Okul Dışarıda Günü’ne kayıt yaptırmak için son hafta

EĞİTİM 17.05.2019 - 11:43, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1840+ kez okundu.
 

Okul Dışarıda Günü’ne kayıt yaptırmak için son hafta

    23 Mayıs’ta Aktif Yaşam Derneği tarafından OMO’nun desteğiyle gerçekleştirilecek Okul Dışarıda Günü’nün kayıtları devam ediyor. Açık havada oyunla öğrenmenin önemine dikkat çekmeyi hedefleyen özel gün kapsamında bu yıl ilk kez, çocuklara dışarı çıktıklarında oynayabilecekleri daha temiz alanlar sunulmasına dikkat çekmek için “Çevre Bilinci”, “Geri Dönüşüm ve Yeniden Kullanım” başlıkları da işleniyor. Bu yılki Okul Dışarıda Günü’ne katılacak öğrencilerin sayısı ise şimdiden 400 bine yaklaştı.   Tüm dünyada 2012 yılından bu yana 6 milyon çocuğun hayatına dokunan Okul Dışarıda Günü, Türkiye’de Aktif Yaşam Derneği tarafından bu yıl ikinci kez hayata geçiriliyor. 23 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilecek olan Okul Dışarıda Günü’ne katılmak isteyen okullar için kayıtlar, okuldisaridagunu.org adresinde devam ediyor. Çocukların gelişiminde keşfetmenin ve deneyimlemenin önemine dikkat çeken OMO, Okul Dışarıda Günü’nü dünya çapında destekliyor.   Tüm dünyada çocukların açık havada geçirdikleri zamanın giderek azalmasından yola çıkarak hayata geçirilen Okul Dışarda Günü, açık havada oyunla keşfederek ve deneyimleyerek öğrenmenin çocukların fiziksel ve zihinsel sağlığının yanı sıra iletişim becerileri ve yaratıcılıklarının gelişimi için önemli olduğuna vurgu yapıyor. okuldisaridagunu.org  web sitesinden kayıt yaptıran öğretmenler, ebeveynler ve diğer tüm paydaşlar, dersleri açık havaya taşırken faydalanabilecekleri aktivite önerilerinin de yer aldığı ve Çocuk Gelişimi ve Erken Çocukluk Eğitimcisi ve Uluslararası Oyun Derneği (IPA) Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Belma Tuğrul’un desteğiyle hazırlanan bir dijital rehbere erişebiliyor.   Geri dönüşüm ve yeniden kullanımın önemi de anlatılacak Okul Dışarıda Günü, bu yıl hem çocukların açık havada daha fazla zaman geçirmeleri konusuna hem de dışarıda keşfederek öğrenebilecekleri alanların çevresel temizliği konusuna dikkat çekiyor. Bu anlamda proje ile ulaşılan yetişkinler ve çocukların çevre konusundaki bilincine destek sağlanması hedefleniyor. Güne katılan tüm okullara sunulan dijital rehberde, atık ayrıştırma, geri dönüşüm ve yeniden kullanım gibi başlıklara da yer veriliyor.      2018’de rekor katılım… Günümüzde çocukların zamanlarının çoğunu kapalı alanlarda geçirdiklerini söyleyen Aktif Yaşam Derneği Başkan Yardımcısı Şule Serter, “Geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleştirdiğimiz Okul Dışarıda Günü’ne ülkemizden rekor sayıda bir katılım oldu; 4000 okuldan 500 bine yakın çocuk açık havada öğrenmenin keyfini yaşadı. 2019’da da bu rakamın üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Tüm dünyadan gerçekleştirilen 1.2 milyon öğrenci kaydının neredeyse 400 bininin Türkiye’den olması hedefimizi gerçekleştireceğimizi şimdiden ortaya koyuyor. Sınıfta ve açık havada deneyimleyerek öğrenmenin birbirini tamamladığına inanıyoruz” dedi.    

 

 

23 Mayıs’ta Aktif Yaşam Derneği tarafından OMO’nun desteğiyle gerçekleştirilecek Okul Dışarıda Günü’nün kayıtları devam ediyor.

Açık havada oyunla öğrenmenin önemine dikkat çekmeyi hedefleyen özel gün kapsamında bu yıl ilk kez, çocuklara dışarı çıktıklarında oynayabilecekleri daha temiz alanlar sunulmasına dikkat çekmek için “Çevre Bilinci”, “Geri Dönüşüm ve Yeniden Kullanım” başlıkları da işleniyor.

Bu yılki Okul Dışarıda Günü’ne katılacak öğrencilerin sayısı ise

şimdiden 400 bine yaklaştı.

 

Tüm dünyada 2012 yılından bu yana 6 milyon çocuğun hayatına dokunan Okul Dışarıda Günü, Türkiye’de Aktif Yaşam Derneği tarafından bu yıl ikinci kez hayata geçiriliyor. 23 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilecek olan Okul Dışarıda Günü’ne katılmak isteyen okullar için kayıtlar, okuldisaridagunu.org adresinde devam ediyor. Çocukların gelişiminde keşfetmenin ve deneyimlemenin önemine dikkat çeken OMO, Okul Dışarıda Günü’nü dünya çapında destekliyor.

 

Tüm dünyada çocukların açık havada geçirdikleri zamanın giderek azalmasından yola çıkarak hayata geçirilen Okul Dışarda Günü, açık havada oyunla keşfederek ve deneyimleyerek öğrenmenin çocukların fiziksel ve zihinsel sağlığının yanı sıra iletişim becerileri ve yaratıcılıklarının gelişimi için önemli olduğuna vurgu yapıyor. okuldisaridagunu.org  web sitesinden kayıt yaptıran öğretmenler, ebeveynler ve diğer tüm paydaşlar, dersleri açık havaya taşırken faydalanabilecekleri aktivite önerilerinin de yer aldığı ve Çocuk Gelişimi ve Erken Çocukluk Eğitimcisi ve Uluslararası Oyun Derneği (IPA) Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Belma Tuğrul’un desteğiyle hazırlanan bir dijital rehbere erişebiliyor.

 

Geri dönüşüm ve yeniden kullanımın önemi de anlatılacak

Okul Dışarıda Günü, bu yıl hem çocukların açık havada daha fazla zaman geçirmeleri konusuna hem de dışarıda keşfederek öğrenebilecekleri alanların çevresel temizliği konusuna dikkat çekiyor. Bu anlamda proje ile ulaşılan yetişkinler ve çocukların çevre konusundaki bilincine destek sağlanması hedefleniyor. Güne katılan tüm okullara sunulan dijital rehberde, atık ayrıştırma, geri dönüşüm ve yeniden kullanım gibi başlıklara da yer veriliyor. 

 

 

2018’de rekor katılım…

Günümüzde çocukların zamanlarının çoğunu kapalı alanlarda geçirdiklerini söyleyen Aktif Yaşam Derneği Başkan Yardımcısı Şule Serter, “Geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleştirdiğimiz Okul Dışarıda Günü’ne ülkemizden rekor sayıda bir katılım oldu; 4000 okuldan 500 bine yakın çocuk açık havada öğrenmenin keyfini yaşadı. 2019’da da bu rakamın üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Tüm dünyadan gerçekleştirilen 1.2 milyon öğrenci kaydının neredeyse 400 bininin Türkiye’den olması hedefimizi gerçekleştireceğimizi şimdiden ortaya koyuyor. Sınıfta ve açık havada deneyimleyerek öğrenmenin birbirini tamamladığına inanıyoruz” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.