Niğde Havaalanı yine başka bahara kaldı

GÜNDEM 15.01.2019 - 15:29, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2252+ kez okundu.
 

Niğde Havaalanı yine başka bahara kaldı

  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına Niğde havaalanı yapımı projesinin akıbetini sordu. Bakan Cahit Turhan, Niğde havaalanının bütçe imkânları çerçevesinde yatırım programına teklif edilmesinin değerlendirilebileceğini açıkladı. Bu yanıt 2019 yılı içinde Niğde havaalanı gündemde olmadığını gösterdi.   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, temeli 1996 yılında atılan ve 23 yıldır tek bir çivi dahi çakılmayan Niğde havaalanı projesinin ne aşamada olduğunu, Ulaştırma Bakanlığına yönelttiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.  Gürer, yazılı soru önergesinde, “Niğde Havaalanı 2018 yatırım programında yer almakta mıdır? Fizibilitesi yapılmış mıdır? 2750 metre pist uzunluğu 30 metre genişliği ve 4 uçağın girebileceği apronun projesi tamamlanmış mıdır? 15 bin metrekarelik terminal binası projesi tamamlanmış mıdır? Proje 2019 yılında temeli atılacak mıdır? Bütçeden kaynak ayrılmış mıdır?” sorular yöneltti.    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü 2018 yılı Yatırım Programı Etüt-Proje İşleri kapsamında Niğde Havalimanı Fizibilite Etüt Projesi işinin tamamlandığını belirterek, “ÇED ve Kesin Proje çalışmaları sürdürülmekte olup, tamamlanmasını müteakip bütçe imkânları çerçevesinde yatırım programına teklif edilmesi değerlendirilebilecektir” dedi.    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Bakan Turhan’ın verdiği yanıttan da anlaşıldığı üzere Niğde havaalanının 2019 yılı  bütçesi ve yatırım programında da yer almadığını belirtti.    Temeli 23 yıl önce atılan havaalanı için her seçim döneminde Niğdelilerin iktidar partisi tarafından umutlandırıldığını belirten Ömer Fethi Gürer, “Ancak seçim bitince havaalanı vaadi de unutuluyor. AKP iktidarı döneminde yapılan 10 seçimde de sürekli gündeme getirildi. Hatta geçtiğimiz yıl Ocak ayında Niğde’ye gelen dönemin Başbakanı Binali Yıldırım, Niğde havaalanı için söz vermişti. Ancak sözler çabuk unutuldu.2019 yılı bütçesinde ve bakanlığın gündeminde havaalanı yok. Seçim öncesi yine hayali sözleri Niğde dinlerse bu kere görmeden inanmayacaktır” dedi.     

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına Niğde havaalanı yapımı projesinin akıbetini sordu. Bakan Cahit Turhan, Niğde havaalanının bütçe imkânları çerçevesinde yatırım programına teklif edilmesinin değerlendirilebileceğini açıkladı. Bu yanıt 2019 yılı içinde Niğde havaalanı gündemde olmadığını gösterdi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, temeli 1996 yılında atılan ve 23 yıldır tek bir çivi dahi çakılmayan Niğde havaalanı projesinin ne aşamada olduğunu, Ulaştırma Bakanlığına yönelttiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. 

Gürer, yazılı soru önergesinde, “Niğde Havaalanı 2018 yatırım programında yer almakta mıdır? Fizibilitesi yapılmış mıdır? 2750 metre pist uzunluğu 30 metre genişliği ve 4 uçağın girebileceği apronun projesi tamamlanmış mıdır? 15 bin metrekarelik terminal binası projesi tamamlanmış mıdır? Proje 2019 yılında temeli atılacak mıdır? Bütçeden kaynak ayrılmış mıdır?” sorular yöneltti. 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü 2018 yılı Yatırım Programı Etüt-Proje İşleri kapsamında Niğde Havalimanı Fizibilite Etüt Projesi işinin tamamlandığını belirterek, “ÇED ve Kesin Proje çalışmaları sürdürülmekte olup, tamamlanmasını müteakip bütçe imkânları çerçevesinde yatırım programına teklif edilmesi değerlendirilebilecektir” dedi. 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Bakan Turhan’ın verdiği yanıttan da anlaşıldığı üzere Niğde havaalanının 2019 yılı  bütçesi ve yatırım programında da yer almadığını belirtti. 

 

Temeli 23 yıl önce atılan havaalanı için her seçim döneminde Niğdelilerin iktidar partisi tarafından umutlandırıldığını belirten Ömer Fethi Gürer, “Ancak seçim bitince havaalanı vaadi de unutuluyor. AKP iktidarı döneminde yapılan 10 seçimde de sürekli gündeme getirildi. Hatta geçtiğimiz yıl Ocak ayında Niğde’ye gelen dönemin Başbakanı Binali Yıldırım, Niğde havaalanı için söz vermişti. Ancak sözler çabuk unutuldu.2019 yılı bütçesinde ve bakanlığın gündeminde havaalanı yok. Seçim öncesi yine hayali sözleri Niğde dinlerse bu kere görmeden inanmayacaktır” dedi. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.