit edilen kalem markası olduğunu söyledi.

Dünyanın ilk prestijli kalem festivali Penfest, Çırağan Sarayı’nda başladı. Parker markasının kurucusu George S. Parker’ın 3’üncü kuşaktan torunu Geoffrey Parker da Penfest’e katılan ünlü konuklar arasındaydı. Markanın ‘Daima daha iyi bir kalem yapılabilir’ felsefesi ile 1888’de kurularak tam 130 yılı geride bırakma hikayesini paylaşan Geoffrey Parker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyük büyük dedem Janesville Wisconsin’in çok kırsal bir yerinde doğmuş ve babası bahçıvanmış. Daha sonra kendi çiftliklerini işletmişler. Ancak 20 yaşına geldiğinde evi terk etmiş ve en büyük tutkusu olan seyahat etmeyi seçmiş. Bu sırada iş imkanı yüksek olduğu için telgrafçılık öğrenmiş. Demiryollarında işe girmesine rağmen istemediği bir yere tayin olmuş. Telgrafçılık öğrendiği okulu arayarak eğitmen olmak istemiş ve kabul edilmiş. Kazandığı ona yetmeyince bir kalem şirketinde satış elemanı olarak çalışmaya başlamış. Öğrencilerine de sık sık bu kalemlerden satıyormuş. Fakat sattığı kalemler akmaya, sıçramaya başlayınca sorumluluk hissiyle onları tamir etmiş. Kalem onarma işinde ilerleyince ‘Neden kendi kusursuz kalemlerimi üretmiyorum?’ diye düşünerek henüz 25 yaşındayken Parker’ın temellerini atmış. Ancak bir düzinenin yarısı kadar kalem üretebilirken bir sigortacının 1.000 dolarlık yatırımı ile işlerini büyütmüş. Ve her zaman daha iyi kalem üretmek gayesi ile hareket etmiş.”

Parker’ın İngiltere’de 2 kez Kraliyet Arması ile ödüllendirildiğini de belirten Geoffrey Parker, markanın 20’nci yüzyılın en bilinen ve taklit edilen dolmakalem üreticisi olduğunu belirtti.

Tarihe merakımla üretim yapıyorum

Londra’da bulunan Parker Müzesi’nin kurulmasında da öncü rol üstlenen Geoffrey Parker, bu işi sürdürmesinin genlerinde yatan meraktan kaynaklandığını anlattı. Büyük büyükbabasının seyahat, dedesinin de havacılık merakını kalem üretme ile birleştirdiğini belirten Geoffrey Parker, “Ben de tarihe olan merakımı bu işle bütünleştirerek hep daha iyisini yapmaya çalıştım. Sahip olduğumuz merak konusu her zaman Parker’ı da canlı tuttu ve nesilden nesile aktarılmasını sağladı” dedi.

Dedemin tasarımını kullanıyorum

Kendisinin tamamen ruh haline göre kalem seçtiğini söyleyen Geoffrey Parker, bu tür etkinliklere katılırken mutlaka dedesinin tasarladığı kalemi yanında taşıdığını böylece aile büyüklerini yanında htiğini ifade etti. Yanında her zaman birden fazla kalem taşıdığının da bilgisini veren Geoffrey Parker, “Mesela bugün yanımda 4 kalemim var” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.