"ÖĞRETMENE SAYGI, ANNE- BABAYA SAYGI GİBİDİR"

SİYASET 22.11.2018 - 13:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1715+ kez okundu.
 

"ÖĞRETMENE SAYGI, ANNE- BABAYA SAYGI GİBİDİR"

             Bir ülkenin çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmasında, eğitim ve öğretimin çok önemli rol oynadığını, Öğretmenlerin de geleceğimize ışık tutan eğitimciler olduğuna  dikkat çeken Birlik Başkanı Sözütek, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de “Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir” dediğine işaret ederek,”Dünyanın en kutsal mesleğine sahip öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Ana kucağından okul yollarına yürümeye başladığımız ilk günden itibaren, sevgisi ve sonsuz şefkatiyle bizi sarıp sarmalayan, bilgileriyle geleceğimize ışık tutan öğretmenlerimiz sayesinde şimdi bilinçli, bilgili ve başarılı birer bireyiz. Kutsal bir görev yapan öğretmenlerimize her alanda sahip çıkmak ve baştacı etmek görevimizdir” dedi.   Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşma hedefinin gerçekleşmesinde, en önemli görevi öğretmenlerin üstlendiğini de dikkat çeken Birlik Başkanı Sözütek, mesleklerini fedakârca icra eden eğitim camiasının ilim ve irfan orduları olan öğretmenlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve ekonomik yönden her zaman desteklenmesi gerektiğini de belirterek şöyle dedi:   “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ sözü ve başöğretmenlik görevini üstlenmesi, öğretmenlik mesleğinin toplumdaki önemini, saygınlığını daha da pekiştirmektedir. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) ‘İlim Çin’de dahi olsa, gidip öğreniniz’, Hz. Ali’nin de ‘Bana bir kelime öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ deyimleri, eğitim ve bilimin asırlardır önemli olduğu gerçeğini gözler önüne sermektedir. Öğretmene sahip çıkmak, çocuklarımıza, dolayısıyla geleceğimize sahip çıkmaktır. Öğretmenlere saygı, anne – babaya gösterilen saygı kadar kutsaldır. Çünkü öğretmenlerimiz, çocuklarımıza hem ana hem de baba gibidir. Öğretmenlerimizi yalnız 24 Kasım’larda değil her zaman hatırlamalı ve sahiplenmeliyiz. Bu vesileyle, şahsım, tüm esnaf ve sanatkârlarım adına 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyor, eli öpülesi öğretmenlerimize sonsuz şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyorum”        

             Bir ülkenin çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmasında, eğitim ve öğretimin çok önemli rol oynadığını, Öğretmenlerin de geleceğimize ışık tutan eğitimciler olduğuna  dikkat çeken Birlik Başkanı Sözütek, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de “Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir” dediğine işaret ederek,”Dünyanın en kutsal mesleğine sahip öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Ana kucağından okul yollarına yürümeye başladığımız ilk günden itibaren, sevgisi ve sonsuz şefkatiyle bizi sarıp sarmalayan, bilgileriyle geleceğimize ışık tutan öğretmenlerimiz sayesinde şimdi bilinçli, bilgili ve başarılı birer bireyiz. Kutsal bir görev yapan öğretmenlerimize her alanda sahip çıkmak ve baştacı etmek görevimizdir” dedi.

 

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşma hedefinin gerçekleşmesinde, en önemli görevi öğretmenlerin üstlendiğini de dikkat çeken Birlik Başkanı Sözütek, mesleklerini fedakârca icra eden eğitim camiasının ilim ve irfan orduları olan öğretmenlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve ekonomik yönden her zaman desteklenmesi gerektiğini de belirterek şöyle dedi:

 

“Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ sözü ve başöğretmenlik görevini üstlenmesi, öğretmenlik mesleğinin toplumdaki önemini, saygınlığını daha da pekiştirmektedir. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) ‘İlim Çin’de dahi olsa, gidip öğreniniz’, Hz. Ali’nin de ‘Bana bir kelime öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ deyimleri, eğitim ve bilimin asırlardır önemli olduğu gerçeğini gözler önüne sermektedir. Öğretmene sahip çıkmak, çocuklarımıza, dolayısıyla geleceğimize sahip çıkmaktır. Öğretmenlere saygı, anne – babaya gösterilen saygı kadar kutsaldır. Çünkü öğretmenlerimiz, çocuklarımıza hem ana hem de baba gibidir. Öğretmenlerimizi yalnız 24 Kasım’larda değil her zaman hatırlamalı ve sahiplenmeliyiz. Bu vesileyle, şahsım, tüm esnaf ve sanatkârlarım adına 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyor, eli öpülesi öğretmenlerimize sonsuz şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyorum”

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.