NİĞDE BEYAĞIL KÖYÜNDE İÇME SUYU KÂBUSU

GÜNDEM 02.08.2019 - 15:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 3328+ kez okundu.
 

NİĞDE BEYAĞIL KÖYÜNDE İÇME SUYU KÂBUSU

  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, seçim bölgesi olan Niğde ili Ulukışla İlçesi Beyağıl Köyünde, köylülerin şikâyeti üzerine, katı atıkların toplanma yerinin içme suyu kuyularının yakınına kurulmuş olması nedeniyle oluşan kötü durumu yerinde inceledi. Beyağıl Köyü Muhtarı Murat Yavuz, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Toker, İl Genel Meclis Üyesi Birol Önder ile çöp atıklarının toplandığı alanı yerinde gören Ömer Fethi Gürer, Niğde Valiliği, İl Özel İdaresi Katı Atık Tesislerinin yer aldığı bölgenin içme suyu kuyularının çok yakınında konuşlandırılmasının atık suların doğal olarak çevreye yayılması ile bir risk yarattığını ve durumun ilgili yerlere iletilmesine rağmen halen sorunun çözülememiş olmasının köy halkında tedirginlik oluşturulduğunu söyledi. Akkaya Barajının canlı yaşayamaz hale gelmesini ve Kızılca köyü deresindeki ağaçların kirlilikten kuruduğunu ve yetkililerin defalarca uyarılara rağmen hiçbir şey yapmadığını söyleyen CHP’li Gürer, “Buralar, hayvanların yaşam alanı olmaktan çıkmış. Beyağıl köyünde midesi ağrıyan ya da sorun yaşayan herkes sebep olarak içme suyunu gösteriyor ve bu katı atık toplama alanının bir an önce buradan kaldırılmasını istiyorlar. Katı atık toplama tesisi korunaklı bir alanda ama çevre kontrolleri yeterince yapılmadan bilinçsizce yerleştirilmiş. Bir an önce bu yerden taşınması gerekiyor. Konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığına da yazılı soru önergesi ile ilettim. Çevre ile ilgili sorunlarda Niğde nedense önemsenmiyor. Beyağıl köyünde ise taşınması olası Katı atık depolama alanı köyün içme suyunu temin eden yer altı kuyularının hemen yanına yapılmış. Bir an önce bu tesisin buradan kaldırılması gerekmektedir” dedi.  

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, seçim bölgesi olan Niğde ili Ulukışla İlçesi Beyağıl Köyünde, köylülerin şikâyeti üzerine, katı atıkların toplanma yerinin içme suyu kuyularının yakınına kurulmuş olması nedeniyle oluşan kötü durumu yerinde inceledi.

Beyağıl Köyü Muhtarı Murat Yavuz, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Toker, İl Genel Meclis Üyesi Birol Önder ile çöp atıklarının toplandığı alanı yerinde gören Ömer Fethi Gürer, Niğde Valiliği, İl Özel İdaresi Katı Atık Tesislerinin yer aldığı bölgenin içme suyu kuyularının çok yakınında konuşlandırılmasının atık suların doğal olarak çevreye yayılması ile bir risk yarattığını ve durumun ilgili yerlere iletilmesine rağmen halen sorunun çözülememiş olmasının köy halkında tedirginlik oluşturulduğunu söyledi.

Akkaya Barajının canlı yaşayamaz hale gelmesini ve Kızılca köyü deresindeki ağaçların kirlilikten kuruduğunu ve yetkililerin defalarca uyarılara rağmen hiçbir şey yapmadığını söyleyen CHP’li Gürer, “Buralar, hayvanların yaşam alanı olmaktan çıkmış. Beyağıl köyünde midesi ağrıyan ya da sorun yaşayan herkes sebep olarak içme suyunu gösteriyor ve bu katı atık toplama alanının bir an önce buradan kaldırılmasını istiyorlar. Katı atık toplama tesisi korunaklı bir alanda ama çevre kontrolleri yeterince yapılmadan bilinçsizce yerleştirilmiş. Bir an önce bu yerden taşınması gerekiyor. Konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığına da yazılı soru önergesi ile ilettim. Çevre ile ilgili sorunlarda Niğde nedense önemsenmiyor. Beyağıl köyünde ise taşınması olası Katı atık depolama alanı köyün içme suyunu temin eden yer altı kuyularının hemen yanına yapılmış. Bir an önce bu tesisin buradan kaldırılması gerekmektedir” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.