Nihayet Tekstilkent!

GÜNDEM 28.09.2020 - 17:23, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 3066+ kez okundu.
 

Nihayet Tekstilkent!

  Tekstil sektörünün öncü illerinden Adana’da nihayet bir kooperatif aracılığıyla Tekstilkent sitesi kuruluyor. Tekstilcileri bir araya toplayacak site ile şehir merkezi dağınıklıktan kurtarılıp ihracatın da önünün açılması planlanıyor.  Tekstilkent Kooperatifi aracılığıyla gerçekleştirilecek yatırımda 150 firmanın yer almayı bekleniyor. Türkiye tekstil ihracatının önemli bir bölümünü karşılayan Adana'da sektör temsilcileri, kolları sıvadı. Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Zaimoğlu'nun önderliğinde toplanan tekstilciler, Sarıçam ilçesi Dağcı mahallesindeki Hazine’ye ait 458 bin metrekare araziyi satın almak için çalışma başlattı.  Tekstilkent’te işyerleri 500 metrekareden 10 bin metrekareye kadar olabilecek. 300 milyon liraya malolacak Tekstilkent’le ihracatın artırılmasına katkı sağlanacağını anlatan Tahir Zaimoğlu, "Çağın gerekliliklerini karşılamayan firmalarımıza, en uygun koşullarda satış ve üretim yapmalarını sağlayacak iş yerleri kazandırmayı hedefliyoruz. Tekstil sektörüne sinerji kazandıracağına inanıyoruz” dedi.  Tekstil sektörünün gelişmesinin Adana ekonomisinin gelişmesine ve bölgedeki işsizliğe de katkı sağlayacağına inandığını anlatan Zaimoğlu, “Adana’nın hak ettiği ihracat rakamlarına ulaşmasını ümit ediyoruz” dedi. Zaimoğlu, kooperatife üye kaydının devam ettiğini, inşaatın 2021 yılında başlayıp 2 yıl sürmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

 

Tekstil sektörünün öncü illerinden Adana’da nihayet bir kooperatif aracılığıyla Tekstilkent sitesi kuruluyor. Tekstilcileri bir araya toplayacak site ile şehir merkezi dağınıklıktan kurtarılıp ihracatın da önünün açılması planlanıyor. 
Tekstilkent Kooperatifi aracılığıyla gerçekleştirilecek yatırımda 150 firmanın yer almayı bekleniyor. Türkiye tekstil ihracatının önemli bir bölümünü karşılayan Adana'da sektör temsilcileri, kolları sıvadı. Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Zaimoğlu'nun önderliğinde toplanan tekstilciler, Sarıçam ilçesi Dağcı mahallesindeki Hazine’ye ait 458 bin metrekare araziyi satın almak için çalışma başlattı. 
Tekstilkent’te işyerleri 500 metrekareden 10 bin metrekareye kadar olabilecek. 300 milyon liraya malolacak Tekstilkent’le ihracatın artırılmasına katkı sağlanacağını anlatan Tahir Zaimoğlu, "Çağın gerekliliklerini karşılamayan firmalarımıza, en uygun koşullarda satış ve üretim yapmalarını sağlayacak iş yerleri kazandırmayı hedefliyoruz. Tekstil sektörüne sinerji kazandıracağına inanıyoruz” dedi. 
Tekstil sektörünün gelişmesinin Adana ekonomisinin gelişmesine ve bölgedeki işsizliğe de katkı sağlayacağına inandığını anlatan Zaimoğlu, “Adana’nın hak ettiği ihracat rakamlarına ulaşmasını ümit ediyoruz” dedi. Zaimoğlu, kooperatife üye kaydının devam ettiğini, inşaatın 2021 yılında başlayıp 2 yıl sürmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.